AK Parti'li Sever Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Sever Projelerini Açıkladı

AK Parti\'li Sever Projelerini Açıkladı

AK Parti Mersin Büyükşehir belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nu yıkarak, yerine ‘Kent Meydanı’ yapacağını söyledi.

12.03.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mersin Büyükşehir belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nu yıkarak, yerine 'Kent Meydanı' yapacağını söyledi. Projelerini açıklayan Sever, Mersinlileri değişime izin vermeye ve ideolojiye, siyasete değil, geleceğe destek olmaya çağırdı.

Sever, 30 Mart'ta seçildiği takdirde hayata geçireceği projelerini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. HiltonSA Otel'de düzenlenen proje tanıtım toplantısında Sever'i, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Mersin Milletvekilleri Zafer Çağlayan, Çiğdem Münevver Ökten ve Nebi Bozkurt da yalnız bırakmadı. Merkez ilçelerin belediye başkan adaylarının da katıldığı toplantıda, projelerini ayrıntılı olarak anlatan Sever, Mersin'i Türkiye'nin güney yıldızı, marka şehri yapmak iddiasıyla yola çıktıklarını kaydetti.

Mersin'in fırsatlar kenti olduğunun altını çizen Sever, Mersin'i küçük çıkar hesaplarına hapsetmek isteyenlerin, herkesin mutlu olmak istediği 'Mersin Rüyası'nı kabusa çevirdiklerini öne sürdü. Mersin'de herkesin bir şeylerden şikayet ettiğini dile getiren Sever, "Mersin'de 15 yıldır, Tarsus'ta 20 yıldır insanlar mutlu değil. Dişe dokunur, örnek gösterilir bir tane eser ortaya konulabilmiş değildir. Böyle olunca da yıllarca Abdurrahman Çelebi'lerle idare etmek zorunda kaldık ve kalıyoruz" diye konuştu.

Mersin'de temel belediyecilik hizmetlerinin dahi yerine getirilmediğini öne süren Sever, belediyeciliğin siyaset değil, hizmet işi olduğunu vurgulayarak, "Mersin'i yönetmek için gerekli bilgi birikimine, tecrübeye, vizyona sahip olmak lazım. Tarımdan, gıdadan, ticaretten, ihracattan, ithalattan, lojistikten, turizmden, sanayiden, yatırımdan, üretimden, istihdamdan anlamak lazım. işte ben bunun için adayım. Benim bütün hayatım bunları öğrenmek ve uygulamakla geçti. Çünkü biz Mersin'in zenginliklerinin farkındayız. Mersin'i Türkiye'nin güney yıldızı, marka şehri yapmak iddiasıyla yola çıktık" dedi.

"MERSİN'İN ÇÖPÜNÜ VERİP PARA KAZANACAĞIZ"

Mersin'in hazin bir tablo içinde bulunduğunu, bunun da vizyonsuzluk ve beceriksizlikten kaynaklandığını belirten Sever, kentin çöpünün bile değerli olduğunu söyledi. Artık dünyada çöpten elektrik üretildiğine işaret eden Sever, bu yatırımların belediyenin cebinden bir kuruş para çıkmadan yapıldığını ve belediyenin para kazandığını anlattı. Sever, "Siz çöpünüzü vereceğinizi söyleyin, dünyanın her yerinden yatırımcılar koşa koşa geliyor, tesisi de Mersinlinin cebinden bir kuruş çıkmadan kuruyor. Çöpten elde edilen elektriği de satıyor. Belediye olarak bizim de yapacağımız bu. Basınımıza, halkımıza açık yapacağımız ihaleyle Büyükşehir Belediyesi olarak bize en yüksek gelir payını verecek yerli ya da yabancı kuruluşla Mersin'in çöpünden elektrik üretilmesine imkan sağlayacağız" diye konuştu.

"ÖNEMLİ KONULARDA HALK OYLAMASI YAPACAĞIZ"

"Biz Varız" sloganıyla hazırladıkları projelerinin her birinin Mersinlilere taahhüdü olduğuna vurgu yapan Sever, 'Biz yaparız' sözünün altının boş olmadığının İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep ve Kayseri'ye bakarak görülebileceğini dile getirdi. Halkın kent yönetimine katılması için bütün kanalları açık tutacaklarını belirten Sever, "Kenti ve hemşehrilerimizi ilgilendiren önemli konularda mümkün olduğunca halk oylaması yapacağız. Halkımızın onay verdiği şekilde iş yapacağız. Belediye bünyesinde 333 3 333 kodlu 24 saat hizmet veren danışma hattı kuracağız. Halkımızın katılımına açık Mersin Proje Bankası kuracağız. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı bir danışma kurulu oluşturacağız. En önemli projelerimizden birisi de istihdam konusunda katkı sağlamak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi Yatırım, Tanıtım ve Destek Ajansı kurmak olacak" ifadelerini kullandı.

"TEVFİK SIRRI GÜR STADI'NI YIKIP YERİNE KENT MEYDANI YAPACAĞIZ"

Mersin'in meydanları yetmeyen, yeşil alanı yetersiz bir kent görünümünde olduğuna dikkat çeken Sever, bu kapsamda bir 'Kent Meydanı' projesi hazırladıklarını kaydetti. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ile ilgili uzun süredir AVM yapılacak şeklinde spekülasyonlar olduğunu anımsatarak, "İnşallah biz burada son derece modern, Mersinlilerin bir buluşma noktası ve kentin cazibe noktası olacak bir kent meydanını Mersin'e kazandırıyoruz. Toplam 35 bin metrekarelik alanda bu projeyi gerçekleştireceğiz. Rekreasyonları, yeşil alan düzenlemesi, restoranları ve 510 araçlık otoparkı olan bir yapı düşünüyoruz. Sahili eski Deniz Feneri ile birleştiren 120 metre uzunluğunda yaya platformu ile son derece estetik ve seyir zevki de katan bir meydanı Mersin'imize kazandırıyoruz" şeklinde konuştu.

Yumuktepe Arkeopark Projesi, Pompeiopolis Koruma ve Düzenleme Projesi ile de kent turizmini canlandıracaklarını aktaran Sever, Hafif Raylı Sistem Projesi'ni ise ilk etapta Tece- Huzurkent arasında hayata geçireceklerini, çok önemli kavşaklara köprülü kavşak ve battı-çıktılar yaparak kent trafiğini rahatlatacaklarını, 4 bin kişilik kongre ve konser salonu yapacaklarını, Mersin Işıl Işıl Projesi ile tüm kenti aydınlatacaklarını bildirdi.

Mevcut Büyükşehir Belediye Binasını kent müzesi yapacaklarını, Özel İdare Binasını da yeni belediye binası olarak düşündüklerini açıklayan Sever, ilçelerde gerçekleştirecekleri projelerini ayrıntılarıyla anlattı. Sever, proje tanıtımının sonunda Mersinlilere seslenerek, "Dostluğa, sevgiye, barışa izin verin. Kardeşliğe izin verin. Mersin'de değişime izin verin. Mersin'in bir 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü kalmamıştır. Bütün Mersinlileri ideolojiye değil, Mersin'e; siyasete değil, geleceğe destek olmaya çağırıyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Sever Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement