AK Parti'li Şahin: Erdoğan Seçilirse Başbakanlık Ünvanı Cumhurbaşkanı Ünvanıyla Yer Değiştirecek"... - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Şahin: Erdoğan Seçilirse Başbakanlık Ünvanı Cumhurbaşkanı Ünvanıyla Yer Değiştirecek"...

AK Parti\'li Şahin: Erdoğan Seçilirse Başbakanlık Ünvanı Cumhurbaşkanı Ünvanıyla Yer Değiştirecek"...

Kendini TELEF ETME LAZIMSIN BİZE Ak Partili Mehmet Ali Şahin, Çaycuma Kaymakamı Hasan Zaman'ı ziyaret ettikten sonra Öğretmenevi önünde vatandaşlara seslendi.

07.08.2014 22:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendini TELEF ETME LAZIMSIN BİZE

Ak Partili Mehmet Ali Şahin, Çaycuma Kaymakamı Hasan Zaman'ı ziyaret ettikten sonra Öğretmenevi önünde vatandaşlara seslendi. Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklama görevini kendisinin tüm dünyaya duyurduğunu söyledi. Bu esnada Şevki Miyanyedi isimli partili, oturduğu yerden ayağa kalkarak, "Yaptığı hizmetleriyle başbakanım cumhurbaşkanı. 10 Ağustos'ta Sayın Başbakanım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak" diye bağırmaya başladı. Partiliyi dikkatlice dinleyen Şahin, "Kendini telef etme lazımsın bize" diyerek espri yaptı.

BELİRLİ SAYIDA İMZA İLE HALKIN CUMHURBAŞKANI ADAYI GÖSTEREBİLİR

Şahin, aynı ilçede bir düğün salonunda sivil toplum örgütleri ve muhtarların katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. Belki yakın bir zamanda belki önümüzdeki yıllarda Anayasa'da bir değişiklikiğin gündeme gelebileceğini belirten Şahin, şöyle dedi:

"Belirli sayıda imza ile halkın cumhurbaşkanı adayı göstermesi gündeme gelebilir. Mesela denebilir ki; '500 bin, bir milyon imzayla halk cumhurbaşkanı adayı gösterebilsin' konusu gündeme gelebilir. Bu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini bana göre daha da demokratik hale getirebilir. Tabii bu imzaların gerçekten o vatandaşlara ait olup olmadığı konusunun incelenmesi, denetlenmesi, çıkarılacak olan anayasada ortaya konabilir ama önümüzdeki süreçte böyle bir konunun da Türkiye'de tartışılacağını, tartışma sonunda böyle anayasa değişikliği yapılır mı, yapılmaz mı, bilemiyorum ama bu konunun da gündeme gelebileceğini, gelmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü 3 tane cumhurbaşkanı adayı var, sayısı daha fazla olabilirdi. Önümüzdeki yıllarda belki de olacaktır."

CUMHURİYETİN 100. YILDÖNÜMÜNÜ BİRLİKTE YAKALAYACAĞIZ

Şahin, daha sonra Zonguldak'ta bir restaurantta yaptığı konuşmasında 10 Ağustos'tan sonra Ak Parti'nin iktidarının devam edeceğini söyledi. Şahin, "Kendisiyle çok uyumlu çalışacağımız bir cumhurbaşkanı. Önümüzdeki yıl yapılacak milletvekili seçimlerinde de inşallah yeniden halkımızın teveccühünü kazanacak olan Ak Parti iktidarıyla ve eski genel başkanı, başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la inşallah 2023'leri Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünü hep birlikte yakalayacağız. 10 Ağustos'un anlamlarından biride budur" dedi.

YÜKSEK SEÇİM KURULU VE BİZ YURT DIŞINDAKİ SEÇMENLERDEN ÖZÜR DİLEMELİYİZ

Gazetecilerin yurt dışındaki oyların düşük olduğu yönündeki soruya Şahin, şunları söyledi:

"Yüksek Seçim Kurul randevu sistemini getirdi. Yurt dışında seçmen olan vatandaşlarımız bu randevu sistemine adapte olamadıkları için az katılımlı yurt dışı seçimi gerçekleştireceğiz, öyle anlaşılıyor. 2.5 milyona yakın vatandaşımız seçmen olarak bulunuyorlar. Ancak yüzde 10'u veya onu birazcık aşan sayıdaki vatandaşlarımız oylarını kullanabilmişler. Bunu yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Zannediyorum çıkardığımız yasada da buna imkan sağlayan bir ibare kullanmışız, yasama organı olarak bizim de eksiğimiz olabilir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmak isteyenlerin oyunu tam anlamıyla alamadığımız için üzgünüm. Hatta onlardan özür bile dilemeliyiz. Yüksek Seçim Kurul dilemeli, biz dilemeliyiz. Ama bundan sonraki seçimlerde milletvekili seçimlerine 10 ay bir süre kaldı inşallah cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadığımız bu sorunu o seçimde yaşamayız. Bunun önlemlerini kısa sürede almalıyız. Bunun yurt içeresindeki oy kullanmaya olumsuz yansımazı olmaz. Yüzde 85-90'a yakın bir katılımın olacağını düşünüyorum. Bu seçimde milletimizin başarılı bir sınav vereceğini düşünüyorum."

YARGI SÜREÇLERİNİN NASIL GELİŞECEĞİNİ TAKİP EDECEĞİZ

Emniyet içerisinde yapılan operasyonlar hakkındaki bir soruya ise Şahin, şöyle cevap verdi: "Bu operasyonlar tamamen yargısal bir süreçtir. Ne yasama organının ne yürütme organının talimatıyla gerçekleşen süreçler değildir. Tamamen yargı organlarının ve soruşturma esnasında savcılığın talimatı ile hareket eden emniyet güçlerimizin gerçekleştirdiği bir soruşturmadır. Hep birlikte bu yargı süreçlerinin nasıl gelişeceğini takip edeceğiz. Konu yargıya intikal edecektir, davalar açılacaktır, bu davalarda yargılamalar olacaktır. Bunların sonucunun beklemenin dışında bize düşen başka birşey olmaz. Biz yargıya intikal etmiş konularda olumlu veya olumsuz beyanda bulunmayı doğru bulmayız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Şahin: Erdoğan Seçilirse Başbakanlık Ünvanı Cumhurbaşkanı Ünvanıyla Yer Değiştirecek'... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement