AK Parti'li Eski Bakan Yıldız: Teröre Karşı Yeni Konseptimiz Var - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Eski Bakan Yıldız: Teröre Karşı Yeni Konseptimiz Var

AK Parti\'li Eski Bakan Yıldız: Teröre Karşı Yeni Konseptimiz Var

Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, terörün mutlaka bitirileceğini söyledi.

09.04.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, terörün mutlaka bitirileceğini söyledi. Yıldız, "PKK terör örgütünün çaresizliği olarakta söyleyebiliriz. Bununla alakalı geliştirilen ve buna karşı mutlaka düzenlenen yeni konseptimiz var" dedi.

Yıldız, partisinin Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümetinin, 1 Kasım seçimlerinden önce verdiği sözleri yerine getirdiğini anlattı.  Yıldız, TBMM'nin çalışmalarına devam ettiğini belirtirken, "İki hafta içerisinde kişisel hak ve özgürlükleri derinden etkileyen bir yasal düzenleme yapıldı, Meclis'ten geçti. Kişilerin cinsiyet, ırk, din, medeni hal, sağlık, adalet konularında herhangi bir ayrımcılık yapılmamasını öngören bir yasa çıktı. Bunun olumlu bir yan etkisini de görmüş olacağız. AB'ye vizesiz gitme konusunda da bu yasaların önemli katkısı olacak" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği sözler ve devam eden tartışmalara da değinen AK Parti'li Yıldız, şöyle devam etti:

"Türkiye siyaset tarihinde iktidar partisinin yıpranması ve oy kaybetmesi muhalefet partilerinde bu süreç içerisinde oy kazanması son derece tabii iken bu tersine döndü ve Ak Parti daima güçlendi. Yerel, Genel seçimler, referandum, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'ye gönül veren seçmenler oylarını artırmış oldular. Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Bakanımız sayın Sema Ramazanoğlu hakkında açıklamalar yapıncaya kadar Türkiye muhalefeti için siyasi bir problemdi. Aynı zamanda ahlaki bir problem olarak muhalefetin başında bulundu. Bunun öncelikle CHP içerisinde bayanlar tarafından kınanmasını ve şiddetle red edilmesini bekledik. Kendisinin ilk başta acaba dil sürçmesi midir yoksa kasıtlı yapılmıştır tereddüdünü düzeltmesi için fırsat tanındı. Ama hey hat ki bırakın onun dil sürçmesini, bunun arkasında inatla durduğunu böyle bir ahlaki problemin arkasında daha çok duracağını açıkça beyan etmiş oldu. Siyaset adına çok üzüldüğümü yalnızca kınamakla kalmadığımı, siyasetin saygınlığına vurulmuş büyük bir darbe olarak gördüğümü bir kez daha altını çizerek söylemek isterim. Türkiye siyaset tarihinde koyu kara bir leke olarak kalacaktır. Biz en azından delikanlılığımız gereği biraz ağzını bozmuş bir kısım yapıların, bayanlar karşısında daha dikkatli davrandığı hep beraber biliriz, ama burada bunun önemli bir istisnasını görmüş olduk. Bırakın düzeltilmesini aslında CHP'deki savrulmuşluğun, CHP içerisinde bir kenara bırakılmışlıktan kurtulmanın önemli fırsatı vardı. Ama olmadı. Artık düzeltme yetmez, kadınlarımız adına özür bekliyoruz."

PKK'NIN SON KARTLARINI AÇMIŞ OLMASI, ÇARESİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR

Terörle mücadele konusunda sürdürdükleri çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Yıldız, "Şehitlerimizi yalnızca tören zamanlarında değil, özünden olmak kaydıyla, şehitlerimizin yakınlarının her zaman yanlarında olacağımızı bir kez daha yinelemek istiyorum" diye konuştu. Yıldız, terör örgütü PKK'nın son eylemlerle ilgili kendi içerisinde şiddetli tartışmalar olduğunu ifade ederek, şöyde devam etti:

"PKK terör örgütünün Kandil başta olmak üzere kırsalda ve dağda yürüttüğü bütün bu terör eylemlerini şehre taşıması, hendek kazması, daha sonra hendeklerde boğulduğunu görmesi, kendileri açısından bir pişmanlık doğurmuştur. Yani böyle bir konsept değişikliğini başta PKK terör örgütü kendi içerisinde değerlendirmiş ve kendi içerisinde de şiddetle eleştirmiştir. Aynı zamanda şehir içerisindeki bu terör örgütünün yeni yapılanması kalleşçe tuzakları, mayınları ve canlı bomba kullanmaları Ankara da ve değişik illerde böyle bir yapı içerisine girmeleri tarafımızdan dikkatle izlenmektedir ve hiçbir şekilde tedirginliğe ulaşacak bir zeminden mutlaka uzaklaştırılması lazım geldiğini bu kamburdan mutlaka bununla alakalı mücadelenin farklı şekilde yapılması gerekiyor. Nusaybin'de, daha önce Cizre'de, Sur'da ve Yüksekova'da taktiklerini değiştirdiklerini görüyoruz. Bütün kalleşliğini artık Kürt vatandaşlarımızın nezdinde de kaybedecek şekilde son kartlarını açmış olmalarını PKK terör örgütünün çaresizliği olarakta söyleyebiliriz. Bununla alakalı geliştirilen ve buna karşı mutlaka düzenlenen yeni konseptimiz var, şahıslar burada önemli değil. Şehit sayımızı azaltıcı mümkünse hiç şehit vermeden bu terör örgütü ile yapımızı son noktaya kadar getirmemiz gerekiyor. İnşallah bunu nihayetlendireceğiz, terörün kökünü kazıyacağız. Bununla ilgili muhalefetin mal bulmuş mağribi gibi terör üzerinden AK Parti'ye ithamlarda bulunmasını yadırgadığımı söylemem lazım. Terör, üzerinden siyaset yapılacak, üzerinden parti çalışması yapılacak bir başlık değildir."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Eski Bakan Yıldız: Teröre Karşı Yeni Konseptimiz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk ve Afyonkarahisar Spor Lisesi büyük başarı elde etti
    09:27 Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk ve Afyonkarahisar Spor Lisesi büyük başarı elde etti

    Tekirdağ'da düzenlenen Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk Çok Programlı Lisesi ve Afyonkarahisar Spor Lisesi öğrencileri büyük bir başarı yakaladı. Saadet Yaşar, 43 kg kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde ederken, Taşoluk ÇPAL öğrencileri takım halinde ikinci olarak 2 altın bir bronz madalya kazandı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuları tebrik ederek daha büyük başarılar elde edeceklerine inandığını belirtti.

  • İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi
    09:25 İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'ın görev süresinin dolmasıyla boşalan üyelik için İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi
    09:13 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde iç ve dış paydaşların destekleriyle ‘Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu’ çalıştayı düzenledi.

  • Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor
    09:09 Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor

    Google, Android işletim sistemine özgü mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar'a ebeveyn denetimi özelliğini eklemek için testler yapıyor. Bu özellik sayesinde ebeveynler, çocuklarının mesajlaşma aktiviteleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek. Yeni özellik, çocukların dijital güvenliğini artırmayı hedefliyor ve onay bekleyen mesajlar için uyarılar gönderiyor. Ayrıca, SMS ve RCS desteği ile geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Google, bu özelliği önümüzdeki sürümlerde kullanıcılarına sunmayı planlıyor.


Advertisement