AK Parti'li Şahin: "Doğudaki Halkın Tercihinin Nasıl Değiştiğini Referandumda Göreceksiniz" - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Şahin: "Doğudaki Halkın Tercihinin Nasıl Değiştiğini Referandumda Göreceksiniz"

AK Parti\'li Şahin: "Doğudaki Halkın Tercihinin Nasıl Değiştiğini Referandumda Göreceksiniz"

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, terör örgütünün baskısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da HDP’nin önemli oy aldığını söyleyerek, “Şimdi bu halk oylamasında takip edin.

24.03.2017 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, terör örgütünün baskısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da HDP'nin önemli oy aldığını söyleyerek, "Şimdi bu halk oylamasında takip edin. Mesela Şırnak'ı, Ağrı'yı takip edin, ne kadar 'evet' çıktığını ve oradaki halkın tercihlerinin nasıl değiştiğini göreceksiniz" dedi.

Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy'de partisinin düzenlemiş olduğu referandum çalışmalarına katılan Mehmet Ali Şahin, burada halka hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 Nisan'da yapılacak olan referandum neticesinde seçilme yaşının 18 indirilmesine ilişkin, "AK Parti'liler kendi çocuklarını vekil yapıp iki yıl sonra da emekli edecekler, bunlar hiç emekli, çiftçi, memur çocuğunu vekil yaparlar mı" sözünü hatırlatan Şahin, "Bunlar yalan söylüyor. Bizler halkın içinden çıkma, halkın çiftçisinin, memurunun, emeklisinin çocuklarıyız. Ben Meclis Başkanlığı yapmış, Başbakan Yardımcılığı yapmış, Adalet Bakanlığı yapmış, AK Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı yapmış, Genel Başkan Vekilliği yapmış olan bir kişiyim. Ben Ovacık'ın Ekincik köyünden işçi emeklisi Abdullah Şahin'in oğluyum. Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünden Topal Dursun'un oğlu, köylünün oğludur. Dolayısıyla biz halkın içinden çıkma, halkın çiftçisinin, memurunun, emeklisinin çocuklarıyız biz. Netice itibariyle bu sözler sadece milletin kafasını karıştırmak içindir" dedi.

Halk oylamasından açık ara 'evet' çıkınca üzülecek olanlar olduğunu da ifade eden Şahin, " Almanya, Hollanda, Merkel çok üzülecek. Bunlar bizim hiç umurumuzda değil, bizim için önemli olan kendi ülkemizdir, bizim ne yaptığımız önemlidir. Onların ne düşündüğünün bizim için hiçbir önemi yoktur. Kandil'deki PKK terör örgütü üyeleri de bu halk oylamasından 'evet çıkarsa biz bittik' diye açıklama yapıyorlar ve bitecekler. Zaten şu anda terör ile ilgili mücadelede çok önemli bir aşamaya gelinmiştir. Bakın bu terör örgütünün baskısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu HDP önemli oy alıyordu. Şimdi bu halk oylamasında takip edin. Mesela Şırnak'ı, Ağrı'yı takip edin, ne kadar 'evet' çıktığını ve oradaki halkın tercihlerinin nasıl değiştiğini göreceksiniz. Çünkü onlara baskı, tehdit ve korku ile oy verdiriliyordu. Şimdi orada güvenlik güçlerimiz özellikle şehir merkezlerinde PKK terör örgütünün etkinliğini tamamını ortadan kaldırdı. Şimdi kırsala kaçtılar. 7 bin civarındaki güvenlik gücümüz kırsalda bunların yuvalarını, mağaralarını bularak oralara sakladıkları silahları bir bir ortaya çıkarıyorlar. Terör ile kapsamlı mücadele şu anda tüm şiddeti ile devam ediyor. Halk oylamasında yeni modele geçtiğimizde bu terör örgütünün çanına ot tıkayacağız. Artık böyle bir bela Türkiye'nin başında kalmayacak. Onlar da bunu görüyorlar. Onları destekleyenler de bunları gördükleri için sandıktan 'hayır' çıksın istiyorlar; ama bunun bir önemi yok, önemli olan milletimizin ne düşündüğüdür. O düşünceyi de 16 Nisan'da 'evet' olarak inşallah göreceğiz" diye konuştu. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Şahin: 'Doğudaki Halkın Tercihinin Nasıl Değiştiğini Referandumda Göreceksiniz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıya ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.


Advertisement