AK Parti Kongresi'nde Binali Yıldırım Aday Olacak mı? İşte Son Durum - Son Dakika
Politika

AK Parti Kongresi'nde Binali Yıldırım Aday Olacak mı? İşte Son Durum

AK Parti'de MKYK listeleri hazırlanırken kriz çıktı. Binali Yıldırım'ın kongrede aday olacağı iddia edildi. Gelen son bilgilere göre Davutoğlu, genel başkanlık için tek aday olacak.

10.09.2015 20:17  Güncelleme: 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, 12 Eylül cumartesi günü Ankara'da düzenlenecek AK Parti kongresiyle ilgili kulislere yansıyan ilginç bilgileri paylaştı. CNN Türk'e özel açıklama yapan Zeyrek, bugün özellikle internet ortamında hızla yayılan "Kongre'de Binali Yıldırım da aday olacak" iddialarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akşam haberlerinde Nevşin Mengü'nün konuğu olan Deniz Zeyrek şöyle konuştu:

"BİNALİ YILDIRIM İÇİN NABIZ YOKLADILAR"

"Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, bir trafik olduğu kesin. Şu andaki sonuç dünden farklı. Binali Yıldırım'ın şu anda adaylık ihtimali kalmamış olabilir. Ama bu durum dün gece böyle değildi. Dün AK Parti'de bazı isimler nabız yokladı. Bazı AK Partililer delegeleri arayarak Binali Yıldırım'ın adaylığı ile ilgili nabız yokladı. Yıldırım nasıl bir liste hazırladı, bu listeyle Başbakanın listesi arasında nasıl bir fark vardı, bunların hepsi spekülasyon.

"DAVUTOĞLU TEK ADAY"

İki ayrı isim öne çıktı. İki ayrı ismin MKYK listesi dedikoduları yapıldı. Ama partinin mekanizmaları hızlı işledi ve zannedersem şu saatlerde Başbakan Davutoğlu'nun tek aday olarak kongreye gitmesi konusunda bir mutabakat söz konusu. Hiçbir AK Partilinin bu dönemde görüş ayrılığına göz yumması beklenemez. Böyle bir dönemde parti içi çekişmelerinin olduğu bir tablonun ortaya çıkması AK Parti'nin önüne bir risk çıkaracaktır.

"DAVUTOĞLU'NUN LİSTESİNİN DEĞİŞTİĞİ İZLENİMİ EDİNDİM"

Parti için dengeleri analiz edersen sanki Davutoğlu'nun kendi iradesini yansıtacak bir MKYK listesi çıkarma amacı partinin diğer güçlü isimleri tarafından sanki değiştirildi. Cumhurbaşkanı'nın parti içindeki güç dengesini MKYK listesine yansıtacak şekilde tarafları serbest bıraktığı izlenimi edindim. Davutoğlu'nun 16 saat önce aklındaki listenin biraz değiştiği izlenimi edindim. Davutoğlu tek aday olacak ama parti yönetiminde diğer güç odaklarının temsili olacak."

KONGREYE GÜL DE DAVETLİ

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi, 12 Eylül Darbesi'nin yıldönümünde yani Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kongreye yaklaşık 40 bin partilinin katılması bekleniyor. Geniş güvenlik önlemlerinin alınacağı kongre için, yaşanan terör olayları nedeniyle coşkulu bir program hazırlanmadı. Kongreye başta AK Parti'nin kurucuları olmak üzere üst düzey noktalarda görev almış isimleri davet edildi. Partinin kurucularından eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de davetliler arasında. Başbakan Davutoğlu'nun telefonla davet ilettiği Gül'ün kongreye gelmesi bekleniyor.

3 DÖNEM KURALI KALKIYOR

Başbakan Davutoğlu'nun seçim startını vereceği kongrede, istikrarın altı çizilecek. Son terör olayları bağlamında Türkiye'nin birlik ve beraberliğine vurgu, Davutoğlu'nun konuşmasında önemli yer tutacak. Kongrenin önemli gündem maddelerinden biri tüzük değişikliği olacak. AK Parti Tüzüğü'nde yapılacak bir değişiklikle 3 dönem kuralı dondurulacak. 25. Parlamento, erken seçime gittiği için milletvekilleri mevcut dönemlerini koruyacak. Yani 7 Haziran sonrasında 3 dönemlik olan milletvekilleri de 1 Kasım seçimlerinde listelerde yer alacak. Tüzükte yapılacak bir başka değişiklikle "Kurucu Değerler Kurulu" oluşturulacak. Parti yönetiminden bağımsız olacak ve vatandaştan gelecek şikâyetleri ele alacak olan Kurul, bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarını "şeffaflık" açısından denetleyebilecek. Kurucu Değerler Kurulu'nun üyeleri de kongrede seçilecek. Kongre ile parti yönetiminde de değişikliğe gidilecek. Partiyi seçime taşıyacak 50 kişilik MKYK'nın yarısına yakının değişmesi bekleniyor. (Kaynak: Habertürk, CNN Türk)

AK Parti Kongresi\'nde Binali Yıldırım Aday Olacak mı? İşte Son Durum

Son Dakika Politika AK Parti Kongresi'nde Binali Yıldırım Aday Olacak mı? İşte Son Durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • ada: Oylar HDP inadiniza 6 69 Yanıtla sio: Ak Parti alooooooo 2 0
  • CİZRELİ: AHMET DAVUTOĞLU BU KARDEŞİNİ DİNLE SİYASET SANA GÖRE DEĞİL. KARAR VERME GÜÇÜN KUVVETİN KALMAMIŞ. SENİN EN GÜZELİ EĞİTMENLİĞE DÖNMEN HEM SAĞLIĞINI KURTARIR HEMDE ÖĞRENCİLERİNE YARDIMCI OLURSUN. SONRA PİŞMAN OLMAMAN İÇİN BİR DÜŞÜN ! 32 5 Yanıtla YILDIRIM: AKLIMDAN GEÇENLERİ YAZMIŞSIN.... 2 1
  • other side: Saraya meydan okuyacak delikanli varmi bunlar arasinda .... Maalesef yok gibi o zaman bu akp batmiştir..... Bence yeni bi parti kurulmali ..... 30 7 Yanıtla
  • alisan kal: bu cahil mi başbakan olacak. Teknoloji kafayı yedirtir diyen geri kafalı mı. 14 18 Yanıtla POLİS 61: Salaksan Ne yapayım O adam Prof Senın gıbı amele Deil Karısı Prof Dr bos konusma Ahmak 5 7
  • Dervis dede diyor ki...: HDP= PKK=VATAN HAINLERININ PARTISI....DERHAL KAPATILMALI. 29 1 Yanıtla
  • Mat: Ak parti batti. 10 19 Yanıtla sio: Çocukça fikrin varmış 4 4
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement