AK Parti'li Elvan: "Esnaf Kredi Kullanım Oranları 13 Milyar TL'ye Çıktı" - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Elvan: "Esnaf Kredi Kullanım Oranları 13 Milyar TL'ye Çıktı"

AK Parti\'li Elvan: "Esnaf Kredi Kullanım Oranları 13 Milyar TL\'ye Çıktı"

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, 2002 yılında 154 milyon TL olan esnafın kredi kullanım oranının 2014 yılında 13 milyar TL olduğunu, 350 bin esnaf ve sanatkarın ciddi bir şekilde kredi kulladuğunu ve 5 bin TL’lik kredi miktarının 150 binlere çıktığını söyledi.

18.04.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, 2002 yılında 154 milyon TL olan esnafın kredi kullanım oranının 2014 yılında 13 milyar TL olduğunu, 350 bin esnaf ve sanatkarın ciddi bir şekilde kredi kulladuğunu ve 5 bin TL'lik kredi miktarının 150 binlere çıktığını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya 1'inci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) üyeleri ile AESOB binasında bir araya geldi. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, esnafın yaşadığı sorunları Elvan'a aktardı.

Esnafın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirten Elvan, hızla değişen ve gelişen dünyada esnaf olmanın zor olduğunu söyledi. Teknolojinin geldiği noktada küçük esnafın zor durumda kaldığını belirten Elvan "Hızla değişen bir dünyada esnaf olmak çok zor. Hele bir de küçük esnaf ve sanatkar olmak çok zor. Kaybolan mesleklerimiz var. Modern teknolojinin getirmiş olduğu yenilikler küçük esnafımızı zorlar duruma geldi. Esnafımızın sorunlarını tespit edip neler yapabiliriz konusunda çalışmalarımız var" dedi.

"KREDİ ORANI 13 MİLYAR TL'YE ÇIKTI"

354 bin esnafın kredi kullanarak faaliyetlerini geliştirdiğini ifade eden Elvan, 2002 yılında 154 milyon TL olan esnafın kredi kullanım oranının 2014 yılında 13 milyar TL'ye çıktığını ifade etti. Kredi miktarlarının da 5 bin TL'den 150 bin TL'ye çıktığını kaydeden Lütfi Elvan, "2002 yılında 154 milyon TL olan esnafın kredi kullanım oranı 2014 yılında 13 milyar TL olmuş. 350 bin esnaf ve sanatkar ciddi bir şekilde kredi kullanmış durumda. 5 bin TL'lik kredi miktarı 150 binlere çıktı" dedi.

"İSTİKRAR BOZULURSA BU ÜLKENİN İNSANI ÇOK ÇEKER"

İMF memurlarının esiri olunan, mali yapısı bozuk ve istikrar olmayan günlere dönülmemesi için önlemler aldıklarını belirten Elvan, seçime giderken hiçbir zaman "Allah kerim seçimden sonra bakarız" demediklerini söyledi. Türkiye'yi sevdiklerini ve istikrarın bozulması halinde ülke insanının çok çekeceğini belirten Elvan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bu ülkeyi seviyoruz. Ülkede istikrar bozulursa bu ülkenin insanı çok çeker. Daha düne kadar basit bir piyade tüfeğini dahi dışarıdan alıyorduk. Dünyanın en büyük helikopterlerini imal etmeye başladık. Kendi yüksek hızlı trenimizi imal etmek için girişimlere başladık. Biz hiçbir şekilde dışarıdaki ülkelere bağlı kalmayalım. Kendimiz yapıp üretelim. Bizim lafla işimiz yok biz hizmet için yola çıktık. İstikrarımızı mutlaka muhafaza etmeliyiz. Biz ne kadar birlik ve dayanışma ruhu içinde olursak o kadar başarılı oluruz. Bu ülkeye hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Çok çalışmak zorundayız" dedi.

Elvan, AESOB ziyaretinin ardından seçim koordinasyon merkezi açılışına katılmak üzere hareket etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Elvan: 'Esnaf Kredi Kullanım Oranları 13 Milyar TL'ye Çıktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement