AK Parti İstişare Toplantısında Eğitim Yatırımları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti İstişare Toplantısında Eğitim Yatırımları Masaya Yatırıldı

AK Parti İstişare Toplantısında Eğitim Yatırımları Masaya Yatırıldı

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Nabi Avcı'ın katılımı ile Eskişehir'de gerçekleşecek eğitim yatırımlarının değerlendirildiği bir istişare toplantısı düzenlendiği açıklandı.

04.07.2013 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'ın katılımı ile Eskişehir'de gerçekleşecek eğitim yatırımlarının değerlendirildiği bir istişare toplantısı düzenlendiği açıklandı.

Bakan Avcı, Ak Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, haftalık istişare toplantısı için TBMM'de bir araya geldi. İstişare toplantısında Eskişehir'de gerçekleşecek eğitim yatırımları masaya yatırıldı. İstişare toplantısı ile ilgili basın açıklaması yapan İl Başkanı Süleyman Reyhan "Geçtiğimiz hafta gerçekleşen istişare toplantısında Bakanımız Eskişehir'imizin eğitim alanında kazanacağı yatırımlarla ilgili çalışmayı bizlerle paylaşmıştı. Bu bilgilendirme şehrimiz adına bizleri son derece heyecanlandırmıştı. Gerçekleşen bu istişare toplantımızda da yatırımlarla ilgili nihai kararları aldık. Bu gün Eskişehir'in tarihinde ki en büyük eğitim yatırımlarını halkımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yatırımlarla Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'imiz, eğitiminde başkenti olacaktır. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı Hocamıza Eskişehir'imize sağladıkları bu imkan nedeniyle sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Eğitim alanında, genel bütçeden 4, ek bütçeden 9 yatırımın yer alacağını belirten Reyhan, projelerin toplam bedelinin 97 milyon lira olduğunu ifade etti. Genel Bütçe Yatırımları kapsamında gerçekleşecek projeler; 24 derslikli Tepebaşı Ticaret Meslek Lisesi ve Spor Salonu, 12 Derslikli Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi, 24 derslikli Odunpazarı Anadolu Lisesi ve Spor Salonu, 24 derslikli Aşağısöğütönü Sabiha Gökçen Teknik ve E.M.L, Spor Salonu, 2 Atölye ve 300 öğrencilik pansiyon, 2013 yılı ek yatırımla gerçekleşecek olan projeler ise; 32 derslikli EMKO Sanayi Sitesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve 2 Atölye, 24 derslikli 71 Evler Mahallesi İmam Hatip Lisesi ve Spor Salonu, 24 derslikli Emek Mahallesi Endüstri Meslek Lisesi, 2 Atölye ve Spor Salonu, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 300 öğrencilik pansiyon, 24 derslikli Çamlıca Mahallesi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Spor Salonu ve 300 öğrencilik pansiyon, Atatürk Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 200 öğrencilik pansiyon, Beylikova Halk Eğitim Merkezi, Çifteler Sami Arıel Anadolu Lisesi 300 öğrencilik pansiyon, 8 derslikli Sarıcakaya İmam Hatip Lisesi ve Spor Salonu olarak açıklandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İstişare Toplantısında Eğitim Yatırımları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement