AK Parti Isparta İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Isparta İl Kongresi

AK Parti Isparta İl Kongresi

AK Parti Isparta teşkilatının 5. Olağan Kongresi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl hizmete açılan Işıkkent Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

11.01.2015 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Isparta teşkilatının 5. Olağan Kongresi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl hizmete açılan Işıkkent Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı katıldı.

Kongrede halk müziği sanatçısı Başkal, AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde önce AK Parti için yazdığı 'merhaba' isimli şarkıyı söyledi. Rozet takma merasimi öncesinde sahneye çıkan Başkal, "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu için bir şarkı hazırladık bunu AK Parti ailesine hediye etmek istiyoruz" diyerek AK Parti'ye yazdığı halk müziği formundaki şarkıyı okudu. Şarkı kongre katılımcılarının isteği ile ikinci defa okunduktan sonra TBMM Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu rozet takmak için sahneye çıktı. Halk müziği sanatçısı Başkal'ın rozetini TBMM Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı taktı.

BAKAN ELVAN TERÖR SALDIRISINI LANETLEDİ

Bakanı Lütfi Elvan, Fransa'daki terör saldırılarını kınadıklarını ve lanetlediklerini belirterek, "Bizim medeniyetimizin merkezinde insan vardır. Bizim için en öncelikli konu insandır. Medeniyetimizdeki birçok sözden bir tanesi, insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıdır. Gül şehri Isparta'mız böyle bir medeniyetin mirasçısıdır. Peygamber Efendimiz bir anlamda gülün sembolüdür. Bizim medeniyetimizde hiçbir zaman kavga yoktur. Barış, kardeşlik, birlik ve dirlik vardır. Ama maalesef karanlık odakların, karanlık güçlerin, karanlık çevrelerin yetiştirdiği bir takım kişiler insanlığa karşı suç işlemişlerdir. Ama hiç kimse bu kimseleri İslam'la, Peygamberimizle irtibatlandırmasın. Dinimizle ve Peygamberimizle irtibatlandırmaya çalışan kişileri kınıyorum. Türkiye terörden çok kaybetti. Bugün Avrupa'da terör faaliyetinde bulunanları lanetle kınadığımız gibi onları İslam'la irtibatlandırmaya çalışanları da kınıyoruz. O ülkeleri çok iyi anlıyoruz. Onlara çağrımız şu. Biz bugüne kadar AK Parti olarak nasıl teröre karşı dimdik durmuşsak, o ülkeler de durmalı diyoruz" ifadelerini kullandı.

"SİZLER VESAYETLERİ BİTİRDİNİZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise, "Hayalleri gerçekleştirdiniz. Dik durdunuz, eğilmediniz. Büyük mücadele ortaya koydunuz. Bin bir tuzakla, darbe müteşebbisleriyle karşı karşıya kaldınız ama duruşunuzdan, demokrasiye sadakatinizden geri adım atmadınız. 300 yıllık Karlofça vesayetine son verdiniz. 'Siz yapamazsınız, gerçekleştiremezsiniz' diyenlere 'biz yaparız, değiştiririz' diye meydan okudunuz. 13 yıldır bu partinin kurucu lideri olan Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığına taşıdınız. AK Parti'yi vesayeti bitirme anlayışı olarak ortaya koydunuz. Ekonomik vesayeti sonlandırdınız. 1960 darbesiyle korkuttular bizi Menderesimizi aldılar. Yetmedi 71 muhtırasıyla, 80 darbesiyle çocuklarımızı sağcı solcu diye ayırdılar bu vesayeti bitirdiniz. Yetmedi 28 Şubat'ta bu ülkenin değerlerini bitirmek için ellerinden geleni artlarına koymadılar. Buradan 40 milyar dolarlık yolsuzluk çıkardılar. Bu ülkenin istikrarını baltalamak isteyenlere karşı dik durdunuz askeri vesayeti bitirdiniz. Bir taraftan bu ülkede Türk Kürt davası üzerinden haklarımız üzerinden bizi idare etmek isteyenlere biz birlikte Türkiyeyiz diyerek vesayeti bitirdiniz. Bir vesayeti daha bitirdiniz. Hemen yanı başımızdaydılar. Biz onlara güvenmiştik. Memleketimizin insanları onlara sırtlarını dönmüştü. İyi işler yapıyor diye övünüyorduk. Ama döndüler bu ülkede devletin içine yerleştirdikleri demokrasi yok diyerek bize böbürlenip dev bakışlarını o paralel çetenin vesayetini yok ettiniz tükettiniz bitirdiniz" diye konuştu.

"AK PARTİ SADECE SİYASİ BİR PARTİ DEĞİLDİR"

Bu milletin kendilerine sahip çıktığını kaydeden Soylu, "3 kuruşa muhtaç olen bir Türkiye bugün semaları kendi helikopterleriyle, hürkuşlarıyla, Göktürk uydusuyla buluşturuyor, Türkiye'yi şehir hastaneleriyle buluşturuyor. Zengin olacağız. Değerlerimizi dünyayla buluşturacağız. 2014 seçimlerine girerken kasetlerle montajlarla şantajlarla önünüzü kesmeye çalıştılar. Anlattık bunlar yalandır dedik bunlar bu hain çetenin uluslararası işbirlikçi çeteleriyle ülkemizin gelişmesini engellemeye yöneliktir dedik. Aynısını Rahmetli Menderes'e, Özal'a, Erbakan'a yaptılar dedik. Bu millet bizi yalnız bırakmadı sizinle beraberiz dediler. 10 Ağustos'ta bizi yalnız bırakmadı bu millet. AK Parti sadece bir siyasi parti değildir. Büyük Anadolu medeniyetinin en erdemli hareketidir. Ertuğrul Gazi'nin Abdülhamit'in, Gazi Mustafa Kemal'in, Menderes'in, Özal'ın, Erbakan'ın, mazlumların ve mağdurların ocağıdır" açıklamasında bulundu.

"AVUÇLARINI YALARLAR"

Muhalefete de gönderme yapan Soylu, "Acaba Tayyip Erdoğan'dan sonra hükümet yönetilebilir mi diye dedikodular yürüttüler. 'Acaba fırsat bize yeniden çıkar mı?' Bir şekilde çetelerle, şebekelerle işbirliği yaparak dediler ki 'Bizim zamanımız geliyor' 4 aydır Başbakanımız öyle bir performans ortaya koydu ki avuçlarını yalarlar" dedi. Soylu, 7 Haziran tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerine Isparta'nın hazır olduğunu gördüklerini belirterek sözlerini tamamladı.

SİVİL ANAYASA VURGUSU

Konuşmasında sivil anayasa vurgusu yapan Bakan Mehdi Eker ise, "AK Parti ile birlikte Türkiye birçok sorununu hamdolsun çözdü. En önemli sorunlarından birisi de Türkiye'nin demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşmasıdır. AK Parti 2015 Haziran'ında milletten alacağı emanetle sivil bir anayasa yaparak milletin sivil bir anayasa ile yönetilmesini sağlayacaktır. Biz bu topraklarda yaşayan kim varsa, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, tüm vatandaşlarımızın birlik içinde yaşayacağı bir kardeşlikten bahsediyoruz" dedi.

"ISPARTA'DA YATIRIMDA BİRİNCİ BAKANLIĞIZ"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, "Isparta'da bakanlık olarak birinciliği aldık ve bu birinciliği kimseye kaptırmaya niyetimiz yok. Darıderesi 2 barajı Isparta için önemli, projeleri bitti. Bugün talimat verdim. Bu yıl içinde ihale edilsin diye bu yıl için de temel atmaya geleceğiz. Isparta elektrik masrafı yapmadan, memba suyu gibi su içecek. Master planını hazırlayarak, Gölcük Tabiat Parkını inşa edeceğiz, böylece Antalya'ya gelen turistin yüzde 10'unu Isparta'ya getirebilirsek burası ihya olur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üç bakanla birlikte Soylu ve Bahçekapılı salondan ayrıldı. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Isparta İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement