AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması

"Tamamlanan ve devam eden müftülük yatırımlarına hükümet olarak elimizden gelen desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz"

27.12.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, tamamlanan ve devam eden müftülük yatırımlarına hükümet olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini bildirdi.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Bağbaşı Mahallesi'nde Ahi Evran Üniversitesi Yerleşkesi içinde bulunan ve temeli atıldığında yaklaşık maliyeti 7 milyon 500 bin lira olan Üniversite Camisi için bütçeden 3 milyon 500 bin lira ödenek gönderildiğini, 2 milyon lira da vatandaş katkısı sağlanan inşaatın yüzde 60'ının tamamlandığını belirtti.

Merkezde bulunan ve yaklaşık maliyeti 2 milyon 500 bin lira olan Hacı Ali Cihan Camisi ve müftülük sitesi için bütçeden 250 bin lira ödenek aktarıldığına işaret eden Çalışkan, şöyle devam etti:

"İnşaat bitme aşamasına yaklaşmış olmasına rağmen ödeneğe ihtiyaç duyulmaktadır ve bu noktada hayırsever vatandaşlarımızdan katkı bekliyoruz. Akpınar ilçesinde 635 metrekare zemin hariç üç kattan oluşan müftülük sitesi inşaatı devam ediyor. Buraya bütçeden 65 bin lira ödenek geldi. Yüklenici firmaya vatandaş katkısıyla 410 bin lira ödeme yapıldı. Akçakent ilçesinde 435 metrekare alan üzerinde üç kat olarak yapılması planlanan müftülük hizmet binası, Kuran kursu ve lojmanın temelini ise 18 Aralık'da attık. Yaklaşık maliyeti 300 bin lira olan binanın yapımını hızlı şekilde tamamlamayı planlıyoruz."

Çalışkan, Çiçekdağı ilçesinde 900 metrekare alandaki üç katlı müftülük hizmet binası, Kuran kursu ve toplantı salonu yapımının tamamlandığını vurgulayarak, bütçeden 60 bin lira ödenek gönderilen yapının hizmete girme noktasına geldiğini ifade etti.

Mucur ilçesine bağlı İnanç köyünde yaklaşık maliyeti 450 bin lira olan Şey Edebali Camisi ve Külliyesi inşaatının hayırseverler tarafından yaptırıldığına dikkati çeken Çalışkan, şunları kaydetti:

"Bu camimizin ve külliyenin açılışını önümüzdeki günlerde yapmayı planlıyoruz. Tamamlanan ve devam eden müftülük yatırımlarına hükümet olarak elimizden gelen desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bütün bu yatırımlarda desteğini esirgemeyen Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez'e ve katkı sağlayan vatandaşlarımıza şükran ve minnettarlığımızı belirtmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement