AK Parti Karabük Milletvekili Şahin - Son Dakika
Politika

AK Parti Karabük Milletvekili Şahin

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşısı Fetullah Gülen'e ilişkin, "Hala Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. İçimizde, koynumuzda yılan beslemişiz. Kuzu postuna bürünmüş kurtmuş." dedi.

14.08.2016 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşısı Fetullah Gülen'e ilişkin, "Hala Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. İçimizde, koynumuzda yılan beslemişiz. Kuzu postuna bürünmüş kurtmuş." dedi.

Şahin, Yenice ilçesinde düzenlenen Göktepe Yaylası "Demokrasi Şenliği" etkinliğindeki konuşmasında, Türkiye'de yapılan darbeleri anlattı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin çok farklı olduğundan bahseden Şahin, "Tamamen dışarıdan yönetilen bir darbe teşebbüsü. Başarılı olsaydı, Allah muhafaza Türkiye'de bir iç savaş çıkartmayı hedefliyordu. Ülkemizin işgalini hedefleyen çok hainane bir projeydi. Milletimiz böylesine hainane darbe girişimini, kalkışmayı, sokağa çıkarak gerekirse şehit ve gazi olarak önledi." diye konuştu.

Etkinlikte kendisinden önce bir konuşma yapan Çeltik Mahallesi Muhtarı Sezai Çoban'ın gerçek bir çoban olduğuna da değinen ve Peygamber'in bir hadis-i şerifinde "Herkes bir çobandır ve güttüğünden sorumludur." dediğinden bahseden Şahin, şöyle devam etti:

"Muhtar, kaymakam ve vali de bir çobandır. Başbakan ve cumhurbaşkanı da bir çobandır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu milletin önderi, cumhurun başkanı ve başkomutanı olarak o gece başkalarının yaptığı gibi şapkasını alıp kaçmadı. Başkalarının yaptığı gibi uçağını alıp başka ülkeye sığınmadı. Fırsatını bularak cep telefonu ile televizyonlardan milletimize seslendi. 'Ben milletimizin gücünden başka bir güç tanımadım.' dedi ve milletimizi darbecilere karşı sokağa davet etti. Gerçekten milletimiz özellikle Ankara ve İstanbul'da büyük kentlerde ellerinde sadece ay yıldız bayrağımızla sokağa çıktı. Halkın direnci darbecilerin önünü kesti."

"İçimizde, koynumuzda yılan beslemişiz"

Darbe girişiminde bulunanların, TBMM'yi bombalayanların ve vatandaşa silah sıkanların bu ülkenin insanları olduğunu ifade eden Şahin, şunları aktardı:

"Pensilvanya'dan bu talimatı veren insan da bu ülkenin bir bireyi. Hala Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. İçimizde, koynumuzda yılan beslemişiz. Kuzu postuna bürünmüş kurtmuş. Sonradan fark ettik bunu. Bunlar maşadır. Türkiye'den hoşlanmayan, Türkiye'de işlerin iyi gitmesinden rahatsız olan birtakım dış güçlerin maalesef maşalığı görevini yaptılar. Arkasında hangi güçlerin olduğunu biz biliyoruz ama uluslararası nezaket gereği bu konuda açıklama yapmıyoruz. Şu anda milletimizde bazı ülkelere karşı meydana gelen infialden onlar da şimdi rahatsız oldular. Birtakım girişimlerde bulunma ihtiyacı hissettiler. 'Türkiye'ye gelelim, aslında biz bu işin arkasında değildik.' demeyi şimdi düşündüler. Önümüzdeki günlerde bir bir gelmeye başlayacak. Bu millet kimin ne olduğunun notunu vermiştir. Kim Türkiye'nin dostu ve düşmanıdır, bu millet artık her şeyi açık ve net şekilde görüyor. Dinimizin kıymetini, yaşamış olduğumuz 15 Temmuz darbe girişimi bir kez daha bize gösterdi."

"250 kişinin katili kendini savunuyor"

Darbe girişiminin dinin istismar edilmesinin ve birtakım çıkarlar için kullanılmasının ne gibi tehlikeli sonuçlar doğuracağını gösterdiğinden bahseden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir tek cemaat tanıyın. Cami cemaati dışında başka cemaat tanımayın. Cami cemaati yeter bize. Dini istismar eden, kullanarak bu ülkeye hainane işler yapan birtakım insanların da foyaları ortaya çıktı. Bu girişimde bulunanlar, hesabını verecek. Bağımsız yargı organları karşısında en şiddetli şekilde hesabını verecek. Bu terör örgütünün başı Pensilvanya'da hala konuşuyor, 'Ben bir arının öldüğünü görsem 2 gün ağlarım.' Vah vah... 250 kişi öldü, gözünden bir damla yaş aktı mı? Arı ölünce ağlarmış, 250 kişinin katili kendini savunuyor. Bu millet senin ne mal olduğunu ortaya koydu ve kimlerin piyonu, maşası olduğunu gördü. Sen de geleceksin, hesap vereceksin."

"Türkiye'de öter diye mi korkuyorsunuz?"

"ABD eğer Türkiye'yi gerçek anlamda müttefik görüyorsa bu şahsı Türkiye'ye iade etmelidir." diyen Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Eğer iade etmiyorsa, 'acaba iade edilirse bu terörist başı, Türkiye'de öter diye mi korkuyorsunuz? Birtakım ilişkileri deşifre eder diye mi korkuyorsunuz? ABD'ye nasıl gitti, kim yardımcı oldu, orada kim yardım ediyor, yurt dışında açılan o okulların gerçek amacı nedir? ABD'nin bu işlerin arkasındaki rolü nedir?' diye açıklama yapmasından mı çekiniyorsunuz? Bu darbe girişimini kimlerin teşviki ve yardımıyla yaptığını açıklamasından mı korkuyorsunuz? Böyle düşüneceğiz. Bu millet bu işin arkasında sizin olduğunuzu düşünecek. Bir an önce halledin. Türkiye bir hukuk devletidir. Gelir yargılanır ve yasalar hangi sonucu doğuruyorsa o sonuca herkes katlanır."

Şenliğe, Vali Mehmet Aktaş, Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve vatandaşlar katıldı.

Şahin, daha sonra Safranbolu ilçesine geçerek MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın da hazır bulunduğu Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin oğlu Bekir Vergili'nin düğününe katılarak, nikah şahidi oldu.

AK Parti Karabük Milletvekili Şahin
Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Karabük Milletvekili Şahin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement