Ak Parti, İzmir'de Teşkilata Aday Adaylarını Sordu - Son Dakika
Güncel

Ak Parti, İzmir'de Teşkilata Aday Adaylarını Sordu

Ak Parti, İzmir\'de Teşkilata Aday Adaylarını Sordu

Ak Parti Genel Merkezi, İzmir'de teşkilata, milletvekili aday listesinde kimleri görmek istediğini sordu.

01.03.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Merkezi, İzmir'de teşkilata, milletvekili aday listesinde kimleri görmek istediğini sordu. Seçime 193 milletvekili aday adayından 185'i katıldı. AK Parti Grup Başkan Vekilleri Naci Bostancı ve Mahir Ünal gözetiminde gerçekleşen seçimde yaklaşık 4 bin kişi oy kullanmak için geldi. Oy kullanma için 30 sandık ve 60 kabin kurulmasına rağmen, zaman zaman aynı kabine iki kişi girdi ve kafa kafaya vererek 13 kişinin adını işaretledi.

AK Parti Genel Merkezi, İzmir'den milletvekili adayı göstereceği 26 milletvekili arasında kimlerin olmasını istediğini teşkilata sordu. Halkapınar Spor Salonu'nda bugün saat 10.00'da başlayan temayül (eğilim) oylamasının 16.00'da sona ereceği belirtildi.

Seçime İzmir'in 193 milletvekili aday adayından 185'i katıldı. Yeniden aday adayı olan İzmir milletvekilleri Ali Aşlık, İlknur Denizli, Rıfat Sait, Hamza Dağ, Aydın Şengül, Nesrin Ulema, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, eski İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, parti talimatına uyarak temayüle katılmadı.

AK Parti milletvekili aday adayları, salonun girişinde kurdukları stantlarda kendilerini tanıtan broşür, kartvizit dağıtarak partililerden oy istedi. Panayıra dönen ortamda aday adaylarının partililere, tavuklu pilav, şeker, lokma, kahve, sandviç, içecek ikram etmesi renkli görüntüler oluşturdu. Kimi aday adayları birebir kendi boyunda üç boyutlu maketini yaptırdı. Bazı partililer maketlerle selfie çekti.

Milletvekili aday adaylarının ve oy kullanacak kişilerin dışında kimsenin alınmadığı salonda seçim AK Parti Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Naci Bostancı gözetiminde yapıldı. Salonda birinci bölge için 14, ikinci bölge için 16 sandık kuruldu ve 60 kabin oluşturuldu. Buna rağmen partililer zaman zaman aynı kabine iki kişi girdi ve kafa kafaya vererek 13 kişinin adını yazdı. Bu durum Ünal'ın sık sık "Aynı kabine sadece bir kişi girsin. Oy verirken birbirinize danışmayın" uyarısı yapmasına neden oldu. Bazı partililer kabine bile girmeden işaretlemeyi masa üstünde yaptı.

Partililerden 13 kişinin adını işaretlemesi istendi, ancak çoğu partili, bunu bilmediği için eksik işaretleme yaptığını söyledi. İlçe başkanlarının anahtar liste hazırlayıp oy kullananlara verdiği de öne sürüldü. Bayraklı ilçe yönetiminin, kadın ve gençlik kollarıyla anlaşamadığı için anahtar liste krizi yaşadığı öğrenildi.

'TEMAYÜL SADECE BİR VERİ'

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Temayül yoklamalarıyla amacımız teşkilatın çeşitli kademelerinde görev alan arkadaşlarımızın milletvekili adaylarına yönelik önerilerini almaktır. Kullanılan oylardan, aday adayı olan arkadaşlara ilişkin bir kanaat oluşacak. Hem bu temayül sonuçları, hem saha araştırmaları ve ilgili kişilerin geçmiş performansları gibi farklı veriler üzerinden değerlendirme yapmayı planlıyoruz. Temayül yoklamaları da önemli. Demokratik yarış olarak görüyoruz. Birinci ve iki bölgede bu yoklamaları alacağız. Genel merkezde temayül sonuçlarının değerlendirilmesi yapılacak" dedi.

Bostancı, basın mensuplarının temayül sonucunun aday belirlemede ne kadar etkili olacağını sorması üzerine şunları söyledi:

"Temayülü esas alarak bir sıralama söz konusu değil. Çünkü bu bir veridir. Mevcut teşkilat yöneticilerimiz ve delegelerimizin eğilimlerini ortaya koyan, bunun dışında başka verilere de bakmak gerekir. Bizim için halkın eğilimleri, kimleri vekil olarak görmek istediği de önemlidir. Bu yüzden Türkiye'nin her yerinde saha araştırmaları yaptırıyoruz. Biz siyasi partilerin çeşitli nitelikte yetenekleri olan kişilere ihtiyacı olur. Bürokratların ve akademik çevrelerin bu tür yoklamalardan çıkması pek mümkün olmaz. Tüm Türkiye'yi tanıyan, siyaseti yürütecek kişileri seçmemiz lazım. Onlar temayülde öne çıkamayabilirler. Temayüle önemli bir veri olarak görüyoruz."

AK Parti'nin İzmir'de yaptığı temayül oylaması, saat 16.00'da sona erecek, kullanılan oylar, zarflar açılmadan, ilçe ilçe çuvallanacak ve mühürlenerek, Genel Merkez'e götürülecek. Oylar orada tasnif edilecek, sonuç resmi olarak açıklanmayacak. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Parti, İzmir'de Teşkilata Aday Adaylarını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement