AK Parti'li Elitaş: Adayımız Birinci Turda Seçilir - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Elitaş: Adayımız Birinci Turda Seçilir

AK Parti\'li Elitaş: Adayımız Birinci Turda Seçilir

Ak PARTİ Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "AK Parti Grup Başkanvekili olarak şunu iddia ediyorum, Aday göstereceğimiz kişi birinci turda seçilir" dedi.

04.04.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak PARTİ Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "AK Parti Grup Başkanvekili olarak şunu iddia ediyorum, Aday göstereceğimiz kişi birinci turda seçilir" dedi. Muhalefet partilerini de eleştiren Elitaş, "CHP Genel Başkanı bugünlerde değerlendirme hakimiyetinden yoksun. CHP, Cemaatçi Hareket Partisi, MHP de Milliyetçi Halk Partisi oldu" diye konuştu.

Kayseri'de hepsi AK Parti'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun Adliye'deki mazbata törenine katıldı. Buradan partililerle birlikte Kocasinan Belediyesi'ne geçerek devir teslim törenine katılan Mustafa Elitaş, gündeme ilişkin açıklamlar yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin twitter ile aldığı kararı eleştiren Elitaş, şunları söyledi:

" Samsun'da bir ailenin özel fotoğrafları bu sosyal medyada paylaşılmıştır. Twitter, bu konudaki Türk hukukunun aldığı karara uymamış, genel merkezi, Türkiye'deki yasalara uymayacağını söylemiştir. Anayasa Mahkemesi bir karar verdi, muhakkak ki kararlara uymak gerekir ama bunu kabul etmemiz, benimsememiz anlamına gelmez. Anayasa Mahkemesi bireysel başvurularda, iç hukukun tükenmesini ön planda almalıdır. Ama ne hikmetse Anayasa Mahkemesi bugünlerde bireysel başvuru konusundan fazlaca memnun ki her gelen başvuruyu iç hukukun tükenip tükenmediğine bakmadan kararını veriyor. Anayasa Mahkemesi başvuruları iyi inceleyip, iyi karar vermesi gerekir. Anayasa Mahkemesi bazı şeyleri çok uzun zaman elinde bekletiyıor. Bazen de çok erken davranıyor. Haziran'dan sonra davranışlarında bir düzelme olur sanırım."

AK PARTİ'NİN GÖSTERDİĞİ ADAY İLK TURDA SEÇİLİR

Elitaş, Cumhurbaşkanlığı konusunda ise "Sayın Cumhurbaşkanı ilk açıklamayı yaptı. 'Sayın Başbakan'la beraber oturur değerlendiririz' dedi. Başbakanımız da böyle olacağını, ikisinin de bir araya gelip görüşlerini söyleyeceklerini dile getirdiler. AK Parti Grup Başkanvekili olarak şunu iddia ediyorum, AK Parti'den aday göstereceğimiz kişi birinci turda seçilir" diye konuştu.

CHP ve MHP'nin yerel seçim sürecindeki politikalarını ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki tavrını eleştiren Elitaş, şunları söyledi:

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugünlerde değerlendirme hakimiyetinden yoksun. CHP Cemaatçi Hareket  Partisi. Kafaları hayli karıştı. Kılıçdaroğlu'nun da kafası çok karışık. MHP de Milliyetçi Halk Partisi oldu. Ortaya farklı konumlar çıktı. 3'lü koalisyon tam bir gökukuşacağı koalisyonu. Bakın 80 öncesi ülkücü hareket bu ülkenin bekası için, bağımsızlığı için komünizme teslim olmaması için binlerce şehit verdi. MHP, Milliyetçi Halk Partisi, CHP de Cemaatçi Halk Partisi oldu. O çerçeveden bakıldığında o şehitlerin, ülkücü şehitlerin kemiklerini sızlatıyorlar. Seçimdeki heyecanla ne yaptıklarını bilmiyorlar, farkında değiller. Şimdi iki ellerini başlarının arasına alıp o şehitlerden af dilemeleri gerekir. O şehitlere yaptıkları ihanettin bedelini af dileyerek, eski durumuna yeniden getirmeleri gerekir. Aksi takdirde MHP, ülkücü gençlerin gözünde bitmiştir." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Elitaş: Adayımız Birinci Turda Seçilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement