AK Parti ile CHP Arasında "Mısır'daki İdamlara Tepki" Tartışması - Son Dakika
Güncel

AK Parti ile CHP Arasında "Mısır'daki İdamlara Tepki" Tartışması

AK Parti ile CHP Arasında "Mısır\'daki İdamlara Tepki" Tartışması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Mısır'daki idamlar konusunda TBMM'de ortak bir metin hazırlayarak, idamlara karşı bir tavır sergilenmesi için partilere yaptıkları teklife AK Parti grubu tarafından olumlu yanıt verilmediğini iddia etti.

08.04.2014 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Mısır'daki idamlar konusunda TBMM'de ortak bir metin hazırlayarak, idamlara karşı bir tavır sergilenmesi için partilere yaptıkları teklife AK Parti grubu tarafından olumlu yanıt verilmediğini iddia etti. AK Partili Belma Satır ise bu iddiayı yalanlayarak, Hamzaçebi'nin kamuoyunu yanılttığını savundu.

Hamzaçebi, bugün Meclis Genel Kurulu'nda Mısır'da olağanüstü olaylar yaşandığını ifade ederek, "Mısır'daki mahkemeler 529 kişiye idam cezası vermiştir. İdam cezası insanlık dışı bir cezadır. Siyaseten verilen idam cezaları ise o toplumu bölmekten, kutuplaştırmaktan başka hiçbir sonuç yaratmayacaktır. Ben, Sayın Başkan size, sizin başkanlığınızda tüm siyasi parti gruplarına bir çağrıda bulunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak Mısır'daki idam cezalarına karşı bir duruş sergileyelim. Bu cezaların doğru olmadığını belirten bir hassasiyeti, bir duyguyu Mısır Parlamentosuna iletelim. Böyle bir çağrıyı yapıyorum. Demokrasi açısından son derece önemli bir çağrı olacaktır. Herkesin buna destek vermesini talep ediyorum" demişti.

Bu önerisinin ardından Genel Kurul kapandıktan sonra Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Hamzaçebi, "Mısır'daki idam cezalarına karşı tüm siyasi parti gruplarının katılımıyla TBMM'nin bildiri yayınlaması önerimize AKP Grubu destek vermedi" dedi.

CHP'li Hamzaçebi'nin bu tweetlerinin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır da Twitter üzerinden konuya ilişkin paylaşımlarda bulundu. Satır, Mısır'daki idam cezalarına karşı ortak bildiriye AK Parti grubunun destek vermediği iddiasını yalanlarken, Hamzaçebi ve Tanrıkulu'nun AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye ortak metin teklifini ifade ettiklerini söyledi. Metin hazırlanamadan TBMM Genel Kurulu'nun erken kapandığına işaret eden Satır, "Mısır'daki idam cezalarına ilişkin tepkimizi milletvekilleri ve grup olarak çeşitli mecralarda bildirdik. CHP Grup Başkanvekili kamuoyunu yanıltmıştır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti ile CHP Arasında 'Mısır'daki İdamlara Tepki' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement