AK Parti'li Metiner Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Metiner Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, bir programda Fetullah Gülen hakkındaki ifadelerden dolayı RTÜK tarafından A Haber'e para cezası verilmesini eleştirerek, "Öcalan ve Kandil'deki liderler televizyonda böyle eleştirildiğinde size bunların avukatları tarafından dilekçe ulaştırılınca benzer bir karar mı vereceksiniz?

25.11.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, bir programda Fetullah Gülen hakkındaki ifadelerden dolayı RTÜK tarafından A Haber'e para cezası verilmesini eleştirerek, "Öcalan ve Kandil'deki liderler televizyonda böyle eleştirildiğinde size bunların avukatları tarafından dilekçe ulaştırılınca benzer bir karar mı vereceksiniz?" dedi.

Metiner, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) "güya devlet organı olduğunu ancak kendisini Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) işbirlikçisi konumuna yerleştirdiğini" savundu.

A Haber'deki "Memleket Meselesi" adlı tartışma programının "sabit" konuklarından biri olduğunu belirten Metiner, "FETÖ'nün medyadaki elebaşı Ekrem Dumanlı'yı eleştirmişim. Cumhurbaşkanımıza küstah bir biçimde parmak sallayarak terbiyesiz bir dil kullanan Dumanlı'yı eleştiriyorum. Pensilvanya'daki çakma şeyhe de eleştirilerimi sunuyordum. Buradan binlerce kez daha söylüyorum, Fetullah Sabbah'ı, Hasan Sabbah'ın günümüzdeki versiyonunu eleştiriyorum" ifadesini kullandı.

Ekrem Dumanlı'nın "örgüt yöneticisi" sıfatı ile arandığına dikkati çeken Metiner, şöyle devam etti:

"Müptezel herif üzerinden Pensilvanya'daki çakma şeyhe eleştiriler getiriyorum. Çakma şeyhin avukatı RTÜK'e şikayette bulunuyor. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, bu suç duyurusu üzerine bir rapor kaleme alıyor. Raporda 'cezaya gerek olmadığı' belirtilmesine rağmen üyeler tarafından kanala para cezası veriliyor. RTÜK üyelerine sesleniyorum, FETÖ, PKK gibi bir terör örgütü müdür, değil midir? Öcalan ve Kandil'deki liderler televizyonda böyle eleştirildiğinde size bunların avukatları tarafından dilekçe ulaştırılınca benzer bir karar mı vereceksiniz?"

Metiner, RTÜK'te CHP, MHP ve HDP'li üyelerin aynı yönde karar verdiğini ve "FETÖ'ye arka çıkan bir organizasyona" dönüştüğünü savunarak, RTÜK'ün kararını şiddetle kınadığını belirtti.

FETÖ ile mücadele eden kanallara verilen cezaların RTÜK tarihine vurulan kara lekeler olduğunu ifade eden Metiner, "RTÜK üyeleri sanmasınlar ki kendilerinden hesap sorulmayacak. Hukuk ve Meclis çatısı altında yapılması gerekenler yapılacak" dedi.

Metiner, "AK Parti kontenjanından RTÜK üyesi olan İlhan Yerlikaya'nın Kurul Başkanı seçildiği"nin hatırlatılması üzerine, RTÜK'ün alnına yapışan bu "kara lekenin" temizlenmesini umduklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Metiner Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement