AK Parti'li İçten: "Dokuz Seçimde 9-0 Öndeyiz" - Son Dakika
Politika

AK Parti'li İçten: "Dokuz Seçimde 9-0 Öndeyiz"

AK Parti\'li İçten: "Dokuz Seçimde 9-0 Öndeyiz"

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "AK Parti ile girdiğimiz dokuz seçimde 9-0 öndeyiz.

11.04.2015 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "AK Parti ile girdiğimiz dokuz seçimde 9-0 öndeyiz. Hedefimiz 10-0 yapmak" dedi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)' nin davetlisi olarak Almanya'ya geldi. UETD Essen Şubesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen İçten, çözüm süreci ve Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Avrupa'da özellikle Almanya'da seçime katılımın yüksek olmasının önemli olduğuna dikkat çeken İçten, "Bir oy deyip geçmemek lazım. Her bir oyun ülkemiz için önemi büyük. Bu yüzden Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın mutlaka sandığa gitmesini rica ediyorum" dedi.

"9-0 ÖNDEYİZ"

Bir rüyayı gerçekleştirmek istediklerini belirten İçten, "Ülkemiz buna inandı dünya da buna inandı. Herşey önce inanmaktan geçer. Her zaman ülkemiz için ne yapabiliriz bunun peşinde olduk ve olmayada devam edeceğiz. Ak Parti ilk kurulduğunda tabelayı dahi asmadan insanlar partiye üye olmak istiyorlardı. O günlerden bugüne partimizin aldığı destek her geöen gün büyümektedir. Dokuz seçim geçirdik ve sonuç 9-0 oldu. Her seçimde oyunu arttıran tek partiyiz. 10-0 olmaması için hiç bir neden yok" diye konuştu.

"ANADOLU İNSANI ARTIK ÜLKEMİZİ YÖNETİYOR"

İçten, Ak Parti iktidarından önce Türkiye'de monarşik bir yapı olduğunu dile getirerek, "Kendini halktan üstün gören bir yapı vardı.Ak Partiden önce gelen hükümetler, liderleri veya milletvekilleri kaç kez sizlere geldi. Sizlerin sorunlarını, sorularını, isteklerini dinledi. Dördüncü yılımda Avrupa'ya tam 10 kez geldim ve gelmeye de devam edeceğim. Sadece seçimden seçime milletin huzuruna değil her zaman milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Vatandaşlarımızı dinliyoruz. Aynı şekilde Diyarbakır'da da ilçeleri, köyleri, mahalleleri tek tek dolaşıyorum. Anadolu insanları artık ülkeyi yönetiyor. Yazarkasaların atıldığı, hastanelerde insanların ölüme terkedildiği, yolların üniversitelerin olmadığı bir ülke vardı. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu dışlanan vize alamayan bir durumdaydı. Şimdi ise her konuda öne geçtik. Ülkemizde refah seviyesi ve yaşam kalitesi artarken dünyada irtibatımız zirve yapmıştır" diye konuştu.

"12 AĞACIN YER DEĞİŞTİRMESİNİ FIRSAT BİLENLER 100 ASKERİMİZ ŞEHİT DÜŞTÜĞÜNDE NEREDEYDİ?"

İçten, "bu ülkede bir günde 100 asker şehit düştü. 12 ağacın yer değiştirilmesi ile ilgili bazı şehirleri savaş alanına çevirenler bir günde 100'lerce asker şehidimiz geldiğinde ne yapıyorlardı? 30 yıl boyunca ülkemizde kan döküldü. Ötekeleştirme, faili meçhuller, köy yakmakalar bunların hepsini yaşadık. Artık hükümetimizin büyük gayretiyle kan ve göz yaşlarını bitirdik. Çözüm sürecini başlatan Ak Parti'dir. Eşit vatandaşlık ilkesiyle yeni bir kadro kurduk. Bu süreçte küresel ve ekonomik güçler Ak Parti'den ve Recep Tayyip Erdoğan'dan rahatsız oldular. Birileri kendi içimizdeki ihanet şebekeleriyle birleşerek Ak Parti'ye savaş açtı.

"ŞİVAN PERVER DİNLEDİĞİM İÇİN İŞKENCE GÖRDÜM"

Kendisinin de bir Kürt çocuğu olduğunu aktaran İçten, 2001 yılında İstanbul'da Şivan Perver kaseti dinlediği için gözaltına alındığını ve işkence gördüğünü belirterek, "Allah'a şükür bugün bu tür şeyleri yaşamıyoruz. Şivan Perver, büyük zevkle dinlediğim bir sanatçı. Onun kasetleriyle büyüdüm. Onun kasetlerini dinlediğim için işkence gördüm. Eskiden faili meçhul cinayetler vardı bugün artık o yok" ifadelerini kullandı.

İçten sözlerini şu şekilde noktaladı: "Bu ülkede Ak Parti iktidar olmasa Mısır'da 10 bin değil 100 bin kişi hayatını kaybederdi. Yurt dışındaki politik gücümüzü kullanarak bunların önüne geçmeye çalıştık. İsrail'e hangi ülke terörist diyebildi? Tarihte hiç bir hükümet ve lider İsrail'e terörist diyemedi. Sadece Recep Tayyip Erdoğan diyebildi. İsrail uluslararası hukuken mahkum edildi. Bunu başaran yine Türkiye oldu. İşte bu gücü sindiremiyorlar

Almanya'ya daha önce bir çok kez geldim. Burada din, dil, ırk ayrımı var Türkiye'de yok. Şu an dünyanın en demokratik ülkelerinden birisi Türkiye'dir. Bizim ülkemizde Marksist, ateist, dindar yani her kesimden insan var ve bu insanlar hiç bir baskıya maruz kalmadan görüşlerini savunabiliyorlar. Biz yeni Türkiye'nin içini demokrasiyle doldurduk. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes eşittir." - ESSEN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li İçten: 'Dokuz Seçimde 9-0 Öndeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement