AK Parti Kars Milletvekili Arslan, Yatırımları Anlattı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kars Milletvekili Arslan, Yatırımları Anlattı

AK Parti Kars Milletvekili Arslan, Yatırımları Anlattı

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan bütçe görüşmelerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bütçesi üzerine söz alan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, ulaştırma altyapı yatırımlarına ilişkin ülke genelinde ve Kars’ta yapılan yatırımların önemine değindi.

17.12.2013 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan bütçe görüşmelerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bütçesi üzerine söz alan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, ulaştırma altyapı yatırımlarına ilişkin ülke genelinde ve Kars'ta yapılan yatırımların önemine değindi.

Arslan, Kars- Digor karayolunun yapılacağının müjdesini de verdi.

TBMM'de yaptığı konuşmada özellikle lafa şuradan girmek istiyorum; diyen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, "Bir hatip dedi ki: "Sizin döneminizde memurdan ve işçiden kesilenlerle yüzde 5'lik zengin kesime bir para veriliyor. Onun dışında da bir şey yapmıyorsunuz" Doğru söylüyor, 2002 yılında toplam vergilerin yüzde 87'si faize gidiyordu. Faiz nereye gidiyordu? Parası olan zengine gidiyordu. Şimdi nedir? 2012 yılında, 279 milyarın, yani 279 katrilyonun- 48 milyarı faize yani yüzde 17'si faize gidiyor. Bir yerde yüzde 87, bir yerde yüzde 17 ve yine o dönemde, özellikle, memur ve işçinin maaşlarının ödenebilmesi için IMF kapılarına gidiyorduk, borçlanıyorduk, eğer borç bulabilirsek maaş ödüyorduk. Zira ben de o gün memurdum ve bazen "Acaba bu ay başında maaş alamayacak mıyız?" dediğimiz oluyordu. ve yine memur maaşlarının ödenebilmesi için "KEY" diye bir şey yarattık. O da yetmedi "zorunlu tasarruf" diye bir şey yarattık. Amaç neydi? Sıcak para bulmak, memurun, işçinin maaşını bunlardan kestiğimiz zorunlu tasarruflarla ödemekti" dedi.

Arslan, "O günden bugün geldik, 2002 yılında esnaf ve sanatkara 154 milyon kredi verilmiş. Eylül 2013 itibarıyla bu rakam 9 milyara çıkmış. 154 milyon, 9 milyar veya o günkü parayla 9 katrilyon kime verilmiş? 850 bin kişiye verilmiş, 850 bin kişi. ve yine o gün kredinin üst limiti 5 bin liraymış; bugün kredinin üst limiti 125 bin lira. Kredi faizi o gün yüzde 47, tekrar söylüyorum kredi faizi yüzde 47; bugün yüzde 4, onda 1 bile değil. Hayvancılık kredileri, benim şehrim Kars'ın da içinde bulunduğu Doğu için önemli olan hayvancılık kredilerinin yüzde 81'i bugün, 50 bin TL'nin altında kredi kullananlara veriliyor. Yüzde 0,2'si, dikkatinizi çekerim binde 2'si, 1 milyonun üstünde kredi kullananlara veriliyor. Hayvancılık desteklemeleri konusunda 2002'de 75 milyon Türk lirası destek veriliyorken bugün 29 katına, 2,18 milyara yani 2,18 katrilyona erişmiş durumdayız. Bunları niye söyledim? Bunları şunun için söyledim. Siz böyle bir hükümetseniz, işte Türkiye'nin doğusundan batısın. 1990 yılındaki hayvan sayısına erişememişsiniz daha. Kuzeyinden güneyine bölünmüş yollarla koridorlar oluşturursunuz. Siz böyle bir Türkiye iseniz, yüksek hızlı trene haiz olursunuz, sahip olursunuz ve yüksek hızlı treni Edirne'den Kars'a planlarsınız. Siz böyle bir ülkeyseniz, dünyanın yüzyılın projesi diye söylediği Marmaray'ı yaparsınız, denizin altından tren geçirirsiniz" diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, konuşmasında daha sonra şunları söyledi: "Siz böyle bir ülkeyseniz, Bakü-Tiflis-Kars demir yolunu yaparsınız, Londra'yı Pekin'e bağlarsınız. Siz böyle bir ülkeyseniz, 35 milyondan 150 milyona yıllık yolcuyu çıkarırsınız, 10 milyon insanı ilk defa uçağa bindirirsiniz, Kars'ın herhangi bir köyünden İstanbul'a inşaatta çalışmaya giden insan dahi uçakla gider. Siz böyle bir ülkeyseniz, Kars'ta da bölünmüş yol yaparsınız, Ege'de de yaparsınız, Karadeniz'de de yaparsınız, Akdeniz'de de yaparsınız. Siz böyle bir ülkeyseniz, Kars-Digor- Iğdır bölünmüş yolunu 2013 yılında, yıl içerisinde yatırım programına alırsınız, "26 metre genişliğinde bölünmüş yol yapacağım." dersiniz, "Bu da Kars'a, Digorluya müjde olarak buradan verilmiş olsun"un. Siz böyle bir ülkeyseniz, Kars'ta toplum yararına çalışma kapsamında 3 bin kişi, 2 bin kişi çalıştırırsınız. Siz böyle bir ülkeyseniz, her yere yatırım götürdüğünüz gibi, istihdamı da Türkiye'nin her yerinde kara yolu yaparak, Türkiye'nin her yerinde demir yolu yaparak yaparsınız. Siz böyle bir ülkeyseniz, deniz altından bir de arabalar geçsin diye Avrasya Tüneli yaparsınız." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kars Milletvekili Arslan, Yatırımları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement