AK Parti Kadın Kolları Milletvekili Eşleri Toplantısı Emine Erdoğan - Son Dakika
Güncel

AK Parti Kadın Kolları Milletvekili Eşleri Toplantısı Emine Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Uykusuz geceler, endişeli bekleyişler, akıttığımız gözyaşları, Allah'ın yardımıyla hep beraber, milletçe geçtiğimiz imtihanlar bize b...

10.12.2013 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Uykusuz geceler, endişeli bekleyişler, akıttığımız gözyaşları, Allah'ın yardımıyla hep beraber, milletçe geçtiğimiz imtihanlar bize bugün bir kez daha birlik olmanın, birlikte olmanın, sımsıkı kenetlenebilmenin ne kadar önemli olduğunu göstermiş bulunuyor" dedi.

Emine Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca düzenlenen "Sağlıklı beslen, mutlu yaşa" konulu milletvekili eşleri toplantısında yaptığı konuşmada, milletvekili eşlerinin ve ailelerinin milletin kutsal emanetini taşıdığını belirterek, "Bugüne kadar milletin bize vermiş olduğu bu kutlu göreve, birbirimize kenetlenerek, ülkemiz, milletimiz için fedakarca mücadele ederek alnımızın akıyla sahip çıkmaya çalıştık. Bazen meşakkatlere katlandık bazen ağladık bazen de ülkemizin başarılarıyla gururlanıp hep birlikte güldük" dedi.

Çıkılan yolculuğun çok çetin, zorlu ve meşakkatli olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, "Ama bizler bu yolculuğun ne kadar anlamlı ne kadar kutsal ne kadar kıymetli olduğunun hep bilincindeydik. Uykusuz geceler, endişeli bekleyişler, akıttığımız gözyaşları, Allah'ın yardımıyla hep beraber, milletçe geçtiğimiz imtihanlar bize bugün bir kez daha birlik olmanın, birlikte olmanın, sımsıkı kenetlenebilmenin ne kadar önemli olduğunu göstermiş bulunuyor" diye konuştu.

Kadınları, bir ailenin "fedakar, cefakar, merhametli, şefkatli, sağduyulu yürekleri" olarak niteleyen Erdoğan, bu yüzden milletlerin kurtuluşu, selameti ve ilerlemesinin öncelikle kadınların gayretleri, fedakarlıkları ve emekleriyle mümkün olduğunu belirtti. Bugün kadınların sadece eşlerini destekleyerek, çocuklarını büyüterek değil siyasette, idarede, ekonomide, sosyal yaşamda daha aktif yer alarak da Türkiye'yi ve dünyayı değiştirdiğini vurgulayan Erdoğan, tarihte kadınların hiçbir zaman ikinci sınıf olmadığını, gölgede kalmadığını, eşleriyle, aileleriyle aynı yerde durduğunu, çocuklarının sorumluluğunu eşleriyle paylaştığını söyledi. Kadınların gerek savaşta gerek ticarette, sanatta ve bilimde erkeklerle yarıştığını anlatan Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte milletimiz ve ülkemiz adına her zorluğu yaşayan kadınlarımız, ülkemizin ve milletimizin sahip olduğu her gururun da mimarlarıdırlar. Her bir hanım kardeşimiz, bu gururu paylaşmalı. Bu gururun verdiği özgüvene mutlaka sahip olmalıdır. Türkiye bugün ne kadar değiştiyse bu hepimizin ortak eseridir. Bu ortak eseri büyütmeye, Türkiye'yi çok daha büyük başarılarla buluşturmaya devam edeceğiz. Kendimiz için olduğu kadar çocuklarımız için de daha huzurlu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Omuzlarınızda gerçekten büyük ve önemli bir sorumluluk var."

-"Seçimler, hanım kardeşlerimizin omuzlarında yükselmiş zaferlerdir"

AK Parti hareketinin, kadınların görev alması, süreçlere daha yoğun hakim olmasıyla bugünlere gelmiş bir hareket olduğunun altını çizen Emine Erdoğan, "AK Parti'nin oluşumunda, fikri temellerinin atılmasında, kurulmasında ve bugünlere ulaşmasında, her aşamada kadınların emeği, fikri, katkısı olmuştur. Bunun bizzat şahidiyim" değerlendirmesinde bulundu.

Yarınlara ilerlerken de AK Partili kadınların yine önde olmaları, süreçlerin içinde yer almaları gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle 30 Mart seçimleri öncesinde bizi çok yoğun bir mesainin beklediğini hatırlatmalıyım. İllerimizde, ilçelerimizde kapısı çalınmadık, hali hatrı sorulmadık, derdi dinlenmedik bir tek aile bile olmamalı. 11 yıl boyunca ortaya konan eserler ve gelecek vizyonu kadar AK Partili kadınların tebessümü, şefkati, edep ve vakarı şehirlerimizi adeta kuşatmalı, şehirlerimize damga vurmalıdır. Rehavet duygusu kaybetme sürecinin ilk sinyalidir. Omuzlarımızda bu kadar ağır, bu kadar kutsal bir sorumluluk taşırken rehavet duygusuna asla teslim olamayız. 'Nasıl olsa AK Parti'nin oyları yüksek' diye çalışmaktan, gayretten, müzakereden kaçamayız. İlk günkü heyecan ve azimle bugün de yarın da yoğun bir şekilde mücadelemizi sürdürmek zorundayız.

Bu salondaki arkadaşlarım ne kadar heyecanlı olursa inanıyorum ki teşkilatımız da şehirlerimiz de o kadar heyecanlı olacaktır. Geride bıraktığımız seçimler hanım kardeşlerimizin omuzlarında yükselmiş zaferlerdir. Eminim ki 30 Mart seçimleri de bir kez daha hanım kardeşlerimizin imzalarını, mühürlerini taşıyan bir zafer olacaktır inşallah."

-"Dava sorumluluğunu yerine getirmenin en önemli şartı sağlıktır"

Yoğun mesai ve mücadele içinde en fazla sağlığa dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Emine Erdoğan, "Sağlığı olanın umudu, umudu olanın herşeyi vardır" sözünü hatırlatarak, kadınların önce kendi sağlığı olmak üzere ailelerinin, eşlerinin ve çocuklarının sağlığını düşünmesinin önemine dikkati çekti.

Emine Erdoğan, "Ruhumuzun kıyafeti olan vücut bize verilmiş bir emanettir. Sağlıklı olmak, sadece huzurlu olmanın değil aynı zamanda üzerimizdeki emanetin hakkını vermenin, ona sahip çıkmanın da bir gereğidir. Dava sorumluluğunu yerine getirmenin de en önemli şartı sağlıktır. Kendimize, eş ve çocuklarımıza, topluma olan sorumluluğumuz sağlıklı olmak gibi bir vazifeyi de bize yüklemektedir. Tabii ki hastalık da sağlık da Allah'ın takdiridir, bize düşen tevekkül etmek, tedbirleri almak, takdiri Allah'a bırakmaktır. Bu kadar yoğun koşuşturma arasında sağlığı ihmal etmek emanete haksızlık etmek olacaktır" ifadelerini kullandı.

-"Üyelerin yüzde 42'lik bölümü kadın kollarının çalışmasıyla oldu"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit de AK Parti'nin üye sayısının 8 milyon 863 bin 143 olduğunu, bunun yüzde 41,99'luk bölümünü oluşturan 3 milyon 721 bin 631 kişinin kadın kollarının çalışmaları sonucu üye yapıldığı bilgisini paylaştı.

AK Parti Kadın Kolları olarak 81 ilde "AK Kadınlar Ormanı" oluşturduklarını, 3 buçuk milyon yetişmiş ağaç diktiklerini anımsatan Akşit, "AK Parti çevreci değil, ağaçları kesiyor' diyorlar ya, sadece 3,5 milyon ağacı kadın kolları olarak biz diktik" dedi.

Kadın kolları olarak en önemli faaliyetlerinden birinin ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine gıda maddesi dağıtımı olduğunu ifade eden Akşit, dağıtılan koli sayısını 89 binden 608 bine çıkarttıklarını, alışveriş çeklerinin eklenmesiyle de 718 bin aileye ulaştıklarını belirtti. Akşit, AK Parti olarak gıda dağıtımını reklam aracı olarak görmediklerini, kolilerin üzerinde parti logosu dahi olmadığını vurguladı.

Doğu ve batı ile kuzey ve güneyden birbirine uzak kentlerin "kardeş iller" projesi kapsamında kaynaştığını, birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Akşit, bu yolla hem kültür paylaşımında bulunduklarını hem de teşkilat deneyimlerinin aktarıldığını bildirdi.

AK Parti Merkez Kadın Kolları olarak aralarında kadın istihdamının artırılması ve internet bağımlılığının da bulunduğu güncel konularda çalıştaylar düzenlediklerini söyleyen Akşit, çalıştay raporlarını ilgili kurumlarla, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle paylaştıklarını ve çalışmalara katkı sağladıklarını anlattı.

Toplantıda, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da sağlıklı beslenmeyle ilgili sunum yaptı.

AK Parti Kadın Kolları Milletvekili Eşleri Toplantısı Emine Erdoğan
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Kadın Kolları Milletvekili Eşleri Toplantısı Emine Erdoğan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement