AK Parti Konya İl Başkanı Sorgun Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Konya İl Başkanı Sorgun Açıklaması

AK Parti Konya İl Başkanı Sorgun Açıklaması

"(CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın suç duyurusu) CHP şunu çok iyi bilmelidir; hiç kimse zorla bir yere götürülmemiştir, götürülemez de. Onlar özgür iradeleri ile gönül verdikleri Başbakan'a sahip çıkmıştır" "Bu mesnetsiz iddialarda bulunan CHP, Gezi Parkı olayları sırasında etrafı savaş alanına.

14.04.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdürü ile AK Parti yönetimi hakkında yaptığı suç duyurusuyla ilgili, "CHP şunu çok iyi bilmelidir; hiç kimse zorla bir yere götürülmemiştir, götürülemez de. Onlar özgür iradeleri ile gönül verdikleri Başbakan'a sahip çıkmıştır" dedi.

Sorgun, AK Partili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve 26 ilçe belediye başkanı ile Bera Otel'de düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart seçimlerinin Türk demokrasisi açısından çok önemli bir seçim olduğunu söyledi.

Siyasi tarihte hiçbir seçimin önemsiz olmadığına işaret eden Sorgun, "17 Aralık operasyonundan sonra 30 Mart seçimlerinin önemi bir kat daha arttı. Bunun göstergesi ise halkımızın sandığa gitme oranıdır. Bu seçimlerde milletimiz yüzde 90'ın üzerinde katılım sağladı" diye konuştu.

Sorgun, Konya'da partisinin beldelerde aldığı oyların arttığını belirterek, "2009 yerel seçimlerinde yüzde 45,7 olan belde oylarımız, 30 Mart seçimlerinde yüzde 51,5'e çıktı. Bu oran halkımızın, belde belediye başkanlıklarının kapanmasından sonra çok daha iyi hizmet alacaklarına olan güveninin bir göstergesidir" ifadesini kullandı.

"Kendi muhasebemizi yapıyoruz"

"Birlikte Konya'yız" sloganıyla hazırlandıkları yerel seçimlerde hedeflerinin; 32 belediyenin tamamını almak olduğunu hatırlatan Sorgun, şöyle konuştu:

"Kaybettiğimiz 5 ilçe ile ilgili kendi aramızda değerlendirmeler yapıyoruz. 'Neden kaybettik, nerede hata yaptık' bu soruları etraflıca ele alacağız. Biz bu konuda kendi muhasebemizi yapıyoruz. Ancak muhalefet aynı muhasebeyi yapamıyor."

Atilla Kart'ın suç duyurusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdürü ile AK Parti yönetimi hakkında, Konya Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusuyla ilgili Sorgun, şunları kaydetti:

"CHP bir suç duyurusunda bulunuyor. Gerekçesi ne? Görevi kötüye kullanmak... İddiasına göre 28 Mart'taki mitingimize 15-18 yaş arasındaki çocuklara afiş ve pankart taşıttırmışız. CHP şunu çok iyi bilmelidir; hiç kimse zorla bir yere götürülmemiştir, götürülemez de. Onlar özgür iradeleri ile gönül verdikleri Başbakan'a sahip çıkmıştır. Bu mesnetsiz iddialarda bulunan CHP, Gezi Parkı olayları sırasında etrafı savaş alanına çeviren, polise taş atan, banka ve dükkanları yağmalayan küçük yaştaki çocukları o meydanlara kim veya kimler getirdi, önce buna yanıt versin. AK Parti'nin toplumda ayrıştırmaya yol açtığını iddia eden CHP, bu ülkenin daha ileriye gitmesi için ne gibi bir çabası oldu, buna cevap versin."

Sorgun'un konuşmasının ardından belediye başkanları söz alarak kendilerini tanıttı.

Toplantının sonunda başkanlar gazetecilerin sorularını yanıtladı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Konya İl Başkanı Sorgun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement