AK Parti Karabük İl Başkanı Saylar: "Bundan Sonra Kılıç Kınından Çıktı" - Son Dakika
Politika

AK Parti Karabük İl Başkanı Saylar: "Bundan Sonra Kılıç Kınından Çıktı"

AK Parti Karabük İl Başkanı Saylar: "Bundan Sonra Kılıç Kınından Çıktı"

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinerek, bundan sonra kılıcın kınından çıktığını ve bu ülkeye kim ihanet ederse vebalini çekeceğini söyledi.

30.07.2015 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinerek, bundan sonra kılıcın kınından çıktığını ve bu ülkeye kim ihanet ederse vebalini çekeceğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar yaptığı açıklamada, "Biz Güneydoğu'daki insanları Müslüman olarak görüyoruz, Kürt kardeşlerimizi de Müslüman olarak biliriz. Güneydoğu'da yaşayan Kürt halkı yanında hanımı ile gezen bir insana başını kaldırıp bakmaz dahi. Ama şerefsizce, adice, bir akşamüstü binbaşımız eşi ve çocukları yanında şehit ediliyor. Bu adice ve kalleşçe saldırıyı yapanlara da mutlaka devletimiz hesabını soracaktır. Bundan sonra kılıç kınından çıktı. Bu ülkeye kim ihanet ederse vebalini çekecek. Şu anda muhalefet olarak da baktığınız zaman, Güneydoğu'da PKK'ya, İŞİD'e, DEAŞ'a niye müdahale etmiyoruz diyenler, şu anda müdahale edince de 'niye ediliyor' diyorlar. Bu milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Vurmayınca niye vurmuyorsun, vurunca da niye vuruyorsun diyorlar. Niye vurmayacağız kardeşim. Bu ülkenin askerine, polisine, vatandaşına birileri gelip kurşun sıkıyorsa, sınırın ötesi de olsa biz girer alır geliriz. Artık devletimiz eskisi gibi değil, güçlü ordumuz ve silahı olan bir devletiz. Dünya bunu böyle bilsin. Güneydoğu bundan sonra daha farklı olacak. Suriye'de, Irak'ta öyle istedikleri gibi harita çizemeyeceklerini görecekler" dedi.

"BU OYUNA GELMEYİN"

"Güneydoğu'da yaşayan Kürt kardeşlerimiz bu olayın Kürt, Laz, Çerkez kavgası olmadığını anlasınlar" diyen Saylar, şöyle konuştu:

"Bu olay yalnızca Müslüman camiasını ortadan bölmek için emperyalizmin hazırladığı bir oyundur, bu oyuna gelmesin. Biz Müslümanız ve Müslüman Müslüman'a kurşun atmaz. Biz orada bütün bu oyunları hazırlayanları, bütün destekçilerine baktığımızda Yezidisi, Yahudisi, Hıristiyanları herkes orada. Devletimiz ve milletimiz ayakta. Biz şu an sükunetle sağduyulu bir şekilde devletimize ve milletimize güvenerek çözeceğiz. Biz çözüm sürecine 'Milli Birlik ve Kardeşlik' projesi dedik, teröristi affetme projesi demedik. Hiçbir zaman teröristi affetme projesi olarak söylemedik. Bu milli birlik projesi ise oradaki insanları kucaklama projesi. Oradaki insanlar bunu görüyor ve gördüğü için de şu anda yaşadığı ortamdan iradesiyle, gücüyle kurtulacak."

"MİLLİYETÇİLİK BÖYLE BİR ZAMANDA ELİNİ DEĞİL GÖVDENİ TAŞIN ALTINA KOYMAKLA OLUR"

Hükümetsizlik, başsızlık olmasının bu olayları ortaya çıkarttığını da belirten Saylar, şunları söyledi:

"Şimdi hükümet var ama halkımız 'koalisyonla yönet' dedi. CHP başka bir tarafa MHP başka bir tarafa çekiyor. Sen devleti ve hükümeti kuramazsan birileri de böyle oyun oynar. Oyunun kuralı olarak devlet olarak oynamazsan böyle ortalığı yangın yerine çevirirler. Nihayetinde Bakanlar Kurulumuz ve devletimiz var, müdahale ediyor ama hükümet kurulursa bu daha da oturur. HDP, eğer koalisyon olmaz ve erken seçim olursa ben barajı geçemem ve emanet oyları alamam diyor. AK Parti iktidara gelmesin diye HDP'ye emanet oy verdiler. Şimdi de bakıyorlar ki, erken seçim olursa HDP barajı aşamaz diye zaten bütün bu olaylar. Bu olaylardan önce hükümet kurulsaydı bu iş otururdu. Milliyetçilik lafla filan olmuyor. Biz diyoruz ki, gelin kuralım hükümeti diyoruz. Birleri ben sadece muhalefet olmak için siyaset yapıyorum. Ben 80 ile 100 kişiyle meclise girerim, bizim işimiz ülkeyi yönetmek değil siz yönetin diyorlar. O zaman neden halkın karşısına çıkıyorsun kardeşim. 9 bakanlık sana verelim ve 13 bakanlık verelim kafalarına göre egoları var, bu egoları ile hareket edip ülkeyi milleti düşünen yok. Bayrak sevgisi ve milliyetçilik lafla olmuyor gövdeni koyacaksınız. Milliyetçilik böyle bir zamanda elini değil gövdeni koyacaksın taşın altına. Biz AK Parti olarak gövdemizi koyduk taşın altına, gelin siz elinizi koyun diyoruz elini bile koymuyor. Böyle muhalefet anlayışı olmaz. Biz bu ülkeyi seviyoruz ve bu ülkeyi böldürmeyiz." - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Karabük İl Başkanı Saylar: 'Bundan Sonra Kılıç Kınından Çıktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement