AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu Açıklaması

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu Açıklaması

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, özelleştirme kapsamında, Çelikler firmasına devredilen Tunçbilek Termik Santralında, hiçbir çalışanın mağduriyet yaşamadan, sürecin tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

27.07.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, özelleştirme kapsamında, Çelikler firmasına devredilen Tunçbilek Termik Santralında, hiçbir çalışanın mağduriyet yaşamadan, sürecin tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Tunçbilek EÜAŞ özelleşmesinden sonra çalışanların talepleri ve sorunların çözümü için Ankara'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı yapmıştı. Vural Kavuncu, bu toplantıda konuşulan konuların takibi ve yerinde değerlendirme için Tavşanlı AK Parti ilçe Başkanı Hilmi Gümüş ve Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın ile birlikte Tunçbilek EÜAŞ Çelikler firmasını ziyaret etti.

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Vural Kavuncu, "Alınan kararlar doğrultusunda Çelikler Firması 4-C ye ayrılan kadrolu işçilerin ihbar sürelerini başlatacaklarını ve yasadan doğan ihbar izni haklarını (ücretli izin) vereceklerini beyan ettiler. Kadrolu işçilerden de 4-C ye ayrılmak isteyenler için 2 yıl süreyle bu haklarının olduğunu ve işletmenin ihtiyacı doğrultusunda bu süre içerisinde ayrılmalarına izin vereceklerini, çalışmak isteyenlerle de konuşarak karşılıklı mutabık kalmaları koşulu ile halen çalışmakta oldukları koşullarla devam edeceklerini söylediler. Taşeron işçilerden bir kısmını geri çağırdıklarını, 4-C ye ayrılmaların netlik kazandıktan sonra işletme ihtiyacına göre alımları peyderpey sürdüreceklerini ifade ettiler" dedi.

İşçi alımlarında yöre dışından işçi getirilmemesi konusundaki hassasiyetimizi bir kez daha vurguladıklarını söyleyen Kavuncu, Firmaya, çalışanların sosyal ve sendikal haklarının kullanımı konusunda yasal yükümlülükleri hatırlattık. En iyi çalışma ortamının çalışanlarla karşılıklı gönül rızası olduğunda gerçekleşeceğine inandıklarını belirti.

Baca filtreleri ile ilgili firmanın 2017 sonuna kadar filtre yapma zorunluluğu bulunduğunu dile getiren Kavuncu, Daha önce de EÜAŞ tarafından bir kaç defa ihalesi yapılmış ancak teknik yetersizlik, firma yetersizliği gibi konulardan atıl kalmıştı. Bu süre teknik çalışma ve hazırlık için de verilen bir süredir. Ziyaretimizde firma yetkililerinin konuştuğumuz konularda olumlu beyanları olmuştur. Bunun için kendilerine teşekkür ettik, hayırlı olması temennisinde bulunduk. Bu konuştuklarımızın elbette konuşmada kalmaması uygulamanın esas olduğunu da ayrıca belirttik ifadelerini kullandı.

Kavuncu, İşçi alımlarında çeşitli kuruluş, kişi ve grupların kendilerine rol biçmeye kalktıklarını, "ben yaptım, ben gayret ettim" diyerek "alımların kendi kontrollerinde gerçekleştiği söylentilerini yayma gayreti içinde olduklarını görmekteyiz. Dışarından hiç kimsenin böyle bir etkisi olmamıştır, olmayacaktır. Ayrıca firmanın kıdem tazminatı konusunda yükümlülük üstlenmemek amacıyla taşeron işçilerin iş akitlerini feshetmeleri, bununla beraber işçilerin önemli bir kısmını geri çağırmış ve ihtiyaca göre de alımlara devam edecek olmasına rağmen siyasetçileri duyarsız kalmakla suçlayıp ucuz prim yapma gayreti içinde olanların bu tarzları ile bir yere varamayacaklarını beyan ediyorum. Kasaba siyaseti yapan ve rol kapma gayreti içinde olan bu kişi ve gruplara şunu söylemek isterim. Gelin işçimizin alın teri üzerinden siyaset yapmak, mevkii rantı sağlamak, rol kapmak çabası içinde olmayın. Bunları çok net bir şekilde açık ederiz. Biz ayırt etmeden tüm işçilerimiz ve ilimizin menfaatleri için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (Tİ - EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement