AK Parti'li Aslan: "Haşim Kılıç Pişmanlık Duyacak" - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Aslan: "Haşim Kılıç Pişmanlık Duyacak"

AK Parti\'li Aslan: "Haşim Kılıç Pişmanlık Duyacak"

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yaptığı konuşmasından pişmanlık duyacağını iddia ederek, “Sırtında cübbesi var iken konuşanların sokaklara indiğindeki itibarsızlık halini önümüzdeki günlerde Haşim Kılıç’ta da göreceğiz” dedi.

26.04.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı konuşmasından pişmanlık duyacağını iddia ederek, "Sırtında cübbesi var iken konuşanların sokaklara indiğindeki itibarsızlık halini önümüzdeki günlerde Haşim Kılıç'ta da göreceğiz" dedi.

AK Parti'li Aslan, basın mensuplarının Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yıl dönümü töreninde Başkan Haşim Kılıç'ın hükümete ağır eleştirileriyle ilgili sorularına cevap verdi. Aslan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Cumhurbaşkanı adayı olma gibi niyetinin bulunduğunu ileri sürdü. Kılıç'ın konuşmalarını 'saygısızlık' olarak değerlendiren Aslan, "Eğer Sayın Kılıç, siyaset yapmak istiyorsa, bir yerlere aday olmak istiyorsa bunun yolu ve yöntemi bellidir. Sırtındaki cübbesini çıkaracak, salonlardan alanlara inecek halkla buluşacak, iletmek istediği bir mesaj varsa bu mesajı iletecek. Dünkü konuşma başından sonuna kadar tamamen saygısızlık içeren, yetki sınırlarını aşan bir konuşma. Tahmin ediyorum emekliliği yaklaştı, son günlerini yaşıyor bulunduğu makamda. Biz daha önce de Anayasa Mahkemesi başkanları gördük. Son günlerinde çıkıp salonlarda konuşma yapan ama emekli olduktan sonra vatandaşın hiç bir şekilde hatırlamadığı... Bundan önceki başkanları, isimlerini zikretmeye gerek yok, herkes bunu çok iyi biliyor. Yine çok yargı mensupları gördü Türkiye, Vural Savaş gibi Sabih Kanadaoğlu gibi. Sırtında cübbesi varken salonlarda konuşma yapan ama sırtındaki cübbesini çıkarıp sokaklara indiğinde vatandaşların zerre kadar itibar etmediği ve bugün isimlerini hatırlamadığımız bir sürü yargı mensupları görüyoruz. Haşim Kılıç da eminim ki önümüzdeki günlerde bir Vural Savaş gibi bir Sabih Kanadaoğlu gibi bir daha önce ki Anayasa Mahkemesi başkanları gibi sırtından cübbesini çıkarıp sokaklara indiğinde ne kadar itibarsız olduğunu ve milletin kendisini hatırlamadığını görecektir. Bunun için kendince iz bırakmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Türkiye'de oluşturulmaya çalışan kaos ortamına katkıda bulunmaya çalışıyor. Bu nedenle bu konuşmasını bir Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatı ile yapmış olmasını gerçekten çok yadırgadım. Doğru kabul etmemiz zaten mümkün değil. Ama zaman özellikle Cumhurbaşkanlığı seçim süreci içerisinde halkla toplumda adaylar buluştuğunda bugün bu konuşmaları yapan Sayın Haşim Kılıç eminim ki o gün çok utanacak. Yaptığından da büyük ihtimalle pişmanlık duyacaktır. Bu nedenle sırtında cübbesi var iken konuşanların sokaklara indiğindeki itibarsızlık halini önümüzdeki günlerde Haşim Kılıç'ta da göreceğiz. Kendisini bekleyen akıbetin bundan farklı olmayacağını düşünüyorum daha öncekilerden" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ADAYI TAYYİP ERDOĞAN'DIR"

Cumhurbaşkanı adayının Başbakan Erdoğan olacağını iddia eden Aslan, "10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayın kim olacağı ile ilgili olarak AK Parti camiasının bir tereddüt içerisinde olmadığını düşünüyorum. Gerek ben şahsım olarak gerek milletvekili arkadaşlarımız olarak gerekse AK Parti teşkilatlarında görev yapan ya da AK Parti seçmenleri nezrinde Cumhurbaşkanı adayının kim olması noktasında tereddüt yok. Bu çok nettir. Bu isim Recep Tayyip Erdoğan'dır. Şu anda hem AK Parti camiası içerisinde Sayın Başbakanımız istişarelerini yürütüyor. Bu noktada basın medya aracılığı ile tartışmalar devam ediyor. Ama ben bu sürecin sonunda Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı adayı olarak halkın önüne çıkacağına inanıyorum. Çıkması gerektiğini de düşünüyorum. Eğer bu millet tarihinde ilk defa önemli bir hadiseyi gerçekleştirecek ve doğrudan başkanını seçecekse bunun ismi Tayyip Erdoğan dışında başka bir isim olma şansı ve ihtimali yok. Tayyip Erdoğan'ın da bu saten sonra aday olmama ihtimalinin ben olmadığını düşünüyorum. Çünkü AK Parti 2002'de iktidara geldiğinden beri Sayın Başbakanımız her defasında şunu ifade ediyor: 'Biz sadece milletimizden talimat alırız.' 30 Mart seçimlerinde de milletimiz talimatı vermiş, 'Tayyip Erdoğan başkan olacak' demiştir. Bu noktadan sonra Sayın Başbakanımızın da AK Parti camiasının da başka bir aday ihtimal üzerinde dahi konuşmasını ve tartışmasını ben şahsen doğru bulmuyorum. Bana göre Cumhurbaşkanı adayı kim olacak konusu bitmiş ve netleşmiştir. Bunun adı Tayyip Erdoğan'dır. Bunun dışına bir alternatif asla söz konusu olmayacaktır" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Aslan: 'Haşim Kılıç Pişmanlık Duyacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • komedi: sen ettiğin küfürlerden pişmanlık duyuyor musun? tokat a 10 senede 1 tane çivi çakmadın .bundan pişman mısın? 1 0 Yanıtla

Advertisement