AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım Açıklaması

"Bu seçimlerin verdiği en büyük mesaj budur; ülkeyi siyasetçiler yönetir, cemaatler de irşat eder. Siz irşat işiyle yetinin, ülkeyi yönetme hevesine kapılmayın" "Bu mesajı umarım herkes almıştır ve bundan sonraki hal ve hareketlerinde, faaliyetlerinde de ona göre duruşlarını ortaya koyarlar, milletin.

14.04.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Bu seçimlerin verdiği en büyük mesaj budur; ülkeyi siyasetçiler yönetir, cemaatler de irşat eder. Siz irşat işiyle yetinin, ülkeyi yönetme hevesine kapılmayın" dedi.

Erzinvan Valiliği'ni ziyaret eden Yıldırım, Vali Abdurrahman Akdemir ile bir süre görüştü.

Daha sonra Erzincan Belediyesi'ne geçen Yıldırım, mehteran takımının gösterisiyle karşılandı.

Yıldırım, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin, yerel hizmetlerin konuşulduğu, görüşüldüğü, yerel projelerin tartışıldığı, şehrin, ilçelerin, beldelerin hatta köylerin gelecek hedeflerinin, vizyonlarının belirlendiği seçimler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ancak ne yazık ki bu seçimler, 30 Mart seçimleri hiç de öyle olmadı. Memleketimizde oluşturulan gerginlik ve sürekli AK Parti iktidarına karşı, hatta ötesinde sayın Başbakanımızın şahsını hedef alan bir kampanyaya dönüştürüldü. Hedef Recep Tayyip Erdoğan'sız bir AK Parti projesidir. Bu projeyle seçime gittik, bir tarafta AK Parti, onun lideri, onun arkadaşları diğer tarafta bütün siyasi güçler bir araya geldi. Bir kez daha demokrasi, bir kez daha milli irade 'evet' dedi ülkemizde istikrara ve güvene. İstikrarın ve güvenin yok olmasını hedef gösterenler, ülkemizin tekrar sorunlarıyla uğraşmasını isteyenler, ülkedeki çözüm sürecini kesintiye uğratmak isteyenler, ekonomik istikrarı bozmak isteyenler, toplumsal barışa darbe vurmak isteyenler bir kez daha derslerini aldı" diye konuştu.

Belediye başkanı Cemalettin Başsoy'a "hayırlı olsun" dileğini ileten Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye yeni bir döneme giriyor, yeni dönem Türkiye'de ilk defa Cumhurbaşkanı seçimi halk tarafından yapılacak, bu da Türk demokrasisinin yeni bir merhalesidir. 45 milyonun üzerindeki seçmen bizzat oylarıyla ülkenin Cumhurbaşkanını seçecek daha sonra genel seçimler var, dolayısıyla önümüzdeki iki yıl oldukça hareketli geçecek bir dönem olarak gözüküyor. Ama seçimler gelip geçiyor yaşam devam ediyor, seçimlerin ülke gündemini bu kadar yoğun bir şekilde alması doğrusu çok istediğimiz bir şey değil. Seçimler seçim dönemi gündeme gelmeli ve kısa sürede de hayat tekrar normal seyrine dönmelidir, aksi halde ekonomi bundan olumsuz etkileniyor, insanların işleri güçleri yavaşlıyor ve sürekli geçtiğimiz seçimde olduğu gibi gergin bir hava da oluşuyor."

"Siz irşat işiyle yetinin, ülkeyi yönetme hevesine kapılmayın"

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, iktidarları döneminde zaman zaman milli irade dışında girişimlerle karşılaştıklarını, her seferinde halkın gücünün, milletin gücünün galip çıktığını söyledi.

"Önemli nokta şudur, siyaset kendi işini yapacak, cemaat kendi işini yapacak" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biri diğerinin alanına girmeye heveslendiği zaman orada kargaşa doğuyor. İnsanlar yüz binlerce, milyonlarca vatandaşımız elinden avucundan arttırdığı her türlü imkanı cemaatlere veriyor. Niye veriyor? Burada bizim çocuklarımız iyi yetişsin, dinini öğrensin, milletini seven, bayrağını seven gençler olarak yetişsin diye veriyor. Yoksa buradaki kaynaklarla 'ben çok güçlendim artık ülkeyi de yönetirim' gibi hevese kapılanlara yapılan bir destek değildir. Bu seçimlerin verdiği en büyük mesaj budur; ülkeyi siyasetçiler yönetir cemaatler de irşat eder. Siz irşat işiyle yetinin, ülkeyi yönetme hevesine kapılmayın. Bu mesajı umarım herkes almıştır ve bundan sonraki hal ve hareketlerinde, faaliyetlerinde de ona göre duruşlarını ortaya koyarlar, milletin fertlerinin arasında da herhangi bir husumet oluşturmazlar. Hiçbir zaman bu yaşadığımız olaylardan dolayı dininde diyanetinde olan, masum, temiz vatandaşlarımızı hedef almadık, bu kuruluşlara destek verenlere 'niye destek verdiniz' diye de sorgulamadık. Çünkü bizim insanımızın inancında vardır, bizim insanımızın hayat tarzında vardır. 'Komşusu aç yatarken tok olan bizden değildir' diyen Peygamberimizin öğüdü hepimiz içindir. Biz bunları esas alarak hep yardımcı olduk, hep elimizden geleni daha fazlasını verme gayretinde olduk ama bunlar dediğim gibi irşat amaçlıydı, hizmet amaçlıydı, bu amacı başka yönlere çekenler hata yapmıştır, dolayısıyla hatadan dönmek de erdemdir. 30 Mart bu hatanın kabul edilemez olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hiç kimse milli iradenin bileğini bükemez. Olayın özü budur. Hangi isim, hangi kisve altında gelirse gelsin. Millet iradesine toslar, geri döner." - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement