AK Parti'li Elvan Mega Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Elvan Mega Projelerini Açıkladı

AK Parti\'li Elvan Mega Projelerini Açıkladı

AK Parti Antalya 1’inci sıra milletvekili adayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, 3 bin kişinin katıldığı toplantıda projelerini tanıttı.

16.05.2015 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya 1'inci sıra milletvekili adayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, 3 bin kişinin katıldığı toplantıda projelerini tanıttı. Elvan, muhalefetin gece gündüz koalisyon hayaliyle yatıp kalktığını, MHP'nin 3.5 yıllık iktidarlık sürecinde halkın emanetini bırakıp kaçtığını ve HDP'nin doğuda ağzından kan, batıda ise bal damladığını söyledi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından "Nitelikle Kalkınma ve Mega Projeler" adlı proje tanıtım toplantısı düzenlendi. AK Parti Antalya 1'inci sıra millletvekili adayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan; AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti milletvekili adaylarının da yer aldığı toplantıda, projelerini detaylı bir şekilde anlattı. Elvan " 24 ayar projelerle Antalya'ya geldik" dedi.

Yaklaşık 3 bin kişinin doldurduğu salonda "Antalya seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Elvan, AK Parti iktidarının hayalleri gerçekleştiren, mega projeleri olan bir iktidar olduğunu söyledi. 20 yıllık süreci 5 yıla sığdırdıklarını da ifade eden Elvan, "Bizim iktidarımız mega projeleri gerçekleştiren, 150 yıllık hayali gerçekleştiren, Abdülhamid'in hayalini gerçekleştirip, denizin altından tünelle geçen iktidardır. Muhalefetin hayal dahi edemeyeceği projeleri gerçekleştiren iktidardır. Diğer partide adaylar birbirleriyle konuşmuyor, tokalaşamıyor. Ama bizim takım ruhumuzu gördünüz. Biz AK Partiyiz" dedi.

Antalya'yı dünya kenti yapmak için yola çıktıklarını belirten Elvan, "Antalya'yı dünya kenti yapmak için yola çıktık. Dünya markası yapmak için. Otoyolları ile hızlı tren havaalanı bölünmüş yolları akıl kent uygulaması, sulama projeleriyle Antalya'yı dünyada parlayan bir yıldız yapmak için yola çıktık. Antalya'mıza 7 gün 24 saat hizmet etmek çalışmak için yola çıktık" diye konuştu.

MEGA PROJELERİNİ TANITTI

Tarımın Antalya'nın en önemlisi olduğunu belirten Elvan, "Tarım, Antalya'nın en önemli en stratejik sektörlerden birisi. İnanılmaz potansiyeli var. Son 12 yıl da tarıma verilen destek, altı kat arttı. Antalya için en önemli projelerin başında baraj, gölet ve sulama tesisleri geliyor. Şu anda devam eden gölet ve sulama projelerinin sayısı 21. 66 adet gölet ve sulama projesi planladık. Dere ıslahında 8 adet inşaat aşamasında ve proje sayısı 92. Antalyamız'ın tarımı şahlanacak, üretimi artacak. Damla sulama sistemine tamamen geçilecek" dedi.

Sanayide son 12 yılda önemli gelişmelerin olduğunu ifade eden Elvan, 10 bin 500 vatandaşın sanayide istihdam edildiğini söyledi. Korkuteli ile ilgili projesini de açıklayan Elvan, şunları söyledi:

"Korkuteli'ne mermer organize sanayi inşa edeceğiz. Antalya'nın ana sektörü olan turizme yönelik önemli yatırımların başında kruvaziyer limanı geliyor. Lara'ya, Demre'ye kruvaziyer liman inşa edeceğiz. Yat limanı 2 bin 750 yat bağlama kapasitesi var. Demre ve Gazipaşa'da devam ediyor. Sağlık turizmi bin yataklı şehir hastanesi, Antalya'yı önemli bir sağlık merkezi yapmak istiyoruz. Fuar ve kongre merkezi yapmak istiyoruz. Karayolu altyapısını geliştireceğiz. Batı'da Elmalı-Korkuteli bölünmüş yol, Elmalı-Gömbe-Kaş- Fethiye yolu. Projeler saymakla bitmez. Kemer'den Kumluca'ya bölünmüş yol çalışmasına başlıyoruz. Phaselis tüneli, Finike-Demre-Kaş-Kalkan yolunda 18 kilometrelik tünel açılacak. Burdur'a Çubuk Beli'nden tünel ile geçeceğiz. Batı Çevreyolu 6 kilometre açacağız bu ay. Az kaldı. Kuzey Çevre Yolu yapılacak. Antalya, Alanya'yı Taşağıl'dan kuzeye bağlayan Konya güzergahı açılacak. Gazipaşa'yı kuzeye bağlayan Konya yolu yapılacak. Mersin-Antalya bölünmüş yolunda 60 kilometrelik kesim kaldı."

"ALT YAPI KAYA GİBİ SAĞLAM"

Ekonomiyi ve altyapıyı bozmak isteyenlere itibar edilmemesi gerektiğini de vurgulayan Elvan, alt yapının kaya gibi sağlam olduğunu söyledi. Bugüne kadar alt yapı için çalıştıklarını ancak bundan sonra üst yapı için çalışacaklarını da ifade eden Lütfi Elvan, "Önümüzdeki dört yıl artık emekçilerimize, işçimize, memurumuza daha çok katkı sağlayacak, daha da zenginleştirecek dönem olacak. Ülke güçlendikçe, kalkındıkça sizler de kalkınacaksınız. Daha zengin hale geleceksiniz. Bugüne kadar alt yapı için çalıştık artık bundan sonra üst yapı için çalışacağız. Ülkemizi hızla büyüteceğiz. Yüksek büyüme oranlarıyla dünyada söz sahibi olan ülkelerden biri haline getireceğiz" dedi.

"GECE GÜNDÜZ KOALİSYONLA YATIP KALKIYORLAR"

Konuşmasında, "Siyasetin bir numaralı kuralı tutarlı olmaktır" diyen Elvan, muhalefetin tutarsız olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'deki işsizlik sayılarına ilişkin verdiği bilgilerin yalan olduğunu söyleyen Elvan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasetin aslında bir numaralı kuralı tutarlı olmaktır. Muhalefette tutarlılık görüyor musunuz? Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın söz verdi hiçbir şey yapmadı. Bugün onun genel başkanı bir sürü vaatlerde bulunuyor, söz veriyor. Verdikleri söz sadece insanları, vatandaşımızı kandırmaya yönelik sözler. Ama onlarda şöyle bir anlayış yok, 'Söz verdim ama gerçekleştiremedim, mahcubum insanların yüzüne bakamıyorum' diyemiyorlar. Sokağa çıkıyorlar, yine insanların yüzüne bakıyorlar. Mahcubiyet duygusu gelişmemiş. Akaydın'ın genel başkanı Türkiye de 6.2 milyon işsiz var diyor. Yalan. Külliyen yalan. Türkiye de 17 milyon yoksul var diyor. Yalan. Külliyen yalan. Ben söyleyeyim öğrensinler. Defalarca söyledik. Ama hala 6.2 milyon işsiz var diyorlar. 17 milyon yoksul var diyorlar. Yüzde 2 yoksulluk. CHP Genel Başkanı 'Benim en büyük hedefim yüzde 36 oy almaktır' diyor. 'En büyük hayalim koalisyon oluşturmak' diyor. Şimdi düşünün o koalisyon, karanlık dönemini. Hangi koalisyon döneminde Türkiye başarılı olmuş? Türkiye'de istikrarsız olan döneme bakın, hepsi koalisyon. Kargaşa, faiz enflasyonun fırladığı dönemlerdir. Koalisyon koalisyon diyorlar. Gece gündüz bununla yatıp kalkıyorlar."

"BATIDA AĞZINDAN BAL, DOĞUDA KAN DAMLIYOR"

Elvan'ın eleştirilerinden Halkların Demokratik Partisi HDP'de nasibini aldı. HDP yöneticilerinin doğuda ve batıda farklı konuştuklarını ifade eden Elvan, "Gelelim HDP'ye. HDP yöneticileri Güneydoğu'da ağzından kan, batıya geldiklerinde bal damlıyor. Ne tuhaf Güneydoğu'da ağzından kan damlayan kişiler, batıya geliyor ağzından bal damlıyor. Böle bir yakyaşım olabilir mi? Bunu halkımız milletimiz görüyor" dedi.

"MHP 3 YIL SONUNDA BIRAKIP KAÇTI"

MHP'yi de eleştiren Elvan, MHP'nin 3.5 yıl iktidarda kaldığını ve o süre içerisinde hiç bir şey yapmadıklarını söyledi. Faizlerin arttığını da ifade eden Elvan, "MHP'ye bakalım 3.5 yıl iktidarda kaldılar. Bu iktidarı hatırlayınız. Faizler yüzde 7 - 8 binlere çıktı. O dönemde dünyada kriz yoktu. Enflaslon yüzde 150'ye çıktı. O dönemde dünyanın hiç bir ülkesinde kriz yoktu ama Türkiye'de krizi yaşattılar. 2001 krizi tarihe karanlık bir nokta olarak geçecektir. O dönemde MHP iktidardaydı. Ne yapacak MHP, 3.5 yıl iktidarda kalamadı. 5 yıl için vatandaş iktidara getirdi ama 5 yıl iktidara kalamadı. 3 yıl sonunda kaçtılar. İktidardan kaçtılar. Milletin verdiği emanete sahip çıkacaksın. 'Ben şapkamı alır giderim demeyeceksin" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Türkiye'nin 28 Şubat sürecini de yaşadığını hatırlatan Elvan, " Şimdi 28 Şubat'ın benzeri bir anlayış CHP, MHP, HDP paralel yapı ve bir kısım medya, beşli bir yapı Türkiye'yi karartmak istiyor. Bizim milletimiz buna izin vermeyecektir. MHP ne yaptı 3 yıl sonra iktidardan kaçtılar. Milletin verdiği emanete sahip çıkmadılar" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Lütfi Elvan, İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Milletvekili adayları sahneye çıkarak partilileri selamladılar. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Elvan Mega Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement