AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ünal Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ünal Açıklaması

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Devlete meydan okuyan, devleti tanımadığını söyleyen, "sizin devletiniz" ifadesini kullanan eğer bu devlete ve bu millete, bu milletin parlamentosundaki bir milletvekili terör örgütünü kast ederek 'sizi tükürüğüyle boğar' deme cesaretini...

05.11.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Devlete meydan okuyan, devleti tanımadığını söyleyen, "sizin devletiniz" ifadesini kullanan eğer bu devlete ve bu millete, bu milletin parlamentosundaki bir milletvekili terör örgütünü kast ederek 'sizi tükürüğüyle boğar' deme cesaretini gösteriyorsa o zaman orada hukuk ya da hukuksuzluktan değil zafiyetten bahsedilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de zaaf göstermez." dedi.

Ünal, merkez Onikişubat Belediyesince Pirireis Mahallesi'nde yapılan Şehit Haşim Yenigül Bilgi ve Kültür Evi'nin açılışında yaptığı konuşmada, vatan, millet ve bayrağın hepsinin bizi biz yapan değerler olduğunu söyledi.

14 yıldan beri bunları insanlara daha çok hatırlatan ve kendi şahsında bunu yaşatanın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Ünal, "Bu millete yeniden özgüvenini kazandıran, bu millete yeniden kim olduğunu hatırlatan, kendisi dim dik duran ve bizlere de sizlere de dik durmanın, baş eğmemenin, Allah'ın dışında hiç kimsenin önünde eğilmemenin ne anlama geldiğini Cumhurbaşkanımızı bize her gün yeniden hatırlatıyor." dedi.

Ünal, 14 yıl öncesinden daha özgüvenli, daha umutlu ve daha güçlü olarak, geleceğe daha büyük bir sevinçle baktıklarını belirtti.

Öğrencilere hitap ederek, "Sizlerin gözünün içine baktığımızda, sizdeki bayrak ve ülke sevgisini gördüğümüzde bizler daha çok umutlanıyoruz" diyen Ünal, açılışını yaptıkları Bilgi ve Kültür Evleri'nin, çocukların daha iyi yetişmesini, kitapla ve kültürle buluşmasını, kaynaşma, tarih, gelecek ve kimliklerini daha iyi kavramak için çok önemli olduğunu kaydetti.

" 15 Temmuz, güçlü ve cesur bir lider"

15 Temmuz'un herkese çok şey öğrettiğini vurgulayan Ünal, gençlerin bir gecede bütün tarihin, medeniyetin, kültürün, bayrağın, özgürlüğün, istiklalin, istikbalin ne anlama geldiğini öğrendiğini, çocukların da bir gecede bağımsızlığın ve al bayrağın altında yaşamanın ne anlama geldiğini öğrendiklerini söyledi.

Ünal, 15 Temmuz'un herkese çok şey öğrettiğini belirterek, "15 Temmuz, güçlü ve cesur bir lidere sahip olmanın nasıl büyük bir avantaj olduğunu bize öğretti. Biz demokrasimizle, hak ve özgürlüklerle, hukuk devleti olma niteliğimizle devletin yapması gereken, yasamanın yapması gereken, yargının, yürütmenin yapması gereken herşey anayasal çerçevede yürütülmektedir." diye konuştu.

İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyona ilişkin ise Ünal, şunları kaydetti:

"Devlete meydan okuyan, devleti tanımadığını söyleyen, "sizin devletiniz" ifadesini kullanan eğer bu devlete ve bu millete, bu milletin parlamentosundaki bir milletvekili terör örgütünü kast ederek 'sizi tükürüğüyle boğar' deme cesaretini gösteriyorsa o zaman orada hukuk ya da hukuksuzluktan değil zafiyetten bahsedilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de zaaf göstermez. Dolayısıyla devam eden süreç hukuki bir süreçtir. Devlet sorumluluklarını anayasal çerçevede yerine getirmektedir."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise millet olarak en temel iki mücadelenin olduğunu, bunların da istiklal ve istikbal mücadelesi olduğunu belirterek, istiklal mücadelesini nasıl yaptıklarına tarihin ve dünyanın şahit olduğunu vurguladı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise 2,5 yılda Cumhuriyet tarihinde yapılamayanları yaptıklarını belirtti.

Yapılan konuşmalar ve Onikişubat Belediyesi minik mehter takımının gösterisinin ardından, Şehit Haşim Yenigül'ün ailesinin de katılımıyla, Bilgi ve Kültür Evi'nin açılışı, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Uğur Dilipak, İmran Kılıç, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ve diğer ilgililer tarafından yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ünal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement