AK Parti'li Aday Adayı Haddat'tan Deniz Havaalanı Önerisi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Aday Adayı Haddat'tan Deniz Havaalanı Önerisi

AK Parti\'li Aday Adayı Haddat\'tan Deniz Havaalanı Önerisi

AK Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Muhammet Kürşat Haddat, Anamur, Aydıncık arasına deniz havaalanı yapılması önerisinde bulundu.

05.03.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Muhammet Kürşat Haddat, Anamur, Aydıncık arasına deniz havaalanı yapılması önerisinde bulundu.

Mersin'in 321 kilometrelik sahil şeridi ile Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip illeri arasında yer aldığını belirten Haddat, "Bunun ilk örneği Ordu- Giresun Havaalanı'dır. Bu havaalanı Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine inşa edilen ilk havaalanıdır. Mersin'in de doğa yapısı Anamur bölgesine havaalanı inşa edilmesine izin vermiyor. Bu bölgedeki vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için deniz üzerine havaalanı kurulabilir" dedi.

Mersin'in 13 ilçeden oluştuğunu hatırlatan Haddat, "Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut ve Gülnar konum olarak Mersin merkeze çok uzak ilçelerimiz. Eğer Anamur - Aydıncık arasına bir havaalanı inşa edilirse bu 5 ilçemiz ile birlikte Silifke'de oturan vatandaşlarımız da bu havaalanını kullanabilir. Hatta Silifke ile birlikte Karaman'ın da bir kısmı bu havaalanını kullanarak daha rahat ulaşım sağlayabilir" diye konuştu.

Mevcut Adana ve Gazipaşa havaalanlarının bu bölgeye çok uzak olması sebebiyle turizmin gelişmediğine dikkat çeken Haddat, şöyle devam etti; "Bölgeye yapılacak havaalanı, Mersin'in 6 ilçesini birden kalkındırır, turizm yatırımlarının bölgeye gelmesini sağlar. Mersin'in dünya turizmine açılması adına büyük bir adım atılmış olur. Havaalanının kent ekonomisine de büyük katkısı olur. Ayrıca Mersin denize havaalanı yapılabilecek en müsait illerden birisidir. Milletvekili seçilmem halinde bu projenin sonuna kadar mücadelesini vereceğim." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Aday Adayı Haddat'tan Deniz Havaalanı Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement