AK Parti'li Erdoğan Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Erdoğan Açıklaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muş Milletvekili Muzaffer Çakar ile milletvekili aday listesinde olmamalarına rağmen seçim bölgelerinde AK Parti'nin neferi olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

16.04.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muş Milletvekili Muzaffer Çakar ile milletvekili aday listesinde olmamalarına rağmen seçim bölgelerinde AK Parti'nin neferi olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan, Çakar ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin Nur cemaatlerine mensup milletvekillerini aday göstermediği iddiasını reddetti ve kınadı.

Nifak planlarının farkında olduklarını ifade eden Erdoğan, "Bediüzzaman, kökü dışarıda olan ifsat komitesinden bahseder. Dahilde sureti haktan gözükür, fesat ve nifak tohumları eker. Maksatları Nur talebelerini mümkün olduğu kadar birbirinden uzaklaştırmak, şahsi ve hissi fikir ayrılıklarını derinleştirip ittihat, tesanüt ve uhuvvet düsturlarına muhalif olan kavga ve niza yolunu açmaktır" diye konuştu.

Erdoğan, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin inşasına yönelik yeni Türkiye'nin, 2023 hedeflerine ulaşması yolunda çalışmalarına durmadan ve yılmadan devam edeceklerini vurguladı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, parlamenter sistemin güçlendirilmesinden yana olduğuna dair açıklamaları hakkındaki görüşünün sorulması üzerine, "Türkiye'nin bölgesinde güçlenen, itibarının yüksek, sözünün dinlenebilir ülke olması noktasında yeni anayasa ve başkanlık hedeflerimiz doğrultusunda son nefesimize kadar büyük gayretle çalışacağız" dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nden farklı bir söylem içinde olmadıklarını belirten Erdoğan, "Listede olmadığımız halde seçim bölgemizde AK Parti'nin neferi olarak çalışacağız" diye konuştu.

AK Parti Muş Milletvekili Çakar da kendileri için ilke siyasetinin önemli olduğunu vurgulayarak, "AK Parti'nin lideri, ismi değişse manası değişmeyecektir. Bu hareketin bu coğrafyada yaşayan Müslümanlara ümit olacağını biliyoruz. Siyasetin gündemi değişebilir ama ana felsefemiz değişmeyecek" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Erdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement