AK Parti'li İçten Bağlar'da Okulları Gezdi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li İçten Bağlar'da Okulları Gezdi

AK Parti\'li İçten Bağlar\'da Okulları Gezdi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, merkeze bağlı Bağlar ilçesindeki okulları ziyaret etti.

22.09.2014 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, merkeze bağlı Bağlar ilçesindeki okulları ziyaret etti.

Bağlar ilçesindeki Süleyman Demirel Kız Teknik Meslek Lisesi ve Fatih Kız Teknik Meslek Lisesi'ni ziyaret eden İçten, okul müdürleri ve öğrenciler tarafından karşılandı. Okul idaresinin sorun ve taleplerini dinleyen İçten, not alarak gerekli talimatları verdi.

Ziyarette açıklama yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, herkesin memnun olabileceği bir eğitimin yapılmasının sağlıklı olabileceğini söyledi. İçten, "Diyarbakır halen eğitimde bizim istediğimiz ve düşündüğümüz standartlara getirilmedi. Yeni okullaşma ve dersler açma noktasında daha önce kullanılmadan gidiyordu. En büyük yerel yönetimin eksiklikte katkısı olmaktaydı. Plan ve tadilatların yeşil alanlarda sıkıntılar vardı. Biz Çevre Şehircilik Bakanlığından imar düzenlemesi şeklinde bir yasa çıkardık. Gelen bütün para kullanılacaktır. Derslik sayısını artırdık mı öğrenci sayısının düşmesine neden olmaktadır. Bazı ilçeler tabi çok sıkı yerlerde mesela, Bağlar ilçesinin 5 Nisan Mahallesi'nde alanlar dar olmaktadır. Yeni okul üretmek çok iştir. Bunun için kentsel dönüşüme gerek vardır. Bağlar ve Sur ilçesi için yapıyoruz. Başlangıç olarak Sur ilçesinde başladık. Bağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çok iyi olacaktır. Yapılacak olan kentsel dönüşüm ayrıca okullara ciddi bir katkısı olacak. Yeni okullar ve derslikler öğrencilerin sınıf kapasite sayısını düşürecektir. Bazı okullar halen 45 ve 50 kişilik sınıflar olmakta. Bunu düşürmek için çalışmalarımız var olmakta" dedi.

İçten, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbette bulunarak daha sonra hatıra fotoğrafı çekti.

İçten daha sonra, Diyarbakır'a yeni atanan Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etmek üzere valilik binasına hareket etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li İçten Bağlar'da Okulları Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement