AK Parti'li Erdem'den Gürlen Barajı ve Destek Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

AK Parti'li Erdem'den Gürlen Barajı ve Destek Açıklaması

AK Parti\'li Erdem\'den Gürlen Barajı ve Destek Açıklaması

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Çine’de yapılması planlanan Gürlen Barajı ve geçtiğimiz yıl Aydınlı üreticiye sağlanan destekler hakkında açıklamalarda bulundu.

14.01.2016 07:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Çine'de yapılması planlanan Gürlen Barajı ve geçtiğimiz yıl Aydınlı üreticiye sağlanan destekler hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Erdem, yaptığı açıklamada; "Gürlen Barajı 2013 yılında Aydın ili Çine ilçesi ve civar yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu temini amacıyla Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla DSİ tarafından çalışma programına alınmıştır. Bilindiği üzere içme ve kullanma suyu temini amaçlı barajların en az 10 yıl akım ölçümü olması gerekmektedir. Bu nedenle Gürlen Barajı aks yerinin bulunduğu Gürlen Çayı üzerinde 2013 yılında DSİ tarafından AGİ kurularak, su miktarı tespiti çalışmalarına başlanılmıştır. Aynı zamanda su kalitesi ölçümü çalışmaları da 2013 yılında başlatılmış olup, ölçüm devam etmektedir. Gürlen Barajı'nın üzerinde yer aldığı Gürlen Çayı, Çine Barajı'na sağ sahilinden, Çine Barajı aks yerine yakın bir noktadan mansaplanmaktadır. Mevcut durumda Gürlen Çayından akan sular boşa gitmemekte olup, Çine Barajı'nda depolanarak faydaya dönüşmektedir. Gürlen Barajı aks yerinde yıl olarak yeterli akım ölçümüne ulaşıldığında planlama çalışmaları tamamlanarak proje aşamasına ve bilahare de inşaat aşamasına geçilecektir. Konu hakkında bilgi sahibi olmayan bazı şahısların yaptığı sorumsuz açıklamalar kamuoyunu yanıltmaktadır. Bizim ve Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları tamamen doğrudur" dedi.

2015'DE 377 MİLYON TL DESTEK SAĞLANDI

Aydınlı çiftçiye sağlanan desteklerden de söz eden Erdem, şöyle konuştu: "2015 yılında Aydın ili bazına çiftçilerimize yapılan toplam destek ödemesi 377 milyon 364 bin 789 TL'dir. Bunun 114 milyon 69 bin TL'lik kısmı hayvansal üretim destekleri, 263 milyon 295 bin TL'lik kısmı ise bitkisel üretim destekleridir. 2015 yılında Aydın ilinde tarıma verilen toplam 377 milyon 364 bin 789 TL'lik destek ile yaklaşık 5 adet 200 yataklı hastane veya 37 kilometre otoban yol yapmak mümkündür. Tarıma yapılan destekler artarak devam edecektir. Çünkü tarımı geliştirmeden Türkiye ekonomisini kalkındıramayız. Aydın'da 2002 yılında üreticimize verilen toplam destek 45 milyon 300 bin TL iken, 2015 yılında bu rakam 8 kat artarak 377 milyon 364 bin 789 TL olmuştur. Aydın'da 2002 yılında hayvansal üretim destekleri 2,2 milyon TL iken, 2015 yılında 50 kat artışla 114 milyon TL'ye çıkmıştır. Aydın'da 2002 yılında pamuk ve ayçiçeği desteği 17 milyon 500 bin TL iken, 2015 yılında bu rakam yaklaşık 9 kat artışla 162 milyon 980 bin TL'ye çıkmıştır. AK Parti hükümetlerinin tarım ve hayvancılığa verdiği desteğin büyüklüğünü yukarıdaki rakamlar ortaya koymaktadır. Elbette tarıma verilen destekler daha da arttırılmalıdır. Özellikle yem ve gübrede KDV'nin kaldırılması üretici maliyetlerinin düşürülmesi açısından çok büyük önem arz edecektir. 2016 yılının tüm üreticilerimiz için hayırlı ve bereketli geçmesini temenni ediyoruz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi AK Parti'li Erdem'den Gürlen Barajı ve Destek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement