AK Parti İzmir İl Kongresi'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

AK Parti İzmir İl Kongresi'ne Doğru

AK Parti İzmir İl Kongresi\'ne Doğru

AK Parti İl Başkanı Delican: "2015 seçimlerinde büyük bir sınava giriyoruz.

25.01.2015 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 2015 seçimlerinin önemli bir sınav olduğunu, bu sınavdan başarıyla çıkacaklarını ve milletvekili sayısını artıracaklarını söyledi.

Delican, 31 Ocak'ta yapılacak 5. Olağan Genel Kurulu öncesinde, bir otelde delegelerin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, önceki gün yaptıkları görüşmede, 31 Ocak'ta yapılacak İl Kongresi'ne İzmir'e özel müjdelerle geleceğini söylediğini belirtti.

Kongrede İzmir'in ateşini Türkiye'ye göstermek istediklerini, kongrenin tüm Türkiye'de seçim çalışmalarını tetikleyecek sonuçlar yaratmasını umut ettiklerini ifade eden Delican, şöyle konuştu:

"Parti, birlik ve beraberliği korudukça güçlenir. Bir gün İzmir'i de alacağız. Bu hedef kapsamında teşkilatın yapacağı çalışmaların yanı sıra bir profesyonel şirketle de görüşmeler yürütüyoruz. Ankara ve İstanbul gibi bölge bölge çalışmalar yapmak için bir firmayla görüşme yapıyoruz. Hem teşkilat hem profesyonel olarak yürüteceğiz. 2015 seçimlerinde büyük bir sınava giriyoruz, bu sınavdan alnımızın akıyla çıkacağız ve son seçimden çok daha fazla milletvekili çıkartacağız."

"AK Parti'ye düşmanlık, Türkiye'ye düşmanlıktır"

AK Parti İzmir Milletvekilli Mehmet Tekelioğlu ise milletvekilleri adına yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana kapatma davaları, darbe teşebbüsleri ve kumpaslara karşı mücadele verdiğini ve hepsinden başarıyla çıktığını, bu öz güvende delegelerin emeğinin de etkili olduğunu söyledi.

Tekelioğlu, gelecek hafta yapılacak kongrede katılımın çok önemli olduğunu belirterek, "Biz demokrasiyi hakkıyla yaşamak, yeşertmek ve yerleştirmek isteyen bir partiyiz. Dolayısıyla AK Parti'ye düşmanlık, Türkiye'ye düşmanlıktır. Dostlarımızı sevindireceğiz, düşmanlarımızı üzeceğiz. Kongremizi yaparken hem salonu hem salonların dışını dolduracağız. 'AK Parti İzmir'de salonlara sığmıyor' dedirtmek durumundayız" diye konuştu.

Seçimlerde Türkiye ve AK Parti'yi büyük bir sınavın beklediğini, bu kapsamda herkese önemli görevler düştüğünü anlatan Tekelioğlu, kimin ne yapması gerektiğinin belirlenmesi konusunda sıkıntılar yaşandığını söyledi.

AK Partililer'in partilerini birbirlerine anlatmaktan vazgeçmesi, partiyi tanımayan ve yanlış tanıyanlara yönelinmesi gerektiğini kaydeden Tekelioğlu, İzmir'de de gündemi tayin edebilecek bir duruma gelinmesinin önemine değindi.

Tekelioğlu, belediye meclislerinde yapılan muhalefetin bu çalışmayı başlattığını ancak yetersiz olduğunu vurgulayarak, bunun için gerekli stratejilerin belirlenmesi gerektiğini aktardı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti İzmir İl Kongresi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement