AK Parti İzmir Aday Adayı Turhan: "Bir Dakika Bile Durmadan Çalışmamız Lazım" - Son Dakika
Politika

AK Parti İzmir Aday Adayı Turhan: "Bir Dakika Bile Durmadan Çalışmamız Lazım"

AK Parti İzmir Aday Adayı Turhan: "Bir Dakika Bile Durmadan Çalışmamız Lazım"

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden AK Parti İzmir 2. Bölge Aday Adayı İbrahim Turhan, Türkiye’nin bölgenin tartışmasız lideri ve küresel ölçekte oyun kurucu olacak bir ülke olduğunu belirterek, “Yeni dönemde yeni bir hamleyle sıçramamız lazım. Bir dakika bile durmadan çalışmamız lazım” dedi.

25.02.2015 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden AK Parti İzmir 2. Bölge Aday Adayı İbrahim Turhan, Türkiye'nin bölgenin tartışmasız lideri ve küresel ölçekte oyun kurucu olacak bir ülke olduğunu belirterek, "Yeni dönemde yeni bir hamleyle sıçramamız lazım. Bir dakika bile durmadan çalışmamız lazım" dedi.

Galatasaray Lisesi'ni 1.likle bitiren, üniversite sınavında Türkiye 1.si olarak Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazanan AK Parti İzmir 2. Bölge Aday Adayı İbrahim Turhan, AK Parti Buca İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Konuşmasında Türkiye'nin mevcut durumu hakkında da konuşan Turhan, "Türkiye bu bölgenin tartışmasız lideri ama aynı zamanda küresel ölçekte oyun kurucu olacak bir ülke. Başbakanımızın tabiriyle Yeni Türkiye'yi inşa etmemiz lazım. Bunun önemli ayaklarından biri ekonomi oldu. AK Parti, çok olağanüstü başarılar ortaya koydu ve son 10 yılımız bu başarıları anlatmakla geçti. Cumhurbaşkanımızın 'Durmak yok yola devam' sloganından ilham alarak bu yaptıklarımızı asla yeterli göremeyiz. Yeni dönemde yeni bir hamleyle sıçramamız lazım. Bir dakika bile durmadan çalışmamız lazım" diye konuştu.

BAŞARIYLA DOLU HAYAT

Ziyarette özgeçmişini anlatan Turhan şöyle konuştu:

" Devlet Planlama Teşkilatı'nın sağlamış olduğu Sosyal Bilimler Projesi bursunu kazanarak resmi olarak davetli olarak İsviçre Cenevre Üniversitesi'ne gittim. Oradan İngiltere'de yine misafir araştırmacı olarak görev yaptım. Güzel teklifler geldi. Tam o sırada Refah Yol Hükumeti kuruldu. Sayın Cumhurbaşkanımız o dönem belediye başkanıydı ve kaynak arıyordu. İstanbul'un büyük dertleri vardı. Ona bir proje takdim etmiştik. Kendisi projeyi rahmetli Erbakan Hocamıza iletti. Erbakan Hocamız bizi Ankara'ya çağırdı. Çok ilgi gösterdi ve bize Başbakanlık danışmanlığı vazifesi verdi. 28 Şubat'a sebep olan denk bütçemiz vardı. Onu hazırlayan üç kişiden birisiyim. O da iftihar ettiğimiz bir husustur. Sonra 28 Şubat oldu. Bu yaptıklarımızın karşılıksız kalması beklenemez. Üniversitede baktım ki devam etmemiz mümkün olmayacak, üniversiteden ayrılmak zorunda kaldım. 2001 yılına kadar özel sektörde hem yöneticilik hem de yayıncılık yaptım. 2001'de Yeditepe Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak görev yaptım. YÖK tarihinde üniversitenin senatosuna katılmış en genç akademisyenlerden birisiyim."

"GAYRET BİZDEM YARDIM CENAB-I ALLAH'TAN"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun o dönemde Beykent Üniversitesi'nde olduğunu hatırlatan Turhan, Davutoğlu'nun daveti üzerine Beykent Üniversitesi'ne geçtiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"2004 yılında şimdiki Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Merkez Bankası yönetim kurulu üyeliği, para politikası kurulu üyesi ve başkan yardımcılığı görevlerini yaptım. Merkez Bankası'ndayken Türkiye'nin uluslararası yatırım ilişkilerinden ben sorumluydum. G20'de 4 sene Türkiye'yi temsilen bulunan 4 kişiden biri olma imkanı buldum. 2012 yılı başında şimdiki Cumhurbaşkanımızın talimatıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na Türkiye sermaye piyasalarını yeniden yapılandırmak vazifesiyle gittim. Orada Borsa İstanbul adıyla sıfırdan Türkiye finans merkezinin köşe taşını oluşturduk. Yurt dışından stratejik ortaklıklar imzaladık. Yeniden üniversiteye döneyim hayalleri kurarken Cenab-ı Hak başkan başka bir yol çizmiş. Takdir onun. Böyle bir hizmet kapısı açıldı. Her şeyden evvel Türkiye'ye, İzmir'e ve bütün bölgeye hizmet edebilme imkanı için bu yola girdim. Gayret bizden, yardım Cenab-ı Allah'tan."

"İZMİR HİZMETE SUSAMIŞ DURUMDA"

Aslen İzmirli olduğunu kaydeden Turhan, İzmir ile ilgili de şunları söyledi: "İzmir, bence olması gereken noktada değil. Ekonomik olarak değil. Siyasi olarak da değil. Olması gereken yerle mevcut bulunduğu yer arasındaki farkı kapatmamız lazım. İzmir Doğu Akdeniz'in bilişim merkezi olabilir, hizmet sektöründe, diğer hizmetlerde merkezi olabilir. Büyük bir sanayi üretim potansiyeli olan da bir bölge. İzmir görebildiğim kadarıyla hizmete susamış durumda." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İzmir Aday Adayı Turhan: 'Bir Dakika Bile Durmadan Çalışmamız Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement