AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3) ''Şimdi kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor.

27.12.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor. 30 Mart öncesinde görünen o ki eski Belediye Başkanı, yeni Belediye Başkanı seçilirken elinden bir kağıt almış. Bu kağıt da Hayri İnönü, seçilirken o taahhüt etmiş, seçimi kazansa bile daha sonra eski Belediye Başkanı Sarıgül'ün oğluna, istifa edip, görevi vereceğine dair. CHP, bu demokrasiyi öğrenemeyecek, milli iradeyi öğrenemeyecek, halk oyu ne demek bunu öğrenemeyecek" dedi.

Davutoğlu, Konya Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

AK Parti olarak il il, ilçe ilçe milletle buluştuklarını belirten Davutoğlu, "CHP neyle meşgul, bir de ona bakalım. Bakın biz Türkiye'yi harmanlıyoruz. Dünyayı harmanlıyoruz. Bir ay içinde Irak Başbakanını ağırladık, Rusya Devlet Başkanını ağırladık. Ben Yunanistan'a gittim, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı yaptık. Makedonya'ya ziyaretler yaptık. Cumhurbaşkanımız Papa'yı ağırladı ve daha bir çok ziyaretler yapıldı" diye konuştu.

"Biz içeride ve dışarıda tabiri caizse mekik dokurken, CHP Şişli ile meşguldü" diyen Davutoğlu, CHP'nin dünyasının bir ilçe sınırlı olduğunu belirtti.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerçekten demokrasimiz açısından bir ibret vesikası olayla karşı karşıyayız. Şimdi kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor. 30 Mart öncesinde görünen o ki eski belediye başkanı, yeni belediye başkanı seçilirken elinden bir kağıt almış. Bu kağıt da Hayri İnönü, seçilirken o taahhüt etmiş, seçimi kazansa bile daha sonra eski belediye başkanı Sarıgül'ün oğluna bu görevi istifa edip vereceğine dair. CHP bu demokrasiyi öğrenemeyecek. Milli iradeyi öğrenemeyecek. Halkoyu ne demek onu öğrenemeyecek. Birinci ders şu, kimin belediye başkanı olduğuna Şişlililer karar verir. Şişlililer karar verdikten sonra birtakım oyunlarla bu değişmez. Ama şimdi o aziz Şişlililer'e soruyorum, sizin oyunuza rağmen böyle bir kağıt verilmişse, yani kim belediye başkanı olursa olsun sonra oğluna bırakılacak denmişse, bunun o çok zikrettikleri saltanattan ne farkı var? Bu, Şişli halkına saygısızlık değil mi, bu milli iradeye saygısızlık değil mi? Şimdi Şişlililerin hesap sorması lazım. Neden böyle bir imzayla milli irade kapalı kapılar ardında devredildi?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesap vermesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Hesaptan kaçamaz. Daha Şişli'yi yönetemeyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi yönetmeye nasıl talip olabilir?" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu, "Vur vur inlesin CHP dinlesin" sloganları üzerine, "Zaten CHP'ye millet her seçimde vuruyor, her sandıkta vuruyor. Ama ders alan yok ki. Çünkü biliyor millet CHP'ye vurmazsa, CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş millete vurmak olacak. CHP iktidara geldiğinde millet zulümden başka bir şey görmedi ki. İşte Kılıçdaroğlu şimdi hesap verme makamında. Başka işlere yönelmesin, kendi hesabını versin. Şişli'nin hesabını versin. Hangi imzalar atıldı, hangi taahhütler verildi? Kim kimi tehdit etti? Her türlü kumpasın olduğu bir örnek. İşte CHP'ye millet oy vermez, iktidar vermez ama hasbelkader istediği gibi dört yıl değil, dört gün verilse Türkiye'yi Şişli'ye çevirirler" değerlendirmesinde bulundu.

-"Hesaplaşmaya kararlıyız"

Davutoğlu, İstanbul'da Şişli'deki, Kadıköy'deki, Beşiktaş'taki vatandaşlara ve CHP teşkilatına seslendiğini belirterek, "İstanbul'da hiç CHP İl Başkanı olacak kimse yok muydu da Ankara eski belediye başkanını İstanbul'a il başkanı yaptılar. Çünkü bunlarda dava misyonu ile ilgili bir tavır yok. Önemli olan günü idare etmek, idari maslahat. Ama biz görevi aldığımız andan itibaren tek bir rüya gördük, o da kalkınmış büyük Türkiye ideali. Bu idealin önüne kim engel çıkartırsa, onlarla hesaplaşmaya da kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Şimdi hemen birtakım pazarlıkların başladığını anlatan Davutoğlu, "2015 seçimlerine giderken, tekrar kapalı kapıların ardında bazı pazarlıklar yapıldığını görüyoruz. Bu pazarlıkların hepsinden bir şekilde hesap sorarız. CHP milletvekili açıkladı. Dedi ki, '30 Mart öncesinde paralel çeteyle işbirliği yapmakla hata yaptık.' Çıksın Kılıçdaroğlu açıklasın, başka işleri karıştıracağına, kendince Şişli'de birtakım oyunlara gireceğine çıksın açıklasın. Nedir paralel çeteyle yaptıkları işbirliği, neyi verdiler, neyi aldılar?" diye konuştu.

Türkiye'de birçok masum insanı, mağdur hale getiren bu çeteyle işbirliği yapanların hepsinin millet tarafından cezalandırılacağının altını çizen Davutoğlu, "Çünkü millet, oynanan oyunu görmüştür. Milli iradeye ihanet eden herkes hesap verecek. Milletin hesabından kaçamayacaklar" dedi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Onlar bu hesaplar içindeyken, bu kumpaslar içindeyken, biz üç ideali hayata geçirmeye kararlıyız. Tam ve mutlak demokrasi, milli irade egemenliği ve çözüm süreci üzerinden milli birlik ve beraberlik... Aslında Konya en güzel örnektir milli birliğe. Türk, Kürt ayrımı olmadan Cihanbeyli'de, Yunak'ta, Kulu'da, Konya'nın her bir yerinde bu milletin kardeşliğini gösteren bütün Konyalıları alnından öpüyorum, bağrıma basıyorum. Bütün Türkiye'de bu tabloyu görmek istiyoruz."

-"Destan yazıldı"

Ekonomik kalkınmanın aksatılmadan sürdürüleceğine dikkati çeken Davutoğlu, "Bu kalkınmadan Türkiye payını aldığı gibi bir bütün olarak, Türkiye küresel bir güç olarak yükselirken, Konya da yükselecek. Konya bir merkez şehirdir. İlmin merkezidir. Maneviyatın, ticaretin, ticaret yollarının, ulaşımın, sanayinin merkezidir. Son 12 yılda Konya'da destanlar yazıldı. Hem milli irade bağlamında destan yazıldı hem de Konya'nın kalkınması bağlamında" diye konuştu.

Konya'ya 23 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Davutoğlu, "Konya ulaşımın, yüksek hızlı trenin kavşak şehri haline geldi. Önce Ankara-Konya hattı açıldı. Sonra Eskişehir-Konya ve bu Şeb-i Aruz'da İstanbul-Konya hattı açıldı. Artık trenle 13 saatlik İstanbul, 4 saat 15 dakikaya indi. Konyaya hayırlı, mübarek olsun. Ankara 1 saat 45 dakika" dedi.

Önümüzdeki dönemde iki hat ile Konya'yı Akdeniz'e ve Türkiye'nin diğer bölgelerine bağlayacaklarını ifade eden Davutoğlu, Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri hızlı tren hattıyla Antalya turizminin Kapadokya'ya, Kayseri'ye bağlanacağını söyledi.

-"En büyük lojistik merkezi kuracağız"

Konya'da Türkiye'nin en büyük lojistik merkezini kuracaklarını belirten Davutoğlu, 5 üniversitenin olduğu Konya'nın ilim, irfan diyarı olacağını söyledi. Organize sanayi bölgesi sayısının 7'ye çıkarıldığını aktaran Davutoğlu, "Konya ve Türkiye bizimle ve sizlerle tarih yazacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'yi dünyada yükselen küresel bir güç olarak yeni yerine, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına oturtmayı hedeflediklerini anlatan Davutoğlu, 2023'e doğru bu kararlılıkla yürüdüklerini bildirdi.

Davutoğlu, "Konya'nın gücü, Sayın Halid Meşal'in de dediği gibi Türkiye'nin gücüdür, Filistin'in gücüdür, bütün İslam dünyasının, Türk dünyasının gücüdür. Bu gücü inşallah en zirve noktasına getireceğiz" dedi.

2015 Haziranında 81 vilayetimize örnek olacak şekilde yüzde 80'i aşacak mıyız?" diye soran Davutoğlu, Konya arkalarında olduğu sürece dava bayrağının yükseklerde olacağını kaydetti.

- Hamas lideri Meşal, AK Parti Konya İl Kongresi'nde

Kongreye Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdülhamit Gül, Ekrem Erdem, AK Parti Konya ve çevre illerin milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda partili katıldı.

Salona, "Bu toprakların sevdalısı Davutoğlu", "Konya'nın gururu Davutoğlu, dualarımız seninle", "Bilge adam, sen mazlumlara yardım et. Konya bize emanet", "Davutoğlu, ümmetin dostu, mazlumların umudu" ifadeleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu'nun posterlerinin yer aldığı, "milletin sevdalıları" yazılı pankartlar asıldı.

Kongre salonunda AK Parti ve Türk bayraklarının yanı sıra Filistin, Suriye ve Mısır bayraklarının taşıması da dikkati çekti.

Davutoğlu'nun konuşması, işitme engelliler için işaret diliyle de aktarıldı.

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, salona girişlerinin ardından yanlarına gelen yeğenleri Mehmet Çalık'ın oğlu Eren Alp Çalık'ı sevdiler.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement