AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması

"Yerköy Kırşehir Aksaray Ulukışla Hızlı Tren Projesi'nin etüt ve proje işleri bu yıl içinde hızla tamamlanacak ve mümkün olan en kısa zamanda yapım ihalesine çıkılacaktır"

15.01.2015 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Yerköy-Kırşehir-Aksaray- Ulukışla Hızlı Tren Projesi'nin etüt ve proje işlerinin bu yıl içinde hızla tamamlanacağını ve mümkün olan en kısa zamanda yapım ihalesine çıkılacağını bildirdi.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir'in kaderini değiştirecek hızlı tren projesinde önemli bir adım atıldığını belirterek, projenin hükumetin 2015 yatırım programına alındığını ifade etti. Çalışkan, "Hemşehrilerimize verdiğimiz en önemli söz, memleketimize demiryolu getirmekti çünkü demiryolu ilin sanayisinin gelişmesinde, yeni yatırımcıların Kırşehir'i tercih etmesinde ve mevcut yatırımcıların büyümesinde çok önemli bir etken olacaktır. Kırşehir Samsun'a, Mersin'e, Adana'ya, Antalya'ya, Ankara'ya ve İstanbul'a, ülkemizin dört bir köşesine demir ağlarla bağlanacaktır. Bu demiryolu hattında saatte 100 kilometre hızla yük ve saatte 200 kilometre hıza kadar insan taşımacılığı yapılabilecek" ifadelerini kullandı.

Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Hızlı Tren Projesi'nin etüt ve proje işlerinin bu yıl içinde hızla tamamlanacağını ve mümkün olan en kısa zamanda yapım ihalesine çıkılacağını vurgulayan Çalışkan, şöyle devam etti:

"Projenin 2015 hükümet yatırım programında müstakil proje olarak yer alması bizim için çok önemli bir adım olmuştur. Bu projeye destek veren Başbakanımıza, Ulaştırma ve Habercilik Bakanımız ile Kalkınma Bakanımıza tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu projeyi yakından takip ederek Kırşehir'den hızlı trenin geçtiğini hep beraber göreceğiz. Memleketimize hayırlı olsun." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ugur: Bu milletvekili soyadi gibi caliskan kendi memleketine bayagi hizmet etti, halkda cok memnun, ins bizlerde onun gibi vatanina millerine hayirli oluruz, 0 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement