AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma Töreni - Son Dakika
Güncel

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma Töreni

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı\'nda Bayramlaşma Töreni

Başbakan Davutoğlu: (1) "Elhamdülillah ki bu ailenin fertleriyiz ve bu aile son 12 yıldır bu ülkenin kaderine hakim oluyor.

05.10.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti ailesinin son 12 yıldır ülkenin kaderine hakim olduğunu belirterek, "Bu davaya her ne surette olursa olsun bir damla dahi katkı yapmış, bir damla alın terini bu dava için dökmüş herkes bizim için azizdir, hangi makamda, hangi mevkide olursa olsun" dedi.

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Haliç Kongre Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, İstanbulluları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Başbakanlık görevini devraldıktan sonra İstanbul'u ziyaret ettiğini hatırlatan Davutoğlu, başbakan olduktan sonraki ilk bayramını İstanbul'da geçirmek, bu şehrin havasını teneffüs etmek istediğini anlattı. Davutoğlu, "İstanbul'a selam vermek Ebu Eyyub El Ensari üzerinden bu mübarek bayramı bize hediye etmiş olan, alemlere rahmet olarak gelen Yüce Resule selam vermektir, Medine'ye selam vermek, Medine ile bayramlaşmaktır" dedi.

İstanbul ile bayramlaşma ve selamlaşmanın Akşemseddin Hazretleri, Aziz Mahmud Hüdayi, Yahya Efendi, Ebu'l Vefa üzerinden Horasan erenlerine, Hoca Ahmed Yesevi'ye, Semerkand'a, Buhara'ya selam vermek ve onunla bayramlaşmak olduğunu ifade eden Davutoğlu, İstanbul ile bayramlaşma ve selamlaşmanın Fatih Sultan Mehmed Han üzerinden Evlad-ı Fatihan, Rumeli, yedi iklim ile bayramlaşmak olduğunu aktardı.

Davutoğlu, İstanbul ile bayramlaşma ve selamlaşmanın Kanuni Sultan Süleyman Han üzerinden bütün bir umman, Akdeniz, Karadeniz, Kuzey Afrika, Afrika içlerine kadar bütün cihan imparatorluğunun parçasıyla bayramlaşmak ve selamlaşmak olduğunu kaydederek, İstanbul ile bayramlaşmanın Mehmet Akif Ersoy üzerinden aziz vatan için canını vermiş şehitlerle, Necip Fazıl üzerinden davalarının öncüleriyle bayramlaşmak ve selamlaşmak olduğunu bildirdi.

Salondan yükselen "İstanbul seninle gurur duyuyor" şeklindeki tezahüratlar üzerine, İstanbul'un her bir semtinde kendilerini temsil eden teşkilat üyeleriyle gurur duyduğunu kaydeden Davutoğlu, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun da vurguladığı gibi İstanbul'un her an ders veren bir hoca gibi olduğunu bildirdi.

Davutoğlu, bayramları "o eski aile ve mahalle ortamındaki hafızayı yenilemek" şeklinde niteleyerek, dün bayram namazını başbakan yardımcısı, bakanlar ve milletvekilleriyle Fatih Camisi'nde kıldığını, hemen caminin yanı başında, ilkokul 2. sınıfta ilk Kur'an-ı Kerim hatmini yaptığı hocası Ali Çiçek'i görerek elini öptüğünü anlattı.

"Onun gözlerine baktığımda 1960'lı yılların ortalarında Fatih semtinin o bütün güzellikleri gözümün önünden geçti. Ben ilk dersimi bu hocalarımdan almıştım. Ali Kuşçu adını orada duymuştum. Tokadi hazretlerini geçerken orada selamlamıştım. Her bir sokağında, köşede neredeyse terk edilmeye bırakılmış metruk gibi görünen mezarlardan okuyabildiğim kadarıyla okuduğum her bir büyük şahsiyeti orada tanımıştım" diyen Davutoğlu, çocukluğunun ikinci safhasının geçtiği Bahçelievler Yayla Camisi'nde cuma namazı kıldığını söyledi.

"Ne zaman gönlümüz daralsa İstanbul'a sığınacağız"

Davutoğlu, Fatih'teki komşuluklarının aynı şekilde Bahçelievler'de de devam ettiğini, annesinin kendisini komşuya bırakıp giderken gözünün arkada kalmadığını belirterek, Bahçelievler'e gittiğinde de babasının, annesinin eski kadim dostlarını hatırladığını ve onların ellerini öptüğünü, onlardan helallik istediğini kaydetti.

"Eğer o güzel insanlardan helallik alınmazsa bu kutsal yolculukta Rabb'imizin nusretinin yanımızda olduğundan emin olamayız" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü bayram bize Allah, vatan, baba dostlarını hatırlamayı emreder. Allah, vatan, baba, İstanbul, Fatih ve mahalle dostlarını unutanlar gelecekte vatana da hizmet edemezler. Onların şahsında o güzel anları tekrar tekrar yaşadım. Allah'a hamdettim. Biz ne kutlu bir nesiliz ki o güzel İstanbul'un güzel hatıralarını yaşama şansına sahip olduk, İstanbul'da büyüdük, İstanbul'u bir hoca olarak telakki ettik, dizinin dibine çöktük. Onun için şahsen aynen Cumhurbaşkanımız gibi, dünya ne zaman üzerimize gelse, ne zaman gönlümüzün daraldığını, zorluklarla karşılaştığımızı hissetsek dönüp İstanbul'a ve size sığınacağız aziz İstanbullular. Size sığınanlar hiçbir yerde yalnız kalmazlar. Aile derken sadece kendi şahsi ailemizi değil bizim bir de dava, AK Parti ailemiz var, yola çıkarken bir babanın oğula ettiği nasihatle birbirine nasihat ederek yola çıkmış AK Parti ailesi var. Yola çıkarken kardeşin kardeşle omuz omuza verdiği gibi omuz omuza vermiş AK Parti ailesi var. Yola çıkarken babasına gösterdiği saygıyı daha önceki dava öncülerine gösterme ahlakını benimsemiş genç insanların kendisine dava mekanı, dergahı olarak gördüğü AK Parti ailesi var. Elhamdülillah ki bu ailenin fertleriyiz ve bu aile son 12 yıldır bu ülkenin kaderine hakim oluyor. Ankara'dan ayrılmadan önce genel merkezimizde, genel başkan yardımcılarımızdan orada çay servisi yapan değerli kardeşlerime kadar herkesle tebrikleştik, bayramlaştık, öyle çıktık. Bu davaya her ne surette olursa olsun bir damla dahi katkı yapmış, bir damla alın terini bu dava için dökmüş herkes bizim için azizdir, hangi makamda, hangi mevkide olursa olsun."

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement