AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, Tokat'ta - Son Dakika
Politika

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, Tokat'ta

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, Tokat\'ta

Akşit: "Türkiye artık sadece bölgesinde değil, dünyada barış unsuru olarak görülüyor, denge unsuru olarak görülüyor, sözü geçen bir devlet olarak görülüyor. Bu, hepimizin alnını ak ediyor, başını dik ediyor" "Türkiye birçok şeyi aştı bugün, dış borçlarını sıfırladı, yatırımlar anlamında gerçekten çok büyük adımlar attı"

31.08.2013 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit,  "Türkiye artık sadece bölgesinde değil, dünyada barış unsuru olarak görülüyor, denge unsuru olarak görülüyor, sözü geçen bir devlet olarak görülüyor. Bu, hepimizin alnını ak ediyor, başını dik ediyor" dedi.

Akşit, AK Parti Tokat İl Başkanlığınca 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen "Ağustos Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 2014 yılı mart ayında yapılacak yerel seçimlerin yaklaştığını söyledi.

Yerel seçimlerin birçok şeyin göstergesi olacağını belirten Akşit, "Halk bizi yerel hizmetlerle, belediyecilikle daha iyi tanıyor. Allah yardımcımız olsun, hızlı ve yoğun bir süreç başlıyor ama biz bundan hiç gocunmadık, bize yarın seçim var deseler hazırız. Hiçbir zaman seçim döneminde ortaya çıkmadık" ifadesini kullandı.

Kadın Kolları Teşkilatı'nın üye sayısının 3 milyon 595 bin 195 olduğunu kaydeden Akşit, bu sayının toplam üye sayısının yüzde 41,7'sine denk geldiğini belirtti. Akşit, AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 56,5'inin kadın olduğunu dile getirdi.

Tokat milletvekilleriyle birçok alanda birlikte çalıştıklarını belirten Akşit, milletvekillerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olduğu dönemde, hakkında bir konuda meclis soruşturması talebi olduğunu ifade eden Akşit, o dönem AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın kendisine destek verdiğini belirterek, "Bu gibi durumlarda bir vekil arkadaşınızın sizin adınıza çıkıp savunma yapması, konuşma yapması gerekiyordu. İşte o kişi Zeyid beydi. Zeyid bey iyi bir hukukçudur, güzel konuşur, biraz çabuk sinirlenir ama Allah herkese herşeyi tam dozunda veremiyor. Onun da yapısı o, Meclis'teki tartışmalarda Zeyid beyi çok zapt etmeye çalışmışızdır çünkü haksızlıklara tahammül edemiyor, hiç kimse edemiyor. Zeyid beyle de böyle bir anımız var, ben o günler için Zeyid beye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mısır ve Suriye'de hoş olmayan olayların yaşandığını ifade eden Akşit, bu olayların dış odaklı olduğunu savunarak, bu bölgelerde huzur istenmediğini belirtti.

Ortadoğu'da yaşananlar sırasında Türkiye'nin tavrıyla çok dikkati çektiğini vurgulayan Akşit, şunları söyledi:

"Türkiye birçok şeyi aştı bugün, dış borçlarını sıfırladı, yatırımlar anlamında gerçekten çok büyük adımlar attı. Sayın Başbakanımızın dik duruşuyla, kendinden emin duruşuyla, yıllardır bizim hasret olduğumuz o sağlam duruşuyla, öz güveniyle bize çok şey kattı, kazandırdı. Bunu herkes iyi yönde mi değerlendiriyor? Hayır. Bunu istemeyenler de var, çekemeyenler de var çünkü Türkiye artık sadece bölgesinde değil, dünyada barış unsuru olarak görülüyor, denge unsuru olarak görülüyor, sözü geçen bir devlet olarak görülüyor. Bu, hepimizin alnını ak ediyor, başını dik ediyor."

"Mısır'daki kardeşlerimiz hakikaten büyük bir mücadele veriyor"

Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını istemeyen ülkeler olduğunu belirten Akşit, şöyle konuştu:

"Çekemeyen pek çok ülke de maalesef arkadan arkaya kuyu kazıyor. Büyük devletler de maalesef buna çanak tutuyor. Buna örnek Gezi Parkı olayları. Bizde hiçbir şey yokken Amerika neredeyse Türkiye'de iç savaş başlayacakmış gibi manşet atmıştı çünkü görmek istedikleri oydu, getirmek istedikleri nokta oydu, bugün Mısır'a yaptıkları gibi ama ne var ki Mısır'a yaptıklarını bize yapamadılar. Çünkü bizim güçlü ve yerleşmiş bir demokrasimiz var, köklü bir Cumhuriyetimiz var. Çok dikkatli olmamız lazım, çok temkinli olmamız lazım. Bunlara fırsat vermememiz lazım. Mısır'daki kardeşlerimiz hakikaten büyük bir mücadele veriyor ama görüyoruz ki Arap ülkeleri de dahil hiç kimse çıkıp da Mısır'ın yanında durmuyor, Türkiye hariç, Başbakanımız hariç. Tabi diyebilirsiniz ki biz bile bile kendimizi niye ateşe atıyoruz? Birinin ilkeli davranması, düzgün durması, dik durması belki onları da utandırır ve doğrunun yanında yer almaya zorlar diye düşünüyorum. Nitekim Birleşmiş Milletler'in zorla da harekete geçmesi bunun göstergelerinden biridir. Allah onları bu zulümden kurtarsın diyoruz."

Suriye'de de sıkıntıların yaşandığını belirten Akşit, "Allah onları da bu zulümden kurtarsın, karışmamak, görmezden gelmek mümkün değil ancak bir noktaya kadar müdahale edebiliyoruz. Tüm dünya ülkelerinin barıştan bahseden kurumlarının harekete geçmesi gerekiyor" dedi.

Akşit'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Akşit, toplantı sonrası AK Parti Tokat İl Başkanlığını ziyaret etti. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, Tokat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı
    13:35 Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 6 tabanca, 2 tüfek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

  • Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor
    13:34 Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor

    Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, seçildikten sonra ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, RATED Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Adıyaman ve diğer isimler Çelik'i ziyaret ederek tebriklerini iletti. Çelik, ziyaretçilerine teşekkür ederek, projelerini hayata geçirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik
    13:34 Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik

    Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye bünyesindeki 29 müdürlüğün 19'una yeni isimler atayan Demir, belediye yönetiminde de kendi ekibini kurarak; değişime belediye birimlerinden başladı. Öte yandan, yapılan atamalarda yeni atanan müdürlerin yarısının 40 yaş altında olması dikkat çekti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır
    13:30 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak devletin ilgili kurumları ile koordineli ve eş güdümlü olarak komşular ve müttefiklerle iyi niyet çerçevesinde küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarını artan bir gayretle sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'nin stratejik yaklaşımıyla uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çevredeki kritik gelişmelere profesyonel, teknik ve kontrollü bir duruş sergileyerek sorunların kalıcı çözümüne yönelik adımlar attığını ifade etti.


Advertisement