AK Parti'li Başer: "Ysk Millet İradesine Ket Vurdu" - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Başer: "Ysk Millet İradesine Ket Vurdu"

AK Parti\'li Başer: "Ysk Millet İradesine Ket Vurdu"

AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) millet iradesinin sandığa yansıması noktasında bir ket vurduğunu söyledi.

04.08.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) millet iradesinin sandığa yansıması noktasında bir ket vurduğunu söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı toplantı salonunda, 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer'in katılımı ile seçim çalışmaları konusunda toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Fuat Köktaş, "10 Ağustos 2014'e az bir zaman kala genel merkezimizin programı dahilinde sandık kurulu üyelerinin, sandık müşahitlerinin eğitimleri, varsa eksikliklerimizin giderilmesi ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimine giden bu yolda sandıklarda olumsuzluklarla karşılaşılmaması adına bugün burada Seçim İşleri Başkan Yardımcımız, Yozgat Milletvekilimiz Yusuf Başer misafirimiz olmuştur. Anlattığım konularla ilgili olarak kendisi detaylı olarak açıklamalar, bilgilendirmeler yaparak, ilçe başkanlarımız ve SKM başkanlarımız aracılığı ile buradan aldıkları bilgileri sandık görevlilerine aktarmak için bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Seçim işleri eğitim toplantısının AK Parti'ye, Samsun'a ve Tük milletine hayırlar getirmesini yüce Mevla'dan niyaz eden Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer, "Bizim Seçim İşleri Başkanlığı olarak basın ile bizim fazla işimiz olmuyor. Çünkü biz daha çok teşkilat içinde partimiz açısından ve adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi açısından olumlu geçmesi adına, seçimlerde herhangi bir parti lideri ve 12. Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkını hukukunu korumak noktasında teşkilat içi eğitim amacı ile gelmiş bulunmaktayız. Amacımız yargılamak değil, eksiklerimizi gidermek ve başbakanımızın hep 1989 yılından beri seçimlerde yaşamış olduğu sıkıntıları da bilen birisi olarak biz diyoruz ki, AK Parti olarak seçim sandıkta kazanılır sandıkta kaybedilir, biz o zaman 1989 yılında başbakanımız genel başkanımız oyları almış olmasına rağmen Beyoğlu Belediye Başkanlığı seçimini maalesef sandıkta kaybetmiştir. Dolayısıyla biz aynı hatalara yeniden düşmemek ve inşallah hep beraber 10 Ağustos'ta yapacağımız Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa halkın seçeceği cumhuru inşallah başkan yapacağız. Seçimleri en sağlıklı bir şekilde, hukuka uygun bir şekilde, siyasetimizin esaslı olan ne kimsenin hakkını yemek ne de kimseye hakkımızı yedirmek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren Samsun'un demokrasiden yana tavır takındığını söyleyen Milletvekili Başer, "Samsun geçmişte de hep demokrasiden yana tavır takındı. Bu dönemde inşallah 10 Ağustos'ta bir kez daha Samsunumuz milli iradeden yana tavır takınacak, milletiyle hemhal olan millet aşkıyla ve Türkiye sevdasıyla siyasetini yapan liderimiz, genel başkanımız, başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ben yanındayım mesajını vereceğine elbette inanıyorum. Bu başarıdan dolayı da inşallah ben Samsun'da teşkilatlarımız, il başkanımızın başkanlığındaki ilçe başkanlarımız ile beraber teşkilatımızın tüm mensupları bir kez daha tarih yazacaklar ve 10 Ağustos'u inşallah ben diyorum ki, Samsun'da ayrı bir bayram olacak. 19 Mayıs'ta Türkiye'nin kurtuluşu burada başlatmıştı Gazi Mustafa Kemal, inşallah 10 Ağustos'ta da Samsunumuz demokrasi yolculuğunda milli iradeyi taçlandırma noktasında bir kez daha Samsun'da hep beraber bayramı kutlayacağız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin kurulduğundan itibaren Yozgat insanının Recep Tayyip Erdoğan'a hep destek olduğunu hatırlatan Başer, "2002 yılından itibaren Yozgat'ta oylarımız artarak devam ediyor. 2011 seçimlerinde oyumuz yüzde 66,5, başbakanımız 10 Temmuz'da Yozgat'a geldi biliyorsunuz. 2007 referandumunda oyumuz yüzde 85'di. Başbakanımız Yozgat teşkilatlarına da Yozgat'ın hedefi yüzde 85 demişti. Ekmeleddin İhsanoğlu Yozgat'a 3 sefer geldi ama Türkiye'nin lideri, Türkiye sevdalısı Başbakanımız Yozgat'a 13 defa geldi. Yozgatlılar soruyor, Yozgat dışında yaşayan tüm Yozgatlılar bayramda Yozgat'taydı ama 'Yozgatlıyım' diyen Yozgat'ta yoktu" açıklamasında bulundu.

Yurt dışında gerçekleştirilen seçimleri de değerlendiren Başer şöyle konuştu:

"Yurt dışındaki seçimlerimizin oy kullanması noktasında yapmış olduğumuz yasa değişikliğinde bende alt komisyonda görev alan kardeşinizim. O zaman randevu sisteminin sadece Almanya'ya has olması noktasında ve istisnaiyi bir hüküm olarak konulmuştu. Ama maalesef Yüksek Seçim Kurulu(YSK), bu istisnaiyi kuralı genel kural haline getirdi ve maalesef o noktada millet iradesinin sandığa yansıması noktasında bir ket vurdu diye düşünüyorum. Demokrasilerde asıl olan seçimin iradesinin tas tamam sandığa yansımasıdır. Zaten katılım oranında yüzde 10 seviyesinde olmuş olması da bence demokrasi adına bir demokrasi ayıbıdır diye düşünüyorum. Bu noktada 15 gün önce yurt dışında Paris'teydim, toplam bin kişi civarında oy kullanmış. Bunun doğru bir uygulama olmadığını düşünüyorum."

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Başer: 'Ysk Millet İradesine Ket Vurdu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement