AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş; - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş;

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş;

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, yapacakları projeleri diğer belediye başkan adaylarının hayal bile edemeyeceğini söyledi.

22.12.2013 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, yapacakları projeleri diğer belediye başkan adaylarının hayal bile edemeyeceğini söyledi.

Babaş, Ünal Düğün Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Genişletilmiş Dayanışma Toplantısına katıldı. Burada sinevizyon eşliğinde yaklaşık bin kişinin katılım gösterdiği toplantıda yapacakları projelerle ilgili bilgi veren Tahsin Babaş, "Seçim sandıkta kazanılır ve siz bu sandıkların Kastamonu'daki sahiplerisiniz. Biliyorsunuz ki Kastamonu merkezinde 222 sandık var. Bu seçimi kardeşiniz Tahsin Babaş, sizlerin çalışmalarıyla kazanacak. Sizin çalışmanız, hükümetimizin gücü ve bizim tecrübemiz bir araya geldiğinde akıl almaz işler başaracağız. Sıkmadık el çalmadık kapı bırakmayacağız. Yapacaklarımızı rakiplerimiz hayal bile edemez" dedi.

KASTAMONU'YU ESKİ GÖRKEMİNE KAVUŞTURACAĞIZ

Geçmişte dünya şehri olan Kastamonu'yu yeniden aynı büyüklüğü getireceklerini ifade eden Tahsin Babaş, "70 bin evliyanın şehrini dünya tanıyacak. Bu şehir dünyanın her noktasında bilinen, tanınan ve özlenen bir şehir olacak. Bunun için hedefe 99 gün kaldı. Bu 99 günün her saati, her dakikası, her saniyesi programlandı. Sizlerin bu zaman içinde yanımda olacağınızı biliyor ve arzuluyorum. Dünyanın en büyük teşkilatına sahip bir partinin mensuplarıyız. Bu gücümüzü 30 Martta sandıkları doldurarak herkese göstereceğiz. Her yıl yüzde 4 büyüyen bir Türkiye ve her yıl misliyle büyüyen bir Kastamonu bizler ve gelecek nesiller için arzuladığımız bir hedeftir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 hedefini hatırlatarak bu hedefi kendilerinin de takip ettiğini açıklayan Tahsin Babaş, "Bu büyük gücün gerisinde kalmak bize yakışmaz. Kastamonu'ya da yakışmaz. 30 Mart seçimlerinde Ak Partinin ve sizlerin gücü ortaya çıkacak. 99 gün Türkiye için Kastamonu için, kar, yağmur demeden gece gündüz demeden hep birlikte çalışacağız ve ben diyorum ki 'Durmak Yok Yola Devam"

Ayrıca Babaş, toplantıya katılanlara teşekkür ederek, "Allah emeklerimizi zayi etmesin. Allah mahcup etmesin. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.

SADECE KÖYDES'TEN KASTAMONU'YA 213 MİLYON TL KAYNAK GELDİ

11 yıldır AK Parti iktidarı döneminde Kastamonu'ya yatırımların artarak devam ettiğini belirten AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, "KÖYDES kapsamında 2005-2013 yılları arasında Kastamonu'ya 213 milyon TL ödenek aktarıldı. Aktarılan kaynaklarla bin 630 kilometre yol asfaltlandı, 2 bin 250 kilometre berkitme yol, 116 bin kilometre parke yol yapıldı, bin 266 köy ve mahallenin içme suyu problemi çözüldü, 75 köprü ile bin 350 menfez hizmete girdi" dedi.

KASTAMONU'YA YATIRIMLAR ARTARAK DEVAM EDECEK

Kastamonu'nun 1070 köye sahip olduğunu ve 9 bin 700 kilometre yolağının bulunduğuna işaret eden Gülşen, Kastamonu'da köylerin alt yapı sorunlarının tamamen bitmediğini belirterek, fakat büyük bir kısmının çözüldüğünü kaydetti. Gülşen, şöyle konuştu: "Kırsal nüfusumuzun ana geçim kaynağı hayvancılık ve orman gelirleridir. 11 yıllık süreçte yem bitkisi ve hayvancılık için alınan destek 1 milyon 500 bin TL'den 25 milyon TL'ye çıkarak 16 kat artış göstermiştir. Orman köylümüz 2002 yılında yaptığı üretim için toplamda 12 milyon TL alırken 2012 yılında üretim için 101 milyon TL ödeme yapılmıştır. Tarım alanında destek sağlayacak diğer yatırımlar ise DSİ tarafından yapılmıştır. 117 bin dekar tarım arazisi sulamaya açılmıştır. Son 10 yıllık süreçte DSİ, Kastamonu'ya 317 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirmiştir"

KARAYOLLARI, KASTAMONU'YA 120 MİLYON TL YATIRIM YAPTI

Kastamonu'da sağlık alanında da büyük yatırımların olduğunu söyleyen AK Parti Kastamonu Milletvekili Gülşen, şunları kaydetti: "Sağlık Bakanlığımızca 8 ilçe devlet hastanesi, 7 sağlık ocağı tamamlanarak hizmete açılmıştır. Merkez ve 3 ilçede yapılacak olan yeni devlet hastanelerinin ihale süreçleri başlatılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız milyonlarca liralık yatırımları tamamlayarak ilimiz hizmetine hazır hele getirmiştir. 2006 yılında kurulan Kastamonu Üniversitesi yıllık 79 milyon TL bütçesi, 18 bin öğrencisi ile illimiz ve ilçelerinin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlamaktadır. Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Kastamonu'da da ulaşım yatırımlarında büyük artış vardır. 2002 yılının 10 yıllık öncesi döneminde karayollarındaki yatırım tutarı 107 milyon TL iken bugün itibariyle 720 milyon TL'ye ulaşmıştır. Bu süreçte bölünmüş yol uzunluğumuz ise 6 katına çıkmıştır"

KASTAMONU'DA 50 ÇALIŞAN ÜZERİ 99 FABRİKA KURULDU

Ulaşım imkanlarının artması ve uygulanan teşvikler neticesinde Kastamonu ekonomisinde büyük oranda canlanmaların yaşandığını ifade eden Gülşen, şunları kaydetti: "İl merkezi ve Tosya'da bulunan organize sanayi bölgeleri büyük oranda dolmuş, yeni organize sanayi bölgesi kurulması için çalışmalara başlanmıştır. Son 10 yıllık süreçte 50 kişi üzeri çalıştıran firma sayımız 15'ten 99'a çıkmış, işsizlik rakamlarımız yüzde 4'lere kadar gerilemiş ve göç durma noktasına kadar gelmiştir. Şehirlerimizin, ilçelerimizin daha büyük hizmetlere ihtiyacı var. Milletimiz bize güvendiği müddetçe hizmet nimettir şuuruyla daha büyük hizmetleri yerine getirmeye gayret göstereceğiz"

SADECE ILGAZ TÜNELİ'NİN MALİYETİ, BELEDİYENİN 15 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Türkiye'ye ve Kastamonu'ya 11 yıldır büyük hizmetlere imza attıklarını ifade eden AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik, "Kastamonu'da iktidara geldikten sonra büyük hizmetler aldı. Üçlü koalisyonda Türkiye'de adeta batık bir ülke iken bütün bakanlıkları, bölge müdürlükleri, il müdürlükleri bölünmüş bir durumda iken biz bu yola düştük ve sorumluluk aldık. Bu vatana olan görevimize şimdiye kadar layıkıyla yaptığımızı düşünüyorum. Ülkemiz her yıl sürekli gelişerek büyüyor. Buna paralel olarak Kastamonu ise gelişiminden yana geriye doğru gidiyor ve sürekli göç veriyor. Bu insanlar, topraklarından, vatanından ayrılıp istihdamın olduğu diğer illere gitmek zorunda kaldı. Bu sorunları biz araştırdık ve başlıca karşımıza ulaşım sorunu çıktı. Ulaşım olmayınca hiçbir şehir gelişim göstermez. Bu yüzden elimizi taşın altına koyduk ve Havalimanımız ile Ilgaz Tünelinin yapılması için mücadele verdik. 3 yıl gibi kısa bir sürede Havalimanımız faaliyete geçti, ardından Ilgaz Tünelinin de temeli atıldı ve delinmesi de devam ediyor. Şuanda tek eksiğimiz ve ilk öncelikli hedefimiz hastanemizin ihalesini yapıp, biran önce temelini atılmasıdır. Belediyemizin bütçesi bu yıl 100 milyon TL olarak belirlendi. Bu bütçeden şehrimize yatırım için 20 milyon TL'lik kısmı ayrıldı. Ilgaz Tünelinin yatırımı 300 milyon TL'dir. Yani belediyemizin yatırım bütçesinden 15 kat daha fazladır. Yakın bir zamana kadar Havalimanımızın, Ilgaz Tüneli'nin adı bile anılmıyordu. Fakat ülkemizin geldiği nokta, her geçen gün gelişen ekonomisi bu yatırımları beraberinde ilimize getirdi" dedi.

Ayrıca Çelik, son günlerde AK Parti'ye yönelik yapılan saldırılara da değinerek, "Hiçbir engel ve güç, bizi bu ülkeye hizmet etmeye engel olamayacaktır. Bu yüzden şehrimizin ve çocuklarımızın geleceği için sizlerden adayımıza destek vermenizi ve yanında olmanızı istiyoruz" diye konuştu.

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk ise, şöyle devam etti: "Belediye Başkan adayımızla her mahalleye bir proje hazırladık. İnşallah belediyeyi kazandığımız vakit hazırladığımız bu projeleri sizlerinde destekleriyle tek tek hayata geçireceğiz"

Konuşmaların ardından salonda Tahsin Babaş lehine sloganlar atıldı. Ayrıca toplantıya katılan davetliler, merak ettikleri konu hakkında Tahsin Babaş'a soru yöneltti. Toplantı, davetlilere ikramda bulunulmasının ardından sona erdi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement