AK Parti'li Saral Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Saral Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, "17 Şubat gecesi TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda yaşananlardan dolayı özür dilemedim. Milletin Meclisinde kaos yaratan ideoloji amigolarının herhangi birinden özür dilemek, milli iradeye hakarettir" dedi.

24.02.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, "17 Şubat gecesi TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda yaşananlardan dolayı özür dilemedim. Milletin Meclisinde kaos yaratan ideoloji amigolarının herhangi birinden özür dilemek, milli  iradeye hakarettir" dedi.

Saral, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 17 Şubat'ta TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda yaşananların üzerinden basının kendisini hedef  tahtası haline  getirdiğini söyledi.

Milli iradenin haysiyeti namına ortaya konulan en küçük savunma refleksinin bile "saldırı"  olarak tanımlamanın, en hafif ifadeyle "kalpazanlık" olduğunu belirten Saral, "Masumun gırtlağına bıçak dayayan katilin kurbanının suratına faşist diye haykırması gibi, yavuz hırsızın  paralel ile Benson şirketi ile basın ile el ele verip; ev sahibini bastırma hamlesi karşısında  milli  iradenin haysiyetine  bürünen  AK Partili Milletvekilleri  bu  hırsızlığa,   bu arsızlığa  müsaade etmemiştir" ifadesini kullandı.

"O  gün  kapalı  oturumda  yaşananlardan   dolayı  hiçbir  ideoloji amigosundan özür  dilemediğimin   altını çizmek  istiyorum. Çünkü özür,  sehven yapılmış  bir hatanın  karşılığıdır" diyen Saral, "Milletin  Meclisinde  kaos  yaratan ideoloji amigolarının   herhangi  birinden  özür dilemek,  milli  iradeye  hakarettir" şeklinde konuştu.

Saral, bir gazetede verdiği röportajda söylediklerinin çarpıtıldığını kaydederek, "Evet  ben psikolojik  destek  alıyorum. Nereden  mi?  Secdeden,  seccademden psikolojik destek alıyorum  ve herkese tavsiye ediyorum. (Her  evde  ufak  tefek tartışmalar  olabilir)  ifademin, eşim, onurum, muhterem refikam hakkında  el kaldırdı  olarak  tanımlanması ise asla affedilemez" dedi.

-"Adımız çıkmış dokuza inmez sekize"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Saral, "Genel Kurul'da öyle şeyler yaşandı ki sabır taşı olsa  çatlar. Çok ama çok sabrettim. Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "CHP'li Bülent Tezcan ile kavganızdan sonra "öfke tedavisi alacağım" demiştiniz?" sözleri üzerine Saral, "5 vakit namaz kılıyorum ve ben o terapimi yapıyorum. Öfkeyi böyle yenmeye çalışıyorum, gerekirse psikiyatriste de gidebilirim. Psikologlar niye var. Gitmekten imtina etmem" karşılığını verdi.

Röportajda "acilen psikiyatriye gitmem lazım, ben hastayım" şeklinde bir algı yaratıldığını, bunun doğru olmadığını ifade eden Saral, "Adımız çıkmış dokuza inmez sekize" dedi.

Saral, bir soru üzerine, kapalı oturumda yaşananları şöyle aktardı:

"Son olayda koltuğumda oturuyordum. Sebahat Tuncel Mustafa Elitaş'ı itiyor kürsüde. Daha önce de emniyet müdürünü tokatladığını herkes biliyor. Hanım da hanımlığını bilmeli. Görev edindim, gidip Sebahat hanımı uyarayım diye. Uyardım ama Elitaş'a tazyik uygulamaya devam ediyor. 'Çek git' diyorum ama gitmiyor. Ne yapayım, hafifçe itekledik. Hanımefendiye dokunmak da yanlış bir şey onu da kabul ediyorum, sonra ben sanki Sebahat hanıma bir şey yapıyormuşum gibi sayın Kürkcü geldi. Orada öyle bir arbede oldu.

Gongu kaldırmışlar bizim arkadaşımıza atacaklar. Ne yapmalıydım? 'Dur yapma' diyoruz olmuyor. Benim de o sırada elime tokmak geçti. Tokmakla gong birbirine vurur ya, tokmağı hasbelkader salladım. İyi ki yapmışım. Onu da öyle dramatize ediyorlar ki sanki ortalık kan gölüne dönmüş.

Ben de düştüm çiçekliğe, baktım Musa bey de orada yatıyor. Musa bey sonra açıklama yaptı 'bunu da Oktay Saral yaptı' diye. Bütün her şeyi ben yapmışım."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Saral Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement