AK Parti İstanbul Milletvekili Saral'dan İsrail'e Tepki - Son Dakika
Politika

AK Parti İstanbul Milletvekili Saral'dan İsrail'e Tepki

AK Parti İstanbul Milletvekili Saral\'dan İsrail\'e Tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Oktay Saral, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya girmelerine tepki göstererek, “Filistin topraklarından çok daha büyük bir davanın adıdır” dedi.

06.11.2014 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Oktay Saral, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girmelerine tepki göstererek, "Filistin topraklarından çok daha büyük bir davanın adıdır" dedi.

AK Partili Saral, yaptığı yazılı açıklamada, Siyonizmin, Mescit-i Aksa'nın mihrabını değil insanlığın vicdanını çiğnediğini vurgulayarak " İnsanlığın harem-i ismetini kirletmiştir. İnsanlığa karşı hiç bir mesuliyet hissetmeyen Siyonizm, kendinden olmayana hayat hakkı tanımayan bir vahşetle her türlü kutsalı ayaklar altına almıştır" ifadesini kullandı.

"Sözün bittiği yerdeyiz" diyen Saral şöyle devam etti:

"Sözün bittiği yerdeyiz çünkü, Allah'ın gönderdiği elçileri katlederek ilahi nasihate dahi kulak tıkamış, peygamber katilliğinden sabıkalı bu zihniyet, ne uluslar arası hukuk kurallarına ne de evrensel etik değerlere iltifat etmediğini Filistin'demütemadiyen ortaya koymuştur. Filistin davasında Birleşmiş milletler ise her seferinde katilin müdafi avukat hüviyeti ile karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple ki Filistin davasının müdafaası suikastçilerin beklemez."

Saral, şunları kaydetti:

" Osmanlı'nın borçlarına karşı Filistin'den çiftlik arazisi kadar toprak isteyen Yahudilere,"kurabiye büyüklüğünde toprak vermem" diyen Abdulhamit Han anlaşılmadan Filistin davası anlaşılamaz. Çünkü Filistin, asırlardan beri Şark toplumlarını köleleştirmeye çalışan, onu derisine kadar yüzen, buna rağmen doymak nedir bilmeyen, muhteris bir siyaset emperyalizmine karşı, Şark milletlerinin direniş mevziidir. Filistin'de kaybedilen mevzi Kafkaslarda kaybedilen mevzidir. Filistin'de yok olmak Üsküp'te, Kosova'da Balkanlarda mahkum olmaktır. Bu gün Filistin davasında İslam dünyası zaaf içerisinde olduğuiçin Mısır'da Mursi'ye darbe yapılmıştır. Suriye'de, Irak'ta kan ve göz yaşı varsa; Filistin'de vicdanlarkanadığı içindir. Bu sebeple ki Filistin, topraklarından çok daha büyük bir davanın adıdır. Bu hassasiyet çerçevesinde dualarımızda Filistin olsun diyor; "Muntakim" olanın intikam gününü bekliyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İstanbul Milletvekili Saral'dan İsrail'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement