AK Parti İzmir 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti İzmir 5. Olağan İl Kongresi

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım: "Anayasa değişikliği vaadi verdik, onun için de her türlü gayreti gösterdik ama uzlaşamadık.

31.01.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım,  "AK Parti'nin Anayasa değişikliği vaadi verdiğini, her türlü gayreti göstermelerine rağmen uzlaşamadıklarını" belirterek, "Bu sözümüzden, iddiamızdan da vazgeçmiş değiliz" dedi.

Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmir 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'e başbakan olarak ilk gelişi olduğunu, İzmir'deki bu sevgiyi, coşkuyu gördükten sonra İzmir'e daha sık geleceğini düşündüğünü, İzmirlilerin Başbakan Davutoğlu'nu her zaman bağrına basmaya hazır olduğunu ifade etti.

İzmir'in ilklerin şehri olduğunu belirten Yıldırım, "İşgale ilk kurşunu sıkan, İstiklal Savaşı'nın zaferle noktalandığı şehrin adıdır, Türkiye'nin iktisat politikalarının belirlendiği şehrin adıdır. İzmir beraber yaşamanın, birlikte yaşamının, hoşgörünün olduğu şehirdir, büyük Atatürk'ün ve annesinin şehridir" diye konuştu.

Yıldırım, İzmir'de 2011 yılında milletvekili adayı arkadaşlarıyla yola çıktıklarında "İzmir bu beceriksiz, basiretsiz yönetimler elinde kalmaya mahkum değildir, Türkiye'nin aydınlık yüzü, Balkanların, ecdadı fatihanların işgalden sonra yaşadığı, burada hayatını sürdürdüğü Türkiye'nin batıya açık yüzü bu şehir mutlaka hak ettiği hizmetlerle buluşturulacaktır" dediklerini aktararak, "35 İzmir 35 Proje" açıkladıklarını, bir kısmı biten projelerin bir kısmının fiilen devam ettiğini, bir kısmının da hazırlık ve proje çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Kendisinden bakanlık görevini devralan Lütfi Elvan'ın İzmir'e, Türkiye'ye vadettikleri hizmetleri yapmaya devam edeceğini ifade eden Yıldırım şunları kaydetti:

"17 Aralık ve 25 Aralık kumpasıyla beraber İzmir'de verdiğimiz mücadelede AK Parti olarak oylarımızı yüzde 58 artırdık. Paralel, onun taraftarları, cümlesi bir araya geldiler ama yapabildikleri ancak o kadar. İstanbul'da da böyle yola çıkmıştık. İstanbul'un da öncü belediyeleri vardı. Üç belediyede başladık, 1994'te milletin adamı, doğal liderimiz, ilk seçtiğimiz Cumurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı iş başına getirdi. İzmir de aynı yolda yürüyor, öncü birliklerimiz iş başında. Ödemiş, Torbalı, Selçuk, Menderes, Kemalpaşa gibi belediyelerimiz AK Parti bayrağını büyükşehirde de dalgalandırmak için çalışacak."

"AK Parti'nin bir ağaç gibi kökleri mazide ati olan bir parti olduğunu" söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eskisiyle, yenisiyle AK Parti'nin tek hedefi vardır; birlik içinde, beraberlik, kardeşlik içinde el ele daha büyük bir Türkiye. Bütün sözlerimizi yerine getirdik. İki tane önemli sözümüz kaldı. Anayasa değişikliği vaadi verdik, onun için de her türlü gayreti gösterdik ama uzlaşamadık. Bu sözümüzden, iddiamızdan da vazgeçmiş değiliz. İnşallah Türkiye darbe anayasalarından kurtulacak. Çözüm süreci de birlik ve beraberliğimizle birlikte başarıya ulaşacağımız önemli bir konudur."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanlığınca Davutoğlu için hazırlanan "Selam Olsun" ve "Kutlu Yürüyüş" isimli iki parça, İzmir Anadolu Filarmoni Orkestrası'nca seslendirildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti İzmir 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement