AK Parti Kahta Gençlik Kolları Başkanlığına Şiyar Fırat Yücedağ Seçildi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kahta Gençlik Kolları Başkanlığına Şiyar Fırat Yücedağ Seçildi

AK Parti Kahta İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı 4.Olağan Kongresi Kahta Metem konferans salonunda gerçekleştirildi.

18.01.2015 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kahta İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı 4.Olağan Kongresi Kahta Metem konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kongreye, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Divan heyetinin kurulmasından sonra açılış konuşmasını yapan AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, "Bugün biz burada gençlik kolları kongresini yapıyoruz. Değerli arkadaşlar pek çok partiye bakıyorsunuz kendi kongrelerin de sandalyeler masalar hava da uçuşuyor. Ana kademe kongrelerini bile yapamayan partilerimiz var. Hamdolsun bizler bu pazartesi günü kadın kolları kongremizi ve bugün de gençlik kolları kongremizi birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik hukuku içerisin de gerçekleştiriyoruz. Rabbime hamd ediyorum. AK Parti gibi bir parti de siyaset yapma fırsatı bulduğum için. Gençlik kolları kongremiz için 8 kişi aday oldu. Bunlar istişare ve mülakatlardan geçtikten sonra genel merkezimiz bir kardeşimizi bu kutlu görev için layık gördü. Allah diğer kardeşlerimizden de razı olsun. Diğer aday kardeşlerimiz de Şiyar başkana destek olacaklar inşallah" dedi.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise konuşmasında, "2015 yılında yapılacak olan seçimle inşallah Sincik'in ilçesinin kırdığı rekoru, bu seçimde Kahta kıracaktır. Ülke gündemine oturacaktır. 2016 yılının Ekim ayı geldiğinde Kahta'nın Horik'inden Şeyhbaba'sına, Arikent'inden Kanigenik'e kadar yalın ayakla gezindiğin de dahi aya toz toprak tutmayacak. Çamur olmayacak ve her taraf pırıl pırıl olacak. Kahta'nın en büyük sorunu sudur. Bizim kredimiz onaylandı. Kahta'nın bir asırlık su sorununu çözecek şekilde proje hazırlandı. Mayıs ayı içerisinde proje çalışmalarına başlanacak ve projenin bitimiyle beraber su pompalarının harcadığı elektriğe verilen paradan tasarruf edilecek" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat; "Türkiye hala paralel işbirlikçi paralel çete ve bunlarla beraber olan dış güçlerin tehlikesi altındadır. Bunlar hala hükümetimizi devirmeye, Cumhurbaşkanımızı yargılamaya, üyelerimizi cezaevine atma peşindeler. Ama onlar gücünü aldıkları gruba güveniyorlar. Özellikle Amerika ve İsrail'in desteğine güveniyorlar. Amerika ve İsraile sırtını veriyorlar. Onlar milletin gücünün farkında değiller. Bizim tek gücümüz Allah'tır sonrada millettir. Ondan başka kimseye dayanmıyoruz güvenmiyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, "Halkımız herşeyin farkında, halkımız yeni Türkiye'nin farkında ve AK Parti öncesini de hatırda tutuyor. Allah muhafaza bir başka parti gelirse Türkiye'nin hali ne olur. Halkımız bunu çok iyi biliyor. Belki gençler bunları yaşamamış olabilir. Darbe süreçlerini, 28 Şubat sürecini, kıtlıkları, yoklukları hatırlamıyor olabilirsiniz. Ama aileleriniz, babalarınız, dedeleriniz o acı günleri çok iyi hatırlıyor. Bunları bir de onlardan dinleyin Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görün.

Yeni Türkiye'yi artık karanlık günlere dönmemek kaydıyla hep birlikte omuzlamak zorundayız. İşte 2015 seçimleri o yüzden çok önemlidir. Bütün bu kazanımların muhafazasını, milletin iradesinin tam egemen olması, yeni anayasayı yapmayı ve çözüm sürecini sonuna kadar nihayete erdirmeyi istiyorsak, biz içimize sızan bu fitne şebekesini, paralel çeteyi seçimlerde sonuna kadar sandığın dibine koymak zorundayız" dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Abdurrahim Boynukalın ise "Burada yaptığımız şey sadece ilçe başkanı seçmek değil, bugün Kahta için önemli bir gün. Kışın ortasında hep beraber sabahlara kadar çalışmamızın sebebi sadece bir ilçe başkanını seçmek için değil.

Aynı zaman biz bugün burada bulunarak Habil ile Kabilin savaşında, habilden yana olduğumuzu göstermiş oluyoruz. Şimdiler de paçavra gazetelerin karikatürlerinin yaptığı nebiler nebisi Peygamber Efendimizin yanında olduğunu söylemiş oluyoruz. O yüzden burada seçtiğimiz sadece ilçe başkanı değildir. Burada bir tavır ve duruşumuz var.

Cumhurbaşkanımız sadece cumhurbaşkanı değildir. Oraya oturan sadece Recep Tayip Erdoğan değildir. Oraya oturan insan aynı zamanda Kanuni Sultan Süleymandır. Fatih Sultan Mehmet han'dır. Bütün bu 1400 yıllık süreci söyleyen, bizim davamızın köklerinin ne kadar derin olduğunu belirten Başbakanımız prof. Dr. Ahmet Davutoğlu sadece kendisi orada oturmuyor. Orada oturan sadece Davutoğlu değildir. Orada oturan Aliya İzzetbegoviç'tir, Hasan El Benna'dır, hatta merhmum Necmettin Erbakandır" dedi.

Konuşmaların ardından delegelerin oylama işlemine geçildi. Oylama sonucunda bütün delegelerin oylarını alan Şiyar Fırat Yücedağ, AK Parti Kahta İlçe Gençlik Kolları Başkanı seçildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kahta Gençlik Kolları Başkanlığına Şiyar Fırat Yücedağ Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement