AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Açıklaması

Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Türkiye’deki motorlu taşıt ve trafikteki araç sayısında önemli ölçüde artış yaşandığını belirterek, "Biz yolları böldük, hayatları ve milletimizi birleştirdik" dedi.

29.09.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Türkiye'deki motorlu taşıt ve trafikteki araç sayısında önemli ölçüde artış yaşandığını belirterek, "Biz yolları böldük, hayatları ve milletimizi birleştirdik" dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katılan Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Uluyazı Kampüsünde yapılan törenin ardından kampüs için kurulacak olan kütüphanenin temelini attı.

Törende konuşan Yıldırım, üniversitede öğretilen teorik bilgilerin daha faydalı olması için uygulama yapılması gerektiğini belirterek, "Öğrenci o bilgileri uygulamazsa, eliyle tutmazsa, sonucunu birebir görmezse o bilgi kalıcı hale gelmiyor. Teorik olarak eğitimimizi eksiksiz olarak tamamlayacağız. Aynı zamanda da hayata hazırlanacağız" dedi.

AK Parti iktidarında yapılan yatırımlarla ülkenin her anlamda geliştiğini aktaran Yıldırım, "Eskiden yol güzergahlarını merkepler belirliyordu. Bir merkebin arkasına düşüyorlardı, o nereden giderse yolu oradan açıyorlardı. Merkebin dağın tepesine tırmanacak hali yok. Nerede kolay yol varsa, vadi varsa oradan gidiyordu. Şimdi öyle değil. dağ mı geldi, yolu değiştirmek yok, vadi mi geldi boyun eğmek yok. Vadi gelirse viyadük yaparsın, dağ gelirse deler geçersin" ifadelerini kullandı.

Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması için Ulu Önder Atatürk'ün hedef gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesinin ilerisine geçebilmesi için yol, liman yapıp hava yollarını halkın yolu yaptıklarını belirten Yıldırım, "İstiklal mücadelemizin sembolü olan demiryollarını ayağa kaldıracağız. 10 yıl boyunca bunu yaptık. Türkiye'yi hızlı tren ile buluşturduk. Dünyada 8., Avrupa'da hızlı treni olan 6. ülke yaptık. İngiltere'de ve Amerika Birleşik Devletlerinde hızlı tren yok. Türkiye'de var. Türkiye'yi erişilebilen ve ulaşılabilen bir ülke haline getirdik" şeklinde konuştu.

Ülkedeki motorlu taşıt sayısında önemli ölçüde artış olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "2002'de 8 milyon olan motorlu taşıt sayısı şu anda 18 milyon 400 bin. Yollardaki trafik yüzde 93 oranında arttı. Ölümlü kazalardaki azalma yüzde 52. Bunun sebebi bölünmüş yollardır. Bölünmüş yollar hayat kurtarır. Onun için diyoruz ki, yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik" dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş da, temeli atılan kütüphanenin kampüsün prestij binalarından bir tanesi olacağını ifade ederek, bina maliyetinin 10 milyonun üzerinde olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Yıldırım ve beraberindeki heyet kütüphanenin temelini attı. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement