AK Parti'li Lütfi Elvan Sağlık Sektörü ile Buluştu - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Lütfi Elvan Sağlık Sektörü ile Buluştu

AK Parti\'li Lütfi Elvan Sağlık Sektörü ile Buluştu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Akdeniz Özel Sağlık İşletmeleri Derneği üyeleri ile kahvaltıda buluştu.

24.05.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Akdeniz Özel Sağlık İşletmeleri Derneği üyeleri ile kahvaltıda buluştu. Elvan, AK Parti iktidarının kimsenin hayata geçirmeye cesaret edemediği Sosyal Güvenlik Reformu'nu yaparak Türkiye'nin sağlık alanındaki kanayan yarasına merhem olduğunu söyledi. Sağlık turizmi konusunda yapılacak çalışmaları da anlatan Elvan, Antalya'nın bu alanda sahip olduğu potansiyelin harekete geçirileceğini söyledi.

Akdeniz Özel Sağlık İşletmeleri Derneği (AKSİD) üyeleri ile bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Sosyal Güvenlik noktasında özellikle 2000'li yıllarda ciddi bir krizin baş gösterdiğini hatırlatarak, "İnsanlar muayene olamıyordu, bekledikleri kuyruklara rağmen tedavi edilemiyordu. Ciddi sıkıntılar yaşadık o dönemde" dedi.

MUHALEFET SİSTEMİ ALLAK BULLAK ETMİŞTİ

Neden bunların yaşandığının çok iyi analiz edilmesi gerektiğine vurgu yapan Elvan, O dönem muhalefet, tıpkı bugünkü muhalefet gibi "O 5 verirse ben 10 veririm. O 45 yaşında emekli ediyorsa, ben 35 yaşında emekli ederim" diyordu. En verimli çağında insanlarımızı emekli ettiler ve ülkenin sistemini allak bullak ettiler ve Türkiye'yi batma noktasına getirdiler" diye konuştu.

ECZACILARIN STOKLARI PROBLEMİ

Sağlıkla ilgili konulardan birinin de eczacılığın stoklarla ilgili sorunu olduğunu ifade eden Elvan, bunların hepsinin çözülebilir konular olduğuna değinerek şunları söyledi: "Stokla ilgili konuda haklısınız. Sizin sermayeniz eriyor. Zincire baktığınızda ilaç üreten firmalardan, ecza deposuna, depodan ilaç üreten firmalara ciddi bir sorun var ve bunu çözeceğiz. Fiyatlar düşüyorsa o stoğunda bir maliyeti var. Ama temel mesele halkımıza olan hizmet. İlaç fiyatlarının 50 lira olduğu günleri hatırlayın. Şimdi ilacı 8 liraya alıyorsunuz."

AKREDİTE PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK

Antalya başta olmak üzere Türkiye'de sağlık turizminin gelişmesi için kaliteli bir eylem planları olduğunu söyleyen Elvan, "Eski bir planlama kökenli kardeşiniz olarak söylüyorum ki planlama alt yapımız var ve bu eylem planıyla inşallah Antalya başta olmak üzere sağlık turizminde patlama yapılacak. Türkiye'deki sağlık sistemi Avrupa'dan daha oturmuş ve iyi bir düzeyle. Bundan sonraki süreçte sağlık işletmecilerimizin akreditasyonla ilgili sorunlarını tamamen çözüp akredite edilmiş düzeye getirerek sorunları çözeceğiz" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Lütfi Elvan Sağlık Sektörü ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu
    23:36 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen iftar programında hakim ve savcılarla bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit savcının emanetine sahip çıkma noktasında mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Tunç, adaletin tecellisi için yapılan fiziksel ve yargı reformlarına değinerek, hukuk fakültelerinde yapılan değişikliklerin savunmayı güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement