AK Parti'li Muş: "Kılıçdaroğlu'nun Vaadinin Karşılığı 180 Milyar Tutuyor" - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Muş: "Kılıçdaroğlu'nun Vaadinin Karşılığı 180 Milyar Tutuyor"

AK Parti\'li Muş: "Kılıçdaroğlu\'nun Vaadinin Karşılığı 180 Milyar Tutuyor"

AK Parti İstanbul Milletvekili adayı ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Kılıçdaroğlu’nun verdiği vaatlerin karşılığının 180 milyar lira olduğunu belirterek, “Bunu verecek bir kaynak yok” dedi.

22.04.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili adayı ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Kılıçdaroğlu'nun verdiği vaatlerin karşılığının 180 milyar lira olduğunu belirterek, "Bunu verecek bir kaynak yok" dedi.

AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge 4'üncü sıra milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Esenyurt'ta düzenlenen alışveriş festivaline katıldı. Burada seçime yönelik açıklamalarda bulunan Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

AK Parti olarak seçime yönelik bir vizyon belgesi açıkladıklarını belirten Muş, "Biz, Türkiye'yi 10 yıl içerisinde 2 trilyon dolarlık bir ekonomiye, 25 bin dolarlık milli geliri olan, 500 milyar dolar mal, 150 milyar dolar hizmet ihraç eden bir ülke haline getireceğiz. İşsizliği ve enflasyonu yüzde 5'e indireceğiz. Büyümeyi de yüzde 5'in üzerine çıkaracağız diyoruz. Bir vizyon ortaya koyuyoruz. Buradan çıkacak olan refah, ülkenin tamamına yayılacak. Öbür taraftan birileri farklı şeyler söylüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, herkese bir şeyler veriyor, vaatlerde bulunuyor. Fakat nereden vereceğinizi sorduğunuz zaman, 'benim adım kaynak Kemal, ben bulurum' diyor. Nereden bulacağını açıklayamıyor" dedi.

Türkiye bütçesinin 450 milyar lira olduğunu belirten Muş, "Bu yıl bizim 20 milyar gibi bir bütçe açığımız oldu. Eskiden çok daha fazla bütçe açığı oluyordu. Biz bu açığı düşürdük. Daha da düşüreceğiz. Önümüzdeki süreçte açığı sıfırlayacağız. Ardından Türkiye'yi bütçe fazlası veren bir ülke durumuna getireceğiz. Bu muhalefetin böyle bir derdi yok. Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinin toplam karşılığı 180 milyar TL'ye denk geliyor. Bu rakamları verebilecek bir yer, bir kaynak var mı? Bunların yapılabilirliği yok. Bunun neticesi tekrar IMF'ye mahkum olmak demektir. Bu şahsı muhterem, 'ben Türkiye'nin en büyük bütçesini yönettim' diyor. Doğru, bir dönem SSK Genel Müdürlüğü yaptı. SSK 1991'de kar ediyordu. 1991'de genel müdür değişikliği yapıldı ve SSK'nın başına Kılıçdaroğlu geldi. 1991'de kar eden SSK, Kılıçdaroğlu ile birlikte 92 ve 99 yılları arasında hep zarar etti. Kılıçdaroğlu 'ben diyor hesap uzmanıyım' diyor. İşte hesap ortada" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİRİP, ÖNÜNÜ AÇALIM"

AK Partili Mehmet Muş, anayasayı değiştirmek için halktan destek beklediklerini belirterek, "Gelin anayasayı değiştirecek çoğunluğu AK Parti'ye verelim. Yeni anayasayı yapalım. Başkanlık sitemine geçelim. Bu zaten milletin onayına da gidecektir. Millet istemezse zaten onu onaylamaz. Başkanlık süresi 5 yıldır. 5+5 de olabilir. Başkanı beğenmezseniz 5'inci yılın sonunda değiştirirsiniz. Başkanlık sistemi hem demokratik anlamda, hem de mutlak millet iradesi anlamında, milletin yetkisini tam olarak kullandığı sistemdir. Bu anlamda 7 Haziran'da da ben milletimizden partimiz için bu yetkiyi istiyorum. Bize bu yetkiyi verin. Bu seçimde bize yetkiyi verin ki yeni anayasayı yapalım. Türkiye'yi başkanlık sistemine geçirelim, Türkiye'nin önünü açalım" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Muş: 'Kılıçdaroğlu'nun Vaadinin Karşılığı 180 Milyar Tutuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement