AK Parti'li Erdem'den Ege Et Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Erdem'den Ege Et Açıklaması

AK Parti\'li Erdem\'den Ege Et Açıklaması

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Aydın Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini uyarıyoruz.

26.06.2014 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Aydın Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini uyarıyoruz. Ege Et Aydınlılarındır ve Aydınlılara hizmet etmeye devam etmelidir" dedi.

Ege Et'e yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yapan Mehmet Erdem, "2012 yılı Haziran ayında Çine'de bulunan Ege-Et'in yönetimine dönemin Aydın Valisi Kerem Al (Başkan), İl Genel Meclis Üyeleri Gültekin Alp Akbay, Erol Öz, Hamit Özdemir, Hikmet Acar getirilmişti. Yönetim, şirket zarar ettiği için yöbetim kurulu üyeleri bir yıl maaş (hakkı huzur)almadan görev yapmış, şirket kara geçirdikten sonra ayda 500 TL maaş almaya başlamıştı. Şirket 2012 yılında 11 milyon TL olan cirosunu 2013 yılında 22 milyon TL'ye yükseltmişti. Bu yönüyle dönemin Vali'si Sn Kerem Al Başkanlığındaki Ege Et yönetim kurulu üyelerini tebrik etmek gerekiyor. Zarar eden Ege Et tesislerini kara geçirmişler ve ciro rakamını ikiye katlamışlar" diye konuştu.

Ege-Et'in Büyükşehir Yasası ile Özel İdare'den Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne 480 bin TL kar ile devredildiğini anımsatan Erdem, şöyle konuştu: "Şimdi Ege Et yönetimine Çine ile ilgisi olmayan içerisinde şu anda 73 yaşında olan eski İzmir CHP Milletvekili Kemal Anadol'un da bulunduğu yeni yönetim atandı. Geçmiş yönetim kurulu üyeleri aylık 500 TL huzur hakkı alırken; yeni yöneticilere aylık 3 bin TL huzur hakkı verilecekmiş. Çine ve yöresi başta olmak üzere Aydın ilindeki hayvancılığının fiyat denge unsuru Ege Et'in yaşatılması, doğru işletilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe taşınması çok önemlidir. Şu anda Ege Et tesislerinde hayvan kesimi yapılmadığı ve tesisin tekrar düşüşe geçtiği yönündeki haberler hepimizi üzmekte ve Aydın'daki hayvancılığımız adına endişeye sevk etmektedir. Temennimiz odur ki Aydın Büyükşehir Belediyesi karlı devraldığı Ege Et Tesisleri'ni doğru ve rantabl işletebilsin. Ege Et, Çineli ve Aydınlı hayvan üreticilerimize ve tüketicilerimize hizmet etmeye devam etsin. Endişemiz odur ki Ege Et Tesisleri doğru ve rantabl işletilmezse, partizan eğilimlerle yandaşlara maaş için 'arpalık' olarak değerlendirilirse kapanması veya özel sektöre devredilmesi gündeme gelebilir.Bu da Çine ve Aydın için kayıp olur. Aydın Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini uyarıyoruz. Ege Et Aydınlılarındır ve Ege Et Aydın'lılara hizmet etmeye devam etmelidir" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Erdem'den Ege Et Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement