AK Parti Konya Milletvekili Sorgun Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Konya Milletvekili Sorgun Açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, "AK Parti olarak teröre dolaylı ya da direkt destek veren milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ilk hedefimizdi.

11.04.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, "AK Parti olarak teröre dolaylı ya da direkt destek veren milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ilk hedefimizdi. Ancak ana muhalefet partisi teröre destek verenleri destekler bir tavırla buna karşı çıktı" dedi.

Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TBMM'nin en önemli gündem maddelerinden birinin dokunulmazlıklar olduğunu belirten Sorgun, "AK Parti olarak teröre dolaylı ya da direkt destek veren milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ilk hedefimizdi. Ancak ana muhalefet partisi teröre destek verenleri destekler bir tavırla buna karşı çıktı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu 'hodri meydan' dedi ve bütün dokunulmazlık dosyalarının meclise getirilmesini istedi." diye konuştu.

Sorgun, gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra da dokunulmazlık dosyalarının meclise geleceğini ve yapılacak oylamadan sonra da dokunulmazlıkların yargıya gönderileceğini ifade etti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaları yakından takip ettiklerini dile getiren Sorgun, "Yıllardır işgal altındaki Dağlık Karabağ Bölgesi, Azerbaycan'ın öz toprağıdır. Türkiye bu haklı mücadelesinde Azerbaycan'ın yanındadır ve hep yanında olmaya devam edecektir. Uluslararası platformlarda Azerbaycan'ın haklılığını savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz. Çatışmalarda şehit olan Azeri kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

" Kemal Kılıçdaroğlu'nun utanç vesikasıdır"

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun haya sahibi bir insana yakışmayacak ahlaksızca sarf ettiği sözleri bir utanç vesikasıdır" diyen Sorgun, şunları kaydetti:

"Sema Ramazanoğlu, bir milletvekili, bir bakan, bir kadın olmanın ötesinde bir annedir. Milletin meclisinde, milletin değerlerine saldıran bu zata, milletimiz gösterdiği tepkiyle gereken cevabı vermiştir. Bugün buradan bir kez daha esefle ve şiddetle kınıyor ve özellikle CHP'ye gönül vermiş hanım kardeşlerimizi de genel başkanlarını kınamaya davet ediyorum."

Türkiye'de yeni bir anayasanın gerekliliğine de değinen Sorgun, mevcut anayasanın bir darbe anayasası olduğunu hatırlattı.

Sorgun, yeni anayasa gerekliliğinin gündeme geldiğinden bu yana tartışmaların devam ettiğini belirterek, bu durumdan milletin değil siyasilerin rahatsız olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Konya Milletvekili Sorgun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement