AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım Açıklaması

"Seçim sandıkta kazanılır, sandıkta kaybedilir. Seçimin namusu sandıktır.

23.03.2014 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçimlerin demokrasi bayramı, seçimin namusunun da sandık olduğunu belirterek, "Bir oy bazen seçim kazanmak için yeter, bir oy bazen seçim kaybetmek için de yeter. Oy, oy verenin namusudur, şerefidir. Bize destek verenlerin namusuna şerefine sahip çıkmalıyız. İnşallah sandıklara sahip çıkarak bu seçimi kazanacağız" dedi.

Yıldırım, AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlediği "Sandık Kurulu Görevlileri" toplantısında yaptığı konuşmada, sandık kurulunda görev alacakların dikkat etmesi gereken konuları anlattı. "Oy vatandaşın namusudur, bize verilen oya sahip çıkmalıyız" diyen Binali Yıldırım, sandık müşahitlerinin seçim günü her hangi bir aksilikle karşılaşmaması için yapmaları gerekenleri anlattı. Sandık görevlilerinden hiç kimsenin kanunla verilmiş yetkiler dışında yetki kullanma hakkının olmadığını anlatan Yıldırım, oyların zayi olmasının önüne geçmek için azami dikkat gösterilmesini istedi.

Görevlilerin seçim günü sabah 06.30'da sandık başında olmasını isteyen Yıldırım, geç kalınması durumunda sandıkta denetimin olamayacağını vurgulayarak, "Seçim sandıkta kazanılır, sandıkta kaybedilir. Seçimin namusu sandıktır. Bir oy bazen seçim kazanmak için yeter, bir oy bazen seçim kaybetmek için de yeter. Oy, oy verenin namusudur, şerefidir. Bize destek verenlerin namusuna şerefine sahip çıkmalıyız. İnşallah sandıklara sahip çıkarak bu seçimi kazanacağız. Her sandıkta bir oyumuz çalınırsa Beydağ'ın toplam seçmeninden daha fazla oyumuz gitti demektir" diye konuştu.

İzmir'in 30 ilçesinde seçimi kazanacaklarını belirten Yıldırım, "Ben bu inancı İzmir'deki arkadaşlarımda görüyorum. İnşallah sandıklara sahip çıkarak bu seçimi kazanacağız. Buna inanmış bir ekip görüyorum" dedi.

Sandık görevlilerine itiraz dilekçelerini hazır bulundurmalarını isteyen Yıldırım, anlaşmazlık durumunda müşahitlerin mutlaka partinin hukukçularına müracaat etmeleri uyarısında bulundu. Sandığı tek kişiye bırakmayacaklarını vurgulayan Yıldırım, sayım esnasında geçerli veya geçersiz oyların özellikle kontrol edilmesini istedi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Oy sayımı sırasında küçük partilere verilmiş oyların rakip partilere sayılmasına asla izin verilmeyin, bu konuda çok dikkatli olun. Bunların geleneğinde açık oy gizli tasnif var. Oyu verirsin tasnif gizli yapılır. Tek parti anlayışı bunlarda devam ediyor. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti ile aralarında fark olduğu zaman sandıklarda AK Parti hile yaptı demediler. Şimdi seçimi kaybedeceklerini anladılar, başladılar 'sandıklarda hile yapacaklar' demeye. Kaybetmenin mazeretini de suçlusunu da bulmak için tezgah kurmaya hazırlanıyorlar. Bu tezgahı sizler bozacaksınız."

Konuşmaların ardından sanatçılardan Kutsi ve Mustafa Ceceli'nin söylediği şarkılarla partililer eğlendi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement