AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "kırmızı çizgileri" olduğunu ifade ederek, "AK Parti hareketinin bir tek lideri vardır o da Erdoğan'dır.

02.03.2016 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "kırmızı çizgileri" olduğunu ifade ederek, "AK Parti hareketinin bir tek lideri vardır o da Erdoğan'dır. Erdoğan, Davutoğlu'nun da bizlerin de hepimizin lideridir" dedi.

Metiner, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesinin, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararı değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesinin iddianameyi görmeden, okumadan neden alelacele karar verme ihtiyaç duyduğunu soran Metiner, Anayasa Mahkemesinin, "hukuki açıdan cürüm işlediğini, hukuku katlettiğini, hukuk cinayetinin altına imza attığını, Anayasa'nın 138. maddesine aykırı hareket ettiğini, anayasayı alenen çiğnediğini, yerel mahkemelere tavsiye, telkinde bulunduğunu, yerel mahkemeyi itibarsızlaştırdığını, iradesini yok ettiğini" söyledi.

Arslan'ın dokunulmazlığının, mahkeme üyelerinin böyle bir imtiyazının olmadığını ifade eden Metiner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, konuyla ilgili açıklamalarıyla Anayasa'nın 104. maddesindeki yetkiyi kullanarak, gerekli ikazlarda bulunduğunu belirtti.

Anayasayı çiğneyen bir Anayasa Mahkemesi olduğunu ifade eden Metiner, Erdoğan'ın, anayasanın uygulanmasını talep ettiğini söyledi. Metiner, mahkemenin kararına saygı duymanın hukuka saygısızlık, Cumhurbaşkanı'ndan hukuka saygısızlık beklemenin hilkat garibesi olduğunu bildirdi.

Metiner, Erdoğan'a, hukuka, anayasaya sahip çıktığı, Anayasa Mahkemesinin, kendisini vesayet odağı konumlandırmasına itiraz ettiği için TBMM üyeleri olarak şükran duygularını ilettiklerini dile getirdi.

-"Liderimizin sözü üstüne söz söylemeyiz"

Erdoğan'ın kanaatlerinin kişisel değil, altına imza atacakları mülahazalar olduğunu vurgulayan Metiner, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımızı sadece kendi cumhurbaşkanımız olarak görmüyoruz, siyasi hareketimizin lideri olarak görüyoruz. Dolayısıyla liderimizin sözünün üstüne söz söylemeyiz, liderimizin söylediği her sözün arkasında aslanlar gibi dururuz" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin içine hamle yaparak, Erdoğan düşmanlığı yaparak bir yere varılamayacağını belirten Metiner, şöyle devam etti:

"(AK Parti'de kim lider, Davutoğlu mu Erdoğan mı?) sorularıyla AK Parti'nin içine hamleler yapmanız bize sökmez. AK Parti hareketinin bir tek lideri vardır o da Erdoğan'dır. AK Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakanı da Davutoğlu'dur. Erdoğan, Davutoğlu'nun da bizlerin de hepimizin lideridir. AK Parti gerçekliği budur."

-"Tımarhaneden çıkmış..."

Metiner, TBMM Genel Kurulunda dün Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniye isim vermeden CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'yi eleştirdi.

AK Parti'de ne tek adam yönetimi ne de tek adam olduğunu belirten Metiner, şunları kaydetti:

"Biz ideallerimizin somut, ideal temsilcisi olan bir liderin arkasında sadakatla yürüyoruz. O liderimiz, davasına mensup olan arkadaşlarıyla her daim istişare eder. Liderimiz söz söylediğinde, liderimizin sözü üstüne söz söylemeyiz. Bunu biatçılıkla suçlayan CHP'li densize, onun şahsında böyle düşünen tüm densizlere şunu söylüyorum: Siz değil misiniz bu ülkenin milli şeflik rejimine, o faşist döneme halen övgüde bulunan. Halen o milli şefi, lideriniz olarak gören sizler değil misiniz? Dibine kadar faşist olan o milli şefin ideallerini kendi idealleriniz olarak gördüğünü açıklayan o diktatöryal dönemi CHP'nin, cumhuriyetin altın yılları olarak gören sizler değil misiniz? Hangi yüzle ifade, düşünce özgürlüğünden, diktatörlükten bahsedebiliyorsun. Ölü bir diktatörü halen kendi lideriniz olarak görüyorsunuz ama Türkiye'yi ileri demokratik standartlara ulaştırmış bir lidere bizim sırtımızı çevirmemizi bekliyorsunuz.

CHP'nin içinde çok değerli arkadaşlarımız var, saygı duyduğumuz milletvekilleri var onları tenzih ederek söylüyorum. Boş yere beklersiniz. Tımarhaneden çıkmış ve tımarhaneye girmeyi çoktan hak etmiş ne kadar insan varsa, ar damarı çatlamış, ağzının ayarı ne kadar bozuk insan varsa, CHP milletvekili olarak bu Meclise gönderilmiş. Cumhurbaşkanımız, bizim kırmızı çizgimizdir. TBMM Genel Kurulu kürsüsünden Cumhurbaşkanımıza buna benzer hakaretler yapılırsa anladığı dilden karşılığını vereceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement