AK Parti'li Ersoy Sel Bölgesinde - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Ersoy Sel Bölgesinde

AK Parti\'li Ersoy Sel Bölgesinde

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve İl Başkanı Cengiz Tokmak geçen hafta Ayancık'ta meydana gelen sel felaketinde mağdur olan vatandaşları ziyaret etti.

05.08.2013 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve İl Başkanı Cengiz Tokmak geçen hafta Ayancık'ta meydana gelen sel felaketinde mağdur olan vatandaşları ziyaret etti.

AK Parti Milletvekili Mehmet Ersoy ve İl Başkanı Cengiz Tokmak beraberindeki, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve Ayancık İlçe Başkanı Bayram Ali Kalafat ile birlikte, geçen hafta Ayancık'ta meydana gelen sel felaketinde yıkılan Gebelit Köprüsü'nün de içinde bulunduğu bölgeye gitti. Sel bölgesini ziyaretinde köy muhtarından bölgede meydana gelen hasar ve bölgenin son durumu ile bilgi alan Ersoy, daha sonra bölgede tekneleri zarar gören balıkçılar ile bir araya geldi. Tarakçı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Turan Öztürk'ten selde zara gören balıkçı teknelerinin son durumu ile ilgili bilgiler alan AK Parti Milletvekili Mehmet Ersoy bölge halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bölgede yaraların en kısa sürede sarılması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Ersoy, afaki söylemlerle vatandaşları çok büyük beklentilere sokmak istemediklerini kaydetti. Ersoy; "Normal şartlarda devletimizin iş yerlerinde meydana gelen zararları telafi etmek adına sağladığı bir ödenek, bir imkan yok. Yani bu durumlarda iş yerlerinin sahipleri tarafından özel sigorta yaptırılmış olması gerekiyor. Normal olanı bu. Ama biz ne yapıyoruz, bu zararları ziyanları tespit ediyoruz, devletimizin bu zararı ziyanı karşılayacak doğrudan bir kalemi yok. Biz bunu Başbakanlık sosyal yardımlaşma fonundan sağlamaya, sizin yaralarınızı sarmaya çalışacağız. Bildiğiniz gibi hafta içinde Ankara'daydım. Sayın valimizle bu süre içerisinde telefonla görüştüm ve talepleri aldım. Taleplerle ilgilenmeleri için hem Sayın Beşir Atalay ile görüştüm, hem sosyal yardımlaşma fonu genel müdürüne, müsteşarına ricada bulundum. Evraklar ellerine ulaştığında sür'atli bir şekilde ilgilenip önümüzdeki hafta içinde bir cevap vermeye, bir miktar yardım ulaştırmaya çalışacağız. Yine aynı şekilde köy yollarımızda meydana gelen zararlar içi il özel idaremiz Ayancık ve Erfelek ilçelerimizde kullanılmak üzere yine önümüzdeki hafta içerisinde bir miktar maddi yardımda bulunacak. Bizler, yereldeki siyasetçiler devletimizin kullanılabilecek bütün imkanlarını kullanarak, tüm şartları zorlayarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderebilmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Ersoy Sel Bölgesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement