AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: "Kürtlerle Türklerin Kardeşliği Oy Değil, Ümmet ve İnanç... - Son Dakika
Politika

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: "Kürtlerle Türklerin Kardeşliği Oy Değil, Ümmet ve İnanç...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: "Kürtlerle Türklerin Kardeşliği Oy Değil, Ümmet ve İnanç...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, İstanbul’da yaşayan Güneydoğulu vatandaşlarla bir araya geldi.

17.10.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, İstanbul'da yaşayan Güneydoğulu vatandaşlarla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Temurci, "Kürtlerle Türklerin kardeşliği bir oy değil, ümmet ve inanç kardeşliğidir" dedi.

Güneydoğulu kanaat önderleri tarafından düzenlenen AK Parti'ye destek toplantısı, İBB Florya Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker, AK Parti Milletvekili ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Metiner ve çok sayıda İstanbul'da yaşayan Güneydoğulu vatandaş katıldı. İlk olarak kürsüye çıkan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, kardeşliğin öneminden bahsederek, "Kardeşliğimiz diri tutalım. Birliğimizi pekiştirelim. Birbirimize dört elle sarılalım. Hiç kimse Türk olduğu için değerli değil, Kürt olduğu için değersiz değildir. Kim ki ırkçılık yaparsa insanlık suçu yapar. Kimsenin orta yere silah koyarak biz yönetmek istemesine izin vermeyeceğiz. Çözüm süreci devam etsin istiyorsak, bu cennet vatanda hep birlikte barış içerisinde yaşamak istiyorsak, AK Parti'ye her zamankinden daha fazla destek vermemiz gerekiyor" dedi.

Metiner'in ardından kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, kendilerine verilen desteğe teşekkür ederek, "Bütün meselelerimizin merkezinde CHP ideolojisinin ve onun bu millete dayattığı o kötü anlayışın sonuçları vardır. Kürdün de Türkün de, Alevi'nin de Sünni'nin de problemi aynıdır bu topraklarda. Kürtlerle Türklerin kardeşliği bir oy kardeşliği değil, bizim kardeşliğimiz bir ümmet ve inanç kardeşliğidir" diye konuştu.

7 Haziran'dan sonra yaşananları herkesin gördüğünü söyleyen Temurci, "Biz HDP'ye oy veren kardeşlerimize saygı duyuyoruz. Onların özgür iradeleri bizim başımızın tacı. Ama tehdide ve şantaja asla diyoruz. Allah için bölgede yaşayan kardeşlerim, HDP dediğimiz zihniyeti yönetenlerin, o işin başında olan insanların Kürtleri ne kadar temsil ettiğine bir baksınlar. Biz DEAŞ'a karşı, PKK'ya karşı mücadele ediyoruz. Türkiye'de kardeşlik çok daha güçlü olmak zorunda. Bu ülkede yaşayan 78 milyonun bayrakla bir sorunu olamaz. Ay yıldız sadece Türklerin değil, Türklerin, Kürtlerin, 78 milyonun ay yıldızıdır. Sahillerimize yeniden Aylan bebekler vurmasın istiyorsak, biz birlik beraberliğin, kardeşliğimizin ilelebet sürmesini istiyorsak, bu işe artık siyasi parti meselesi olarak bakmayalım. Bu iş bir memleket meselesidir. Türkiye'den başka bir Türkiye yok" dedi.

Sadece vatandaşların oylarına talip olmadıkların söyleyen Temurci, "Bu ülke 1 Kasım sonrası Meriç'le Fırat'ın kardeşliğine yeniden şahit olsun istiyorsanız, Hakkari ve İstanbul yeniden kardeşliğini daha güçlü bir şekilde ifade etsin diyorsanız,bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Bu ülkenin üzerinde oyun oynayanlara güçlü bir sesi İstanbul'dan hepimiz vermemiz lazım" dedi.

Temurci'nin ardından bir konuşma yapan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, konuşmasına Kürtçe başladı. Ardından konuşmasına devam eden Eker, "İstanbul, hepimizin ortak şehri. Bu ortak şehirde birlikte yaşayacak ve çocuklarımız için ortak bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Ne zaman ki biz ittihatçı zihniyetin Halk Partisi'nde vücut bulan, Fransız devriminden ilham alan zihniyetinde yönetim felsefesini oluşturduk, barışın şifrelerini unuttuk. Türkiye'de kan aktı. Gözyaşı sel oldu. Bu gözyaşı ve kavgalara sebep olan zihniyet elbette bunu gideremez. Bunun için millet AK Parti'yi kurunca bu memlekette gerçek anlamda savaşın değil, barışın hüküm süreceği bir sistem inşa edilmeye başladı. 7 Haziran'da bizim karşımızdakilerin hepsi ittifak oluşturdu. AK Parti'nin önünü ve barış yolunu kesmeye çalıştılar. 7 Haziran'dan beri Türkiye bir endişeli bekleyiş içinde. Ekonomik istikrar, siyasi istikrara bağlı" dedi.

HDP'yi de eleştiren Eker, "Biz oy aldığımıza sırtımızı yaslarız. Biz başkalarının yaptığı gibi oyu milletten alıp, 'Sırtımızı terör örgütlerine yaslıyoruz' diyenlerden olmadık. Türkiye'de kan döken dublörler var. Onların gerisinde aktörler var. O aktörlerin sahneledikleri oyu bozmak güç ister. Bu güç sizdedir. Bize gücü verirseniz, biz dublörleri de onların arkasındaki aktörlerin de oyunlarını boşa çıkarırız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: 'Kürtlerle Türklerin Kardeşliği Oy Değil, Ümmet ve İnanç... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement