AK Parti Kars 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Kars 5. Olağan Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (3) ''Bahçeli'den bundan sonra ifadelerine dikkat etmesini rica edeceğim. Bir daha bu devlete, bu al bayrağa, bu devletin para birimine onur kazandırmış olan AK Parti kadrolarına konuşurken, dikkat edeceksin, dikkat.'' ''Sayın Bahçeli'ye buradan çağrıda bulunuyorum; eksik ama güzel bir başlangıç yaptılar.

29.11.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bahçeli'den bundan sonra ifadelerine dikkat etmesini rica edeceğim. Bir daha bu devlete, bu al bayrağa, bu devletin para birimine onur kazandırmış olan AK Parti kadrolarına konuşurken, dikkat edeceksin, dikkat" dedi.

Davutoğlu, partisinin İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonu'nda düzenlenen Kars 5. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, geçen hafta Patnos, Erzincan ve Tunceli'ye gittiklerini hatırlatarak, "Patnos'ta o vandallara karşı Kürt kardeşlerimizle kucaklaştık vatandaşlarımızla ve Patnos'ta yıkılan belediye binasının yerine çok daha güzelini yapmak için talimat verdim. Onlar yıkmaya gelirler, biz yapmaya geliriz" diye konuştu.

Patnos'tan Tunceli'ye gittiğini anlatan Davutoğlu, "Sünni, Alevi Türk kardeşlerimle görüştüm. Erzincan'a gittim, Tunceli'ye gittim. Dikkat ediniz, bir gün, bir buçuk günde Patnos, Erzincan, Tunceli yaptım. Başka hangi parti lideri bunu yapabilir? Birisi şu şehirde konuşur, birisi öbür şehirde, bir başkası bir başka şehirde. Ama biz Türkiye'nin her yerinde konuşuruz. Türkiye'nin her yerinde başımız dik dolaşırız. Vatandaşlarımızla buluşuruz. İşte Türkiye'nin birliğini, beraberliğini savunmak budur" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulunan Davutoğlu, "Eksik ama güzel bir başlangıç yaptılar. İnşallah seçim yaklaşıyor, hadi buyurun Hakkari'ye, buyurun Diyarbakır'a, Van'a, Bitlis'e, Bingöl'e, Mardin'e, Batman'a. İşte söylüyorum, o aziz şehirlerimizin her yerine gideceğiz. Bugün Doğu Anadolu'dayız, Erzurum'da, Kars'ta. Yarın Balıkesir'deyiz ve Trakya'dayız, Kırklareli'deyiz. Hangi partinin kadroları Türkiye'nin bütün şehirlerinde böylesine coşkuyla biraraya gelebilir?" dedi.

-"Bu milletin onurunu biz temsil ediyoruz"

Konuşması sırasında "Kars'ın oğlu Ahmet Davutoğlu" sloganın söylenmesi üzerine Davutoğlu, "En güzel unvan, doğru. Kars'ın oğlu Ahmet Davutoğlu, sizin oğlunuz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Bahçeli'ye bu çağrıyı yapmazdım normalde. Dikkat ederseniz onun bu Kobani olayları sırasındaki tavrını da takdir ettiğimi ifade etmiştim. Başbakan olur olmaz bütün liderlere çağrıda bulunmuştum. 'Gelin, siyasetin üslubunu belli bir düzeyde tutalım. Birbirimizi eleştirelim ama hakaret etmeyelim.' Sayın Bahçeli ne zaman döndü, bizi ihanetle suçladı işte o zaman sınırları aştı, sınırını aştı, haddini aştı. Biz her yerde bu bayrağı dalgalandırırken, sadece vatanımızın her karesinde değil, Orta Asya'da, Orhun Anıtları'nda dalgalandırırken, Afrika içlerinde, Somali'de dalgalandırırken, Irak'ta, Suriye'de, gönüllerde dalgalandırırken, Gazze'de, Filistin'de dalgalandırırken bizim yanımızda duramayanlar, sessiz kalanlar, zulme karşı sessiz kalanlar bize ihanet gibi bir yaftayı yakıştırma cüretini gösteremezler. Bu milletin onurunu, bu milletin geleceğini biz temsil ediyoruz."

-"İşte yeni Türkiye'nin ayak sesleri geliyor"

Bahçeli'ye "devlet onurunu öne çıkardığı için bir nefis muhasebesine davet ediyorum" diye seslenen Davutoğlu, şunları ifade etti:

"1999 ile 2002 yılları arasında hükümette kim vardı, Başbakan Yardımcısı Bahçeli ve şimdiki CHP geleneğinin, o zaman da onunla aynı çizgide olan DSP ve Bülent Ecevit. Peki o yıllarda Türk lirasının değeri neydi? Türk ekonomisi felç olmamış mıydı? Bir küçük IMF memuru bile büyük bir müfettiş gibi, Duyun-u Umumiye müfettişi gibi Ankara'da gelip Bahçeli'den ve hükümetten hesap sormuyor muydu? Devlet onurunu korumak, slogan atmakla olmaz, devlet onurunu korumak al bayrağın, Türk lirasının değerini korumakla olur. İşte biz, o kara döneme son verdik, yeni Türkiye, onurlu bir geleceğe yürüyen yeni bir Türkiye inşa ettik, inşa ediyoruz. Hiç tereddüttünüz olmasın, bu Türkiye geçmişteki acıları yaşamayan bir Türkiye olacak. Namerdin kapısında borç dilenmeyen bir Türkiye olacak. Tanklarını modernizasyon için yurtdışına göndermek zorunda kalmayan bir Türkiye olacak. İşte yeni Türkiye'nin ayak sesleri geliyor. Bazıları ondan korkuyorlar."

Davutoğlu, Bahçeli'nin "Devlet el öpmez" ifadesine de değinerek, "AK Parti neferlerine, AK Parti liderlerine, kadrolarına hepsine diyorum ki, hiçbiriniz millete el öptürmeyeceksiniz, hepimiz milletin elini öpeceğiz, hepimiz milletin huzuruna varacağız. Buradan bütün valilerimize, bütün devlet memurlarımıza sesleniyorum, devlet el öptürmez, devlet milletin huzurunda divana durduğu zaman devlettir. Çünkü biz, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. İnsanımızı yaşatacağız, devletimizi de öylesine yücelteceğiz inşallah" diye konuştu.

Sloganlar üzerine Davutoğlu, "Her biriniz de benim için evlatlarım, öğrencilerim kadar değerlisiniz AK Gençlik" dedi.

-"İfadelerine dikkat etmesini rica edeceğim"

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bahçeli'ye bundan sonra ifadelerine dikkat etmesini rica edeceğim. Bir daha bu devlete, bu al bayrağa, bu devletin para birimine onur kazandırmış olan  AK Parti kadrolarına konuşurken dikkat edeceksin, dikkat. Bağrımıza basacağız milletimizin her ferdini. 'Yufka yüreklilerle, çetin yollar açılmaz' diyor. Katı yüreklilerle gönüllere girilmez ve fethedilmez Sayın Bahçeli. Bizim yüreğimizin ne denli güçlü olduğunu, dünyanın her yanındaki mazlumlar bilir."

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allahuekber Dağları'nın çocukları, tevhid ne güzel yakışıyor dilinize. Allah bu tevhid aşkını sizlerden hiç eksik eylemesin. Bu coşkuyu görünce, bu aşkı görünce 2015 seçimlerini de görür gibi oluyorum. İnşallah Kars'ta 2015'te bir destan yazacak mıyız? Öyle bir destan ki milli irade bundan sonra mutlak anlamda bu topraklarda egemen olacak. Bu kumpasçıların kumpaslarını bozacağız. Milleti ve devleti yüceltmenin, birlikte millet, devlet birliğini sağlamanın adresi AK Parti olacak. Bunların bir kısmı Doğu Anadolu'da var. İki tanesi hiç yok. Bir kısmı İç Anadolu'da var. Diğerleri yok. Bir kısmı Batı Anadolu'da var. Diğerleri yok. Ama Türkiye'nin her yerinde olan tek parti AK Parti. Türkiye'de vatandaşlarımızın her biriyle kucaklaşabilen, gönülleri birleştirebilen tek parti AK Parti. Türkiye'nin her bir diyarına seslenebilen tek parti, AK Parti. Milli iradeyi temsil eden tek parti... 2015 zaferini kazanacak olan tek parti... İşte bu. Şimdiden zaferiniz mübarek olsun. Biz, sefere çıktık mı zafer duası ile çıkarız. İnşallah seferimiz hayrola."

-"Vandalizme karşı açık tavır almadıkça bu milletten itibar göremezsiniz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Milli İstihbarat Teşkilatına kafayı taktığını" belirterek, şöyle devam etti:

"Güya Milli İstihbarat Teşkilatı, CHP'nin içinde bir takım faaliyetler yapıyormuş. Buna ihtiyaç var mı Karslılar? CHP'nin kendi içindeki problemleri kendine yetmez mi? Bir CHP Milletvekili Rıza Türmen de öyle dedi. 'Milli İstihbarat Teşkilatına gerek yok. Bizim içimiz zaten karışık' dedi. Şimdi Kılıçdaroğlu, bu sefer yeni bir keşifte bulunmuş gibi şunu söylüyor, diyor ki 'Nasıl büyükşehirleri yönetebilmişsek devleti de yöneteceğiz.' (Aman hatırlatma) dedim, bugün Erzurum'da, 'Aman hatırlatma Kılıçdaroğlu, Büyükşehirleri nasıl yönettiğinizi en iyi İstanbullular biliyor.' 90 yılında yurtdışına gitmiştim, 89 seçimlerinden hemen sonra, iki sene sonra geldiğimde rahmetli garip anamın küvetleri suyla doldurduğunu gördüm. 'Noluyor, anne?' dedim. 'Sormayın, CHP geldi, bereket gitti' dedi çünkü CHP'nin zihniyetinde halkla beraber olmak yok. Adından başka hiçbir yerinde halkla ilişkisi yok Cumhuriyet Halk Partisinin. Tek parti döneminde yaptıkları zulümleri, şimdi onlarla yüzleşemiyorlar. Ne yapıyorlar biliyor musunuz? İlginç bir şekilde MHP ile CHP, koalisyon yapıp, birlikte tek parti döneminin zulümlerini sahipleniyorlar. Bizler de diyoruz ki hiç ümitlenmesinler. Bir daha bu topraklarda böylesine tek bir siyasi partinin egemen olduğu diğer partilerin, diğer kadroların, diğer düşünce biçimlerinin tümüyle yasaklandığı, baskı altına alındığı, zulüm altına alındığı dönemler gelmeyecek. Yeni Türkiye'de herkes kendi siyasi görüşünü, kendi siyasi partisi ile olan faaliyetlerini yapacak ama hukuk içinde yapacak."

Davutoğlu, HDP'ye de şöyle seslendi:

"Hukuksuzluğa karşı, şiddete karşı, vandalizme karşı açık tavır almadıkça bu milletten itibar göremezsiniz. Biz, çözüm sürecini ebedi kardeşlik için başlattık, kararlılıkla sürdüreceğiz ama hiçkimsenin çözüm sürecini bahane ederek Türkiye'nin huzurunu, şehirlerimizin huzurunu ve milletimizin kardeşliğini yok etmesine asla izin vermeyeceğiz."

Karslılar'dan 2015 seçimlerine kadar gece gündüz milli iradenin egemenliği için çalışmalarını isteyen Davutoğlu, "İnşallah bir destan yazmaya ve AK Parti'yi 2015 Haziran'ında Türk demokrasi tarihinde görülmemiş bir rekorla tekrar iktidara getirmeye hazır mıyız?" diye sordu.

-Kongreden notlar

Başbakan Davutoğlu, salona gelişinde Türk bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla karşılandı.

Konuşması sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Allah'ına kurban Davutoğlu" sloganlarıyla kesilen Başbakan, gösterilen sevgiye karşılık verdi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının sonunda salonu dolduranları selamladı, onlara karanfil dağıttı.

Kongreye Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve AK Partili bölge milletvekilleri de katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Kars 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement